Zadovoljna.si
par ima težave

Brane, pomagaj!

Ko je odšel, se je vse spremenilo!

Brane Kastelic
19. 08. 2013 08.16
12

Živjo, Brane! S fantom nisva samo par; sva tudi najboljša prijatelja, a se je v nekaj dneh kar naenkrat vse spremenilo. On je odšel za pol leta na izmenjavo in zdaj hoče ostati celo leto, vendar zmeraj pravi, da me noče izgubiti in da noče, da prekineva, po drugi strani si pa želi, da bi si tam dal duška in da bi okusil drugačnost. Sama sem ob tem obupana, ker ne vem, kaj narediti, saj noben izmed naju noče prekiniti zveze, a ga po drugi strani nočem ovirati, saj si ne želim, da bi mi pozneje očital. Kaj naj storim? Olivijaa1

par ima težave
par ima težaveFOTO: Profimedia

Živjo, Olivijaa1! Ne bom ovinkaril: tale tvoj fant in najboljši prijatelj mi ni všeč. Posebej zato, ker si želi tam (na izmenjavi) dati duška in okusiti drugačnost, medtem ko naj bi bila ti na čakanju. Kdo pa misli, da je? To je poniževalno in nesramno. Ponižuješ se seveda tudi sama, ko praviš, da ga nočeš ovirati, da ti ne bi pozneje očital. On ... tebi? Če sodim po tem, da si obupana, potem si očitno ti ne želiš istega kot on - postaviti vajino razmerje na hladno za leto dni in si medtem dati duška ter okusiti drugačnost. Take ljubezenske 'aranžmaje' je načelno, ampak samo načelno, mogoče izpeljati, če so posledica obojestranske želje. Velika večina moških in ženskih jim ni ne čustveno ne psihično kos. Zaradi ljubosumja, zaradi očitkov ... Zares zaljubljeni ljudje niti ne pomislijo na kaj takega. Moški največkrat govorijo take reči kot »nočem te izgubiti«, ker jih veliko ne zna jasno in glasno prekiniti razmerje, čeprav bi to radi ... Če bi bil jaz ti, bi ga 'skensal' že zaradi same ideje o tem, da si želi dati duška in okusiti drugačnost. Ali mu vsaj rekel, da sta opravila, če jo bo še enkrat omenil. Če želiš na vsak način obdržati fanta, ki te ima očitno (pre)malo rad, lahko narediš dvoje: ali mu jasno rečeš, da sta opravila, če namerava vztrajati pri tej svoji želji, ali pa mu hladnokrvno rečeš, »Prav, vendar velja tudi zame: tudi jaz si bom medtem dala duška in okusila drugačnost.« Če bo prvo mirno sprejel, pomeni, da te ima premalo rad, da bi bil tvoj fant. Če bo ob drugem ljubosumno vzkipel, napovedal, da ne bo podaljšal izmenjave in umaknil svojo idejo, zna biti, da vajina ljubezen še ni povsem izgubljena. Vseeno pozor – velika verjetnost je, da bo idejo izpeljal, vsaj tu in tam, na skrivaj. Predvsem pa, Olivijaa1, delaj na svoji samopodobi in samozavesti.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478