Zadovoljna.si
Bolečina ti lahko tudi pomaga.

Brane, pomagaj!

Bralka iskreno: 'Kmalu zatem, ko se je rodila hči, je šel v zapor'

Brane Kastelic
23. 06. 2023 05.00
0

Sploh ne vem, kje začeti z vprašanjem. Živim z možem že 13 let, imava prečudovito hčer, staro 11 let, in sina, starega 7 let, ki je avtističnega spektra in ima zaostanek v razvoju. Od prvega dne živimo skupaj v podnajemnem stanovanju in mož je od prvega dne dalje zaposlen v tujini in domov hodi le vsake 3 tedne, potem pa je en teden doma. Kmalu zatem, ko se je rodila hči, je šel v zapor zaradi kraje ... Imel je poleg tega še ogromno dolga povsod. Bile so non stop same laži, laž na laž. Pil je na skrivaj alkohol ... In tako se je vse nadaljevalo, dokler se ni rodil sin, kmalu zatem je šel spet v zapor zaradi kraje. In priznam, ko je bil drugič v zaporu, sem se popolnoma izgubila in sem ga prevarala. Da povem, ko se je rodil sin, je k nam prišla živet moja sestra in še danes živi z nami. Ko je prišel iz zapora, sem mu priznala mojo napako. In seveda sva se odtujila drug od drugega. Leta zatem sva se ponovno zbližala, vse dokler nisem ugotovila, da me vara s svojo bivšo žensko iz mladosti. Z njo je spal po hotelih ... Meni in otrokom pa lagal, da dela in da nima časa, da se nam oglasi na MSN ali Whatsapp kamero. Prav tako je večkrat samo za vikend prišel iz tujine, da se je dobil z njo, nam pa lagal, da je v tujini. In tako sem žal izgubila zaupanje in mu ne verjamem ničesar več. Tudi ko se pogovarjava, mi vedno pravi, da vse to, kar je bilo za nazaj, da njega ne briga. Ja, tudi jaz priznam, da sem marsičesa kriva in da imam napake in da sem mu kdaj v jezi rekla neprimerno besedo. In ko se midva skregava, se enostavno odmakne in tudi otrok ne pokliče nekaj dni. Sedaj, ko ni poklical otrok 5 dni, sem v jezi rekla, da ni oče otrok. In kaj hujšega. Sedaj se trma, ker ni oče otrok. Ja, tudi jaz imam napake, nisem brez njih. Ampak boli me, ker zaradi najinih napak trpita otroka. Kaj in kako naj se sploh grem naprej? On vidi vedno rešitev samo v ločitvi. Kje in kako bom jaz ... Prosim za iskren in direkten odgovor. Hvala!

Pozdravljena! 

Žal ti moram povedati, ker si želela "iskren in direkten" odgovor, da ima tvoj mož prav. Nerad svetujem ločitev kot edino rešitev, vendar je med vama zrasla gora problemov, ki jih po mojem ne moreta preplezati. Že temelji vajinega zakona, samo en teden na mesec sta bila skupaj od prvega dne, je recept za polomijo in dvojno življenje najmanj enega od zakoncev. Tvoj mož je žal, želela si moje iskrenosti in direktnosti, očitno nezrel in neodgovoren moški, mož in oče, ki se ne more spremeniti. Zaporne kazni, dolgovi, skrivno pijančevanje, non stop laži ... 

Ne bom te opravičeval zaradi prevare, a jo razumem. Razumem tudi neprimerne besede po vsem, kar si preživljala z njim. Manj pa razumem to, da si prevaro priznala, in še manj razumem to, da si mu rekla, da ni oče vajinih otrok. Jeza res lahko sproži marsikaj, a najbrž nič drugega moškega ne prizadene tako zelo kot trditev, da ni oče "svojih" otrok. Če misliš, da te je on varal samo s to bivšo žensko iz mladosti, se zelo verjetno zelo motiš. Ja, otroci, ki imajo odlične čustvene radarje, trpijo zaradi napak staršev, a verjemi mi, da še bolj trpijo, če starši, ki niso za skupaj, ostajajo skupaj samo zaradi njih. Že to, da zaradi vajinih prepirov ignorira otroke, je dokaz za to. Verjamem, da njega "ne briga za nazaj", vendar mora tebe "brigati za naprej". Ne vem, kako boš to izpeljala (kaj in kako naj sploh grem naprej, kje in kako bom jaz ... si napisala), vem pa, da moraš izpeljati, končati ta nepravi nesrečni zakon s povsem neodgovornim moškim, ki ga ne moreš rešiti. Predvsem zaradi otrok, posebej avtističnega sina. 

Vem, lažje je to reči kot narediti, a to moraš narediti. To bo bolje za vse, predvsem za otroka, ampak tudi zate in zanj. Usedita se, se mirno in "civilizirano" (kot rad rečem), brez vzajemnega obtoževanja in iskanja krivca pogovorita o vsem, s prihodnostjo otrok kot temeljem dogovora o ločitvi. Skupaj morata najti ločeni sestop s te gore problemov, ki jo je ustvaril predvsem on, a naj to ostane med nama. Oglasi se, če boš po vsem povedanem potrebovala še kakšen nasvet. Več sreče v novem poglavju življenja, sedanjega moraš zaključiti. 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314