Zadovoljna.si
Ljubica

Brane, pomagaj!

Kako se znebiti slabe vesti zaradi varanja?

Brane Kastelic
13. 06. 2014 11.59
29

Brane, zdravo! Situacija je sledeča: stara sem 39 let, z mojim najdražjim sva skupaj 6 let in skupaj živiva že 5 let. Imava se super in večino prostega časa preživiva skupaj in se imava vedno zelo, zelo lepo. Skratka vse skupaj bi bilo prelepo, da je res, če... Zmeraj se najde kakšen 'če'. Zadnja štiri leta seksava približno enkrat na eden do dva meseca. Moj najdražji je konstantno z nečem zaposlen, pa naj bo to hobi, delo, izlet ... Skratka, vedno ima nek izgovor. Ko se poskušam pogovorit o tem, je vedno enako, najprej smeh, skomigi z rameni, opravičevanje, potem pa izpadi, kot da sem jaz napol nora nimfomanka, on pa moja uboga žrtev. Teh pogovorov ne načenjam prav pogosto, nekajkrat na leto, tako da dvomim, da ga to odvrača. Ko ga vprašam kaj si želi med rjuhami, mi zagotavlja, da je vse popolno. Kar se tiče seksa je on precej zaprt in pogovori ne peljejo nikamor. Konstantno mi daje komplimente, poljube, me objema, mi govori, kako si me želi, ko pa postane zadeva prevroča, se umakne. Nima nobenih zdravstvenih problemov, skratka, zadeva stoji in dela tako, kot je treba. Vem, da me ne vara (preverjeno), saj sam nikoli nikamor ne gre in tudi na njegovem računalnikov ni niti sledi o porničih in podobnih zadevah. Skratka, pojma nimam za kaj gre? Že dolgo nazaj sem mu večkrat odkrito povedala, da če on ni za to, si bom pač poiskala kaskaderja, da odigra njegove "nevarne scene", on pa bo ostal glavni igralec. Mislila sem resno, on pa mi ni verjel. Kljub temu, da se ko greva ven, večkrat zgodi, da me kakšen nadobudnež oblega tudi v pričo njega. Približno dve leti nazaj sem imela vsega zadosti in sem se pustila zapeljati mojemu prijatelju, ki ima doma enake probleme. Seks je fenomenalen, nor, nepozaben, prijateljstvo pa je ostalo tako kot prej. Dobiva se samo vsakih nekaj mesecev, ker imam jaz slabo vest. Nisem dovolj pametna, da bi sama rešila to situacijo, ki je sledeča: imam fenomenalnega partnerja, ki ga noro ljubim (življenje z njim je pravljica) in imam fenomenalnega ljubimca (takega, kot si jih opisoval v svojih vročih zgodbicah). Povej mi, kako naj se že enkrat znebim te moje preklete slabe vesti , brez katere bi bilo moje življenje popolno? Najraje bi svojemu dragemu vse povedala, samo se bojim, da bi ga izgubila. Pojma nimam, kako bi reagiral, čeprav je on glavni razlog za celo to 'žajfnico'. Hvala za odgovor. Lp B.

Ljubica
LjubicaFOTO: iStockphoto

Pozdravljena B.! Najprej ti bom na kratko povedal resnično »hladno« zgodbico o zelo dobri (tudi navidez) prijateljici s faksa, ki se je v zadnjem letniku noro zaljubila v lepega, postavnega, pametnega in uspešnega nekaj let starejšega tipa. Vse je bilo kot v pravljici. No, skoraj vse. Že od vsega začetka je bilo seksa veliko manj kot si ga je želela ona. Upala je, da bo bolje ko sta zaživela skupaj in potem ko sta se poročila, pa ni bilo. Bilo je slabše in vse slabše. Navidez je vse štimalo. Bil je nežen in pozoren, lepo skrbel zanjo, jo objemal in tako naprej, a vse to je v posteljo vodilo približno toliko krat kot na mesec kot je plača. Vse živo je naredila za to, da bi več seksala. Ni bilo smešno, a smeha nisem mogel premagati, ko mi je povedala, kaj ji je rekel, ko je po najmanj mesecu dni brez seksa ultra potrebna naga hodila okrog njega po stanovanju: »Ljubica, obleci si kaj, prehladila se boš!« Nič ji ni bilo jasno in njena samopodoba je bila vse slabša, čas pa je pokazal, da je bil moj sum upravičen. Bil je gej, ki tega dolgo ni hotel priznati niti samemu sebi.

Draga B., ne vem ali je tudi tvoj najdražji gej, ki tega noče priznati niti sebi. Morda je aseksualen. Ni veliko aseksualnih moških in žensk, so pa: približno en odstotek moških in žensk naj bi bilo aseksualnih – enostavno jim ni do seksa. Morda pa ima zelo šibak libido, ki se zelo očitno ni ujema s tvojim, veliko močnejšim. Nič nisi napisala, kako je bilo s seksom prvi dve leti, vendar imam občutek, da ni ni bilo veliko bolje, saj bi to najbrž omenila. Zame je vsekakor nekaj zelo novega, da lahko 39-letna ženska, ki ima zelo rada seks, »noro ljubi« moškega, ki se izmika seksu in se je »usmili« enkrat na mesec do dva. Je lahko življenje v dvoje pravljica, če seksa skoraj ni? Ja, vendar samo če se najdeta moški in ženska, ki jima je to obema dovolj. Če si eden želi veliko več, se pravljica nadaljuje, vsaj v tvojem primeru, že dve leti s pomočjo – prvič slišim ta zabaven izraz za ljubimca – kaskaderja, fenomenalnega ljubimca, ki naj bi kljub temu doma stradal seksa. Močno dvomim, da bi tvoj fenomenalni življenjski partner pristal na to, da imaš fenomenalnega ljubimca – prijatelja, ki sicer skrbi za partnerjeve »zakonske« dolžnosti. Zato nikar ne išči njegovega blagoslova za svoje prijateljstvo s koristmi, ki bi ji lahko rekla tudi afera (res samo seksualne vrste). Tudi, če bi morda dobila njegov blagoslov, bi se odnosi med vama gotovo prejkoslej poslabšali.

Tvoje življenje, praviš, bi bilo popolno, če ne bi imela slabe vesti. Morda. Morda ne. Za odpravljanje slabe vest ni meni znanega drugega recepta kot je odpravljanje razloga za slabo vest. Je pa res, da se nezvesti moški in ženske navadijo živeti s slabo vestjo in da se ta s časom in prakso manjša, posebno če imajo dober razlog za nezvestobo. Ti imaš vsekakor zelo dobrega, ki si ga poskušala odpraviti »legalno« pa se ti to ni posrečilo. Večkrat in bolj pogosto ko se bosta dobila s fenomenalnim ljubimcem, manjša bo tvoja slaba vest, vendar tudi večja verjetnost ali vsaj možnost, da se boš ohladila do parterja kljub njegovi izvenposteljni fenomenalnosti in ogrela za celega fenomenalnega ljubimca, ne pa samo za njegov en očitno zelo aktivni del. Res pa je, da žajnice trajajo, trajajo in še malo trajajo, vendar z mnogimi zapleti. Tvoja dveletna se je šele dobro začela.

KOMENTARJI (29)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493