Zadovoljna.si
Seks v kopalnici

Brane, pomagaj!

Kako naj se v seksu sprostim?

Brane Kastelic
14. 05. 2012 12.37
0

Pozdravljeni! Moj prvi seks je bil totalna polomija vse je bilo na silo. Po prvem seksu nisem spustila, blizu sebe kaj šele na sebe štiri leta nobenega moškega. To se je sedaj spremenilo vendar imam težavo s tem, da ne vem kako se naj pri seksu sprostim, naj bom nagajiva, poredna kako ga naj obnorim, raziskujem itd.. Globoko v sebi mi je seks nekaj grdega sama sebe podcenjujem in si mislim druge so boljše; kaj on sploh dela z mano, ko v seksu nimam pojma in, da ne delam prav, čeprav vem, da je to...Lep pozdrav, Charna

Seks v kopalnici
Seks v kopalniciFOTO: Thinkstock

Pozdravljena “Charna”,
prvi seks je celo bolj pomemben kot si prizamo in žal veliko bolj pogosto manjša ali večja ali celo “totalna polomija” kot si mislimo. Dogaja se tudi moškim, vendar veliko manjšemu številu. Poleg tega lahko to začetno polomijo lažje in hitreje prebolijo.
Pri ženski je veliko bolj pomembno, da je, ko se zgodi prvič, zares pripravljena in zares prepričana, da si to želi, in da si to želi z določenim moškim. Če je prvič “na silo” kot se je zgodilo tebi, je lahko zelo narobe, celo tako narobe, da – kot ti – štiri leta nisi spustila k sebi nobenega moškega. “Na silo” je lahko ali prezgodaj (po letih), ali zaradi nepravih razlogov (ker to že “počnejo vsi drugi”), ali v nepravih okoliščinah (tradicionalist v meni bi uvedel “predpis”: prvič mora biti v postelji), ali, kar je ponavadi najhuje, z nepravim moškim. Ta je lahko nepravi zaradi veliko različnih razlogov: lahko je premlad in prehiter, premalo izkušen, morda celo prestar in premalo potenten. Veliko punc se po prvem seksu menda vpraša “a to je to” (pa takšen cirkus vsi zganjajo okrog seksa)? Pa prva izkušnja z moškim, ki mu je prehitro prišlo (morda celo po mučnem iskanju prave luknjice), ni najhujše, kar se ti lahko zgodi. Najhuje je, če ženska naleti na moško govedo, ki misli samo nase, ali celo grobega bika, ki misli, da je predigra nekaj otročjega, občevanje pa sprint ali pribijanje ali oboje.
Ne vem, kaj vse je tebe za dolga štiri leta odvrnilo od moških in seksa, je pa moralo biti kar hudo. V vsakem primeru vidim glavni problem v tvojem stavku “Globoko v sebi mi je seks nekaj grdega, sama sebe podcenjujem in si mislim druge so boljše kaj on sploh dela z mano, ko v seksu nimam pojma in, da ne delam prav, čeprav vem, da je to… to.”
Seks je nekaj zelo lepega, vendar boš to spoznala šele ob zares lepi izkušnji z vate zaljubljenim moškim, ob katerem boš imela ne samo občutek, da si najboljša, ampak tudi edina (zanj), ali pa vsaj ob pozornem izkušenem moškem, ki si te zelo želi. Če nimaš takega moškega, še vedno nimaš pravega moškega, ob katerem bi lahko premagala odnos do seksa kot nečesa grdega in obnovila samospoštovanje, ki je tisto glavno, kar potrebuješ. Tudi pri seksu. Druge niso prav nič boljše od tebe. In očitno prav delaš to, kar delaš, če veš, da je to… to. Če dalaš to, kar pride samo od sebe, delaš prav. Če sva pomalem tudi praktična: vzemi si čas, tudi za sproščujoče priprave kot je dolga kopel (zakaj ne ob dišečih svečah), za izbor seksi spodnjega perila, ki ti da tudi samozvest (poglej se, kako dobro in seksi izgledaš). Tudi dolga predigra dela čudeže. Sprošča, omogoča nagajivnost in porednost, izzivanja… Glede samega seksa lahko začneš utrjevati samozavest v enostavnih položajih, v katerih ima pobudo moški: bodi spodaj ali na boku pred njim, in mu počasi prihajaj nasproti, na pol poti… In počasi zavrti rito. Pa kaj te sploh učim! Saj ti je vse jasno.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368