Zadovoljna.si
ljubezenski trikotnik

Brane, pomagaj!

Ko se znajdeš v ljubezenskem trikotniku

Brane Kastelic
12. 11. 2013 08.09
4

Zdravo, Brane. Imam vprašanje, ki me spravlja v obup in brezvoljnost. Fanta imam nekaj let. Zelo sem bila zaljubljena vanj, zdaj pa me je začela zanimati punca in prišlo je tako daleč, da sva imeli nekaj več. Fantu sem povedala, da sem zaljubljena vanjo in da si želiva druga druge, on pa mi je odgovoril, da brez mene ne more in da bo naredil samomor, če ga pustim. Pozneje je dokazal, da so njegovi nameni resni. Zelo sem navezana nanj in nočem, da si naredi kaj hudega. Oba imam zelo rada, zato ne vem, kaj naj naredim. Ves čas sem slabe volje, ne spim, ne jem, to me res zelo muči. Hvala za tvoj odgovor, za katerega upam, da mi bo v pomoč. Tia

ljubezenski trikotnik
ljubezenski trikotnikFOTO: iStockphoto

Zdravo, Tia! Se zgodi. Se dogaja. Dokler se dogaja drugim, si ne moremo misliti, da je lahko tako hudo. Ko se zgodi nam, imamo vse vrste težav sami s seboj in s partnerjem, ker Amorček pogosto strelja svoje ljubezenske puščice v moške in ženske iz parov, ne da bi 'mislil' na posledice. V primeru biseksualnih žensk, kot si ti, se ne meni za spol. Če je nekdo še zaljubljen, kot je tvoj fant, mu ni nič lažje, ker si mu pošteno povedala, da si na novo zaljubljena. Moškemu, ki se mu zgodi, da se njegovo dekle zaljubi v žensko, zna biti toliko bolj hudo, če ni vedel, da je dekle biseksualno, ker utegne za to kriviti svojo (premajhno) možatost. Je tvoj vedel? In ker sva ravno pri tem, je to tvoja prva ženska ljubezen? Ker praviš, da si zaljubljena v to punco in da sta nekaj imeli, mi je jasno, da ne gre za nekakšen prvi in morda zadnji seksualni lezbični eksperiment in da je malo verjetno, da te bo hitro minilo in se boš skesana vrnila v fantov objem. Glej, seveda si močno navezana na tega fanta – skupaj sta bila nekaj let in zelo si bila zaljubljena vanj. Bila! Pa nisi več. Če bi vsi v ljubezni razočarani moški in ženske, ki grozijo, da bodo naredili samomor, to naredili, bi bilo samomorov (želim si, da ne bi bilo niti enega!) še veliko več. Največkrat gre za ultimativno čustveno izsiljevanje, zadnje, s čemer peščica v ljubezni razočaranih poskuša rešiti ... nerešljivo. Rad bi ti rekel, da se ne oziraj na izsiljevanje, pa ne bom, ker nekateri res ne ostanejo samo pri grožnji in ker tvoj fant zveni precej resno. Ti ga poznaš, ti presodi, kako resna je ta grožnja. Ne vem, kaj naj ti svetujem ... Morda bi bilo izhodišče stavek »oba imam zelo rada«. Če razmišljava izven tradicionalnih ljubezensko-seksualnih parametrov, kar bi nam vsem pogosto koristilo: bi bilo možno, da bi se imeli radi v troje? Če je tvoja nova ljubezen lezbijka, skoraj zanesljivo ne bo šlo. Če je, kot ti, biseksualna, bi lahko poskusili, v kolikor te ni zaradi nje minilo spolno poželenje po njem in v kolikor bi seveda on bil za to. Če tega – ljubezni v troje – nočeš, je najboljši fantu nenevaren nasvet, ki ti ga lahko dam: poskusi se sprostiti, bodi z obema, saj imaš oba rada, povej jima, da ne moreš drugače, pa bo čas prinesel svoje. Tudi jaz upam, da so ti bile moje besede v pomoč.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471