Zadovoljna.si
težave v odnosu med partnerjema

Brane, pomagaj!

Kaj storiti, ko v trenutku postane čustveno nedostopen?

Brane Kastelic
23. 06. 2014 07.53
8

Pozdravljen! Pred tremi tedni je fant zaključil zvezo z mano, ki je trajala le slaba 2 meseca. Na začetku je bilo vse super in lepo. Bil je srečen z mano, imel je srečen obraz, kot bi ga sonce obsijalo. A kar naenkrat mi je rekel, da je ugotovil, da v resnici ni zaljubljen in da v danem trenutku več kot prijatelja ne moreva biti. Sama sem pa po naravi zelo trmasta in mi to ni bil zadovoljiv razlog. Še vedno mi ne da mi miru in ves čas razmišljam, kaj je bil pravi razlog. Rada ga imam. Delava skupaj in z vsemi se obnaša normalno, se smeje, mene pa ignorira, kot bi bil jezen name, pa ne razumem zakaj. Kaj se mu dogaja, ali so to potlačena čustva iz preteklosti? Rada bi mu pomagala in mu ponudila svoje zaupanje in oporo, a je tako nedostopen, čustveno prav hladen do mene. Grozno se počutim in jezi me, ker vem, da je bil srečen z mano, in ne morem sprejeti tega, da se je kar umaknil. Kaj mi svetujete, kaj naj naredim? Obstaja kakšna teorija o tem, kaj se je tako spremenilo v njem? Najlepša hvala in lep pozdrav.

težave v odnosu med partnerjema
težave v odnosu med partnerjemaFOTO: Profimedia

Pozdravljena! Verjamem ti, da bi rada razumela, si razložila, zakaj je nenadoma, po samo dveh mesecih, med katerima je bilo seveda vse super in lepo (kdaj pa naj bi bilo, če ne prva dva meseca), nenadoma prekinil zvezo... ker mu ne verjameš, da je to naredil, ker je – kot ti je sam povedal – ugotovil, da ni zaljubljen vate. Zakaj mu ne verjameš? Ker je imel srečen obraz kot bi ga sonce obsijalo... in ker si po naravi zelo trmasta in hočeš na vsak način slišati nekaj drugega na primer o potlačenih čustvih iz preteklosti. Resnica je zelo verjetno veliko bolj enostavna. In zate morda brutalna. Domnevam, da si že spala z njim, saj drugače ne bi tako nenadoma izgubil zanimanje zate in ga nadomestil z nedostopnostjo in hladnostjo, s katero ti hoče povedati, da je to, kar sta imela mimo, in da se moraš sprijazniti s tem. Mnogi moški imajo srečen obraz kot bi jih obsijalo sonce še nekaj časa potem, ko vrežejo novo zarezo na svoji »pištoli«, pa ne zato, ker bi jih osrečila ljubezen, ampak zaradi nove zareze. Z drugimi besedami: moški, ki uživajo ne samo v lovu, ampak tudi še nekaj časa potem, ko ženska prvič pade (v njihovo posteljo). Potem pa razmeroma hitro izgubijo zanimanje zanjo in jih zamika nova... zareza. Posebno, če se niso kdo ve kako dolgo vrteli okrog ženske preden se je z njimi odvrtela v posteljo. Ker – vem, hipkritsko, vendar je žal tako! – potem sklepajo, da spanje s to žensko ni nekaj bolj ekskluzivnega (zanj).

Glej, velike ljubezni se lahko rodijo tudi, če se to zgodi v prvih 24-tih urah po prvem srečanju, ampak samo izjemoma. Težje ko te dobi, več mu pomeniš. Bolj trd oreh ko si preden te stre, večja verjetnost je, da si bo želel ostati s teboj. Malce taktike pri preverjanju namenov moškega nobeni ženski ne škodi. Ženska, ki jo moški kuri, nikoli ne bi smela pristati na zmenek, ki ga moški predlaga na vrat na nos. Če te povabi na zmenek dva, tri v naprej, je to drugačna zgodba, ampak prav tako ni treba takoj pristati, ampak počakati vsaj en dan. Tudi na vsa njegova sporočila (od elektronske pošte do sporočil na mobilnem telefonu) ne smeš odgovarjati takoj in hitro. Nekaj ur kasneje, ali celo naslednji dan. Naj bo malce na trnih. Naj se še bolj potrudi... Ženska, ki jo moški prvič povabi na zmenek, ne bi nikoli smela pristati na zmenek med tednom. Sobota zvečer je pravi dan za prvi zmenek, pa tudi za naslednjih nekaj zmenkov. Če tip nima časa za zmenek v soboto, je sumljiv(o). Prvi pa tudi naslednjih nekaj zmenkov (če ima ženska resne namene z moškim – si želi razmerja, ker je zaljubljena) nikakor ne smejo biti pri njem doma. Tudi, če trdi, da dobro kuha in da bo pripravil tvojo najljubšo jed. Ker ne želi mešati s kuhavnico, ampak... vemo s čim.

Zelo rad ponavljam (pa tudi raziskave kažejo na to), da so najtrajnejša ljubezni in razmerja, ki najmanj tri mesece ne vodijo v posteljo. Če je moški po treh mesecih še zainteresiran za žensko, potem je zelo možno, da ima srečen obraz kot bi ga obsijalo sonce, ker je zaljubljen, možno pa je tudi, da je samo bolj potrpežljiv in morda celo seksualno preskrbljen nekje drugje. Če ima tudi po šestih mesecih srečen obraz kot bo ga obsijalo sonce, in se zelo redno dobivata, vsaj trikrat, štirikrat na teden, potem je skoraj zanesljivo zaljubljen in ga zanima več kot samo seks s teboj. Seveda je možno, da tudi tvojemu sodelavcu ni šlo samo za seks, in da se je nenadoma ustrašil zveze, ker se je prehitro zgodilo preveč »resnega«, posebeno na tvojo pobuudo, in ker sta skupaj ne samo izven delovnega časa, ampak tudi med delovnim časom... Vsekakor pa ni bil kdo ve kako zaljubljen vate, saj se potem ne bi »odljubil« tako na hitro in se do tebe tako v bistvu poniževalno vedel. Lepo prosim, ne poskušaj mu pomagat', ker ne potrebuje tvoje opore, ampak tvoj... prezir. Vrni mu milo za drago. Bodi hladna in nedostopna. Če gre samo za strah, ki že sam po sebi ni obetaven za resnejšo zvezo, in ga bo premagal in se spet začel smukati okrog tebe, in ga boš ti še imela rada in boš hotela poskusiti še enkrat, veljajo vsa pravila igre, ki sem ti jih omenil. Kot bi se dogajalo prvič. Od najmanj treh mesecev abstinence (raje več) do... sobotnih zmenkov. Mislim pa, da ni šlo samo za strah in da bo zate najbolje, da ga čimprej pozabiš. Vso srečo ti želim.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493