Zadovoljna.si
Ljubim te

Brane, pomagaj!

Kakšna je razlika med 'zaljubljen sem' in 'ljubim te'?

Brane Kastelic
12. 06. 2014 10.52
3

Dragi, Brane, zanima me, kakšna je razlika, če ti dragi reče 'zaljubljen sem vate' ali pa 'ljubim te'. Po mojem mnenju je med obema izjavama velika razlika, moj fant pa pravi, da ne. Rekel mi je namreč, da je zaljubljen vame, kar pa je zame premalo. Kakšno je tvoje mnenje? Naj se zadovoljim s tem? Skupaj sva namreč že 6 mesecev in mislim, da bi zaljubljena faza morala že miniti oziroma prerasti v nekaj globljega. Lep pozdrav Maja

Ljubim te
Ljubim teFOTO:

Draga Maja, a veš, kaj mi je najprej prišlo na misel, ko sem se lotil odgovora? Ne boš verjela, ampak so bile to dlake. Ja, dlake! Natančneje iskanje dlake v jajcu in cepljenje dlake. Dlakocepstvo. Saj veš, kaj je to. Zaljubljenost je, po mojem, tista prvo najlepše in najbolj vroče poglavje ljubezni, o katerem upaš, da bo trajalo čim dalj časa. V idealnem svetu ljubezni nikoli ne mine. Je pa res, da si zaljubljeni brez problemov rečejo ljubim te. Ti besedi morda ne zvenita tako romantično kot italijanski “Ti amo” ali posebej francoski “Je t’aime”, vendar zvenita lepo in pomenita veliko več kot “rad te imam”. Radi imamo marsi kaj, od muc (mačk) do mortadele. Na kratko: po mojem ljubiti ni nadgradnja zaljubljenosti, nekaj globjega ampak del zaljubljenosti. Je pa res, da gresta besedi ljubim te nekaterim moškim težko z jezika, posebej tistim – ne trdim, da to velja tudi za tvojega fanta – ki niso zares ali kdo ve koliko zaljubljeni. So pa tudi čustveno neinteligenti moški, ki jim ti besedi nikoli ne gresta gladko z jezika. Tudi, kadar ljubijo/so zaljubljeni.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493