Zadovoljna.si
Ženskar

Brane, pomagaj!

Ljubi bivšega, ki je 'babjek'

London
11. 11. 2013 08.24
8

Pozdravljen, Brane! Sploh ne vem, kje naj začnem, ker začetek pravzaprav sega daleč v preteklost. Stara sem 21 let in s sedanjim fantom sva par že skoraj 4 leta, vendar nisem več čisto prepričana, da je to res to, kar si resnično želim. Pred nekaj meseci sem namreč ponovno stopila v stik z bivšim fantom, s katerim pravzaprav nikoli nisva zares zaključila. Mislim, da tako dobrega sogovornika ter zaupnika še nisem imela. Je moj zaveznik in vedno se lahko zanesem nanj. Najbolj mi je pri njem všeč to, da se vedno, ko se dobiva na kavici, lahko pogovarjava ure in ure, saj nama nikoli ne zmanjka tem. Tu pa 'tiči' tudi ključen problem. Trenutno je sam, vendar je pravi 'babjak', in opažam, da me zelo boli, ko mi razlaga o svojih 'puncah'. Vedno se tema vrti le okoli drugih, nikoli pa o naju. Tudi drugače sva se že spet 'zapletla', če me razumeš. Zdi se mi, da sem spet začela gojiti čustva do njega. Ne vem več, kaj naj storim. Bojim se, da s sedanjim fantom nimava nič več skupnega in da je to, kar čutim do njega, le še navezanost oziroma neke vrste navada. V vsakem primeru delam največjo škodo sebi, krivico pa obema. Kako naj prekinem z njim, glede na to, da ga nočem preveč prizadeti? Bojim se, da bom na koncu ostala sama. Brane, pomagaj! Obupanka xxx

Ženskar
ŽenskarFOTO:

Pozdravljena, Obupanka! Ne boš ostala sama. 21 let imaš!!! Ne obremenjuj se s tem in se iz preteklosti (bivši fant) ter polpreteklosti (sedanji fant) premakni v sedanjost, zazrta v prihodnost. Zaključi z obema! Z bivšim ('babjekom'), s katerim spet spiš (si se po tvojih besedah »že spet 'zapletla'«), ker te ima samo za seks in za poslušalko o hvalisanju glede svojih 'punc', ter s sedanjim, ker ga očitno nimaš več rada in ker ga boš še bolj prizadela, če bo izvedel, da spiš z drugim. Toliko bolj, ker je to bivši, ker veliko moških v takem primeru rado pomisli, da je temu tako, ker so boljši v postelji. Oprosti, ampak kakšno škodo delaš sebi? V bistvu imaš dva fanta. Z enim si še zato, ker ti drugi ni ravno dosegljiv oziroma zato, ker se bojiš, da boš na koncu ostala sama. Krivico, če že moramo govoriti o njej, delaš samo sedanjemu fantu, ne pa bivšemu, ki ima zahvaljujoč tebi v svoji kolekciji eno 'punco' več, s katero se lahko hvali. Ti morda nisi zaključila zgodbe z njim, on pa jo je s teboj. Če ne bi bilo tako, bi govoril o vama in o svojih čustvih do tebe, ne pa o svojem 'babjekovanju'. Ne boj se ostati sama. Najbolje je, da narediš natančno to: ostaneš nekaj časa sama oziroma se umakneš iz tega kaotičnega trikotnika. Potem boš veliko bolje in hitreje vedela, kaj si resnično želiš. To bo zelo verjetno nova ljubezen. Za oživljanje prestarih in minulih ljubezni imajo moji Angleži dober pregovor: it's like flogging a dead horse. Učinek je podoben 'bičanju mrtvega konja'.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478