Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 3

Brane, pomagaj!

Mama samohranilka iskreno: 'Moj partner je poročen z drugo ...'

Brane Kastelic
2017-02-17 14:28
11

Brane, pozdravljen! Pišem ti, ker imam že dlje časa dilemo. Sem namreč mama samohranilka in po razpadu nekajletne zveze zaradi nasilnega partnerja sem se postavila na noge z novim partnerjem, ki pa ni samo moj. Fant je poročen, sam trdi, da zgolj formalno, zaradi premoženja, morda navezanosti. To ve le on. Ker ta najina zveza traja že tri leta, sama namreč potrebujem resnega partnerja, sem v dilemi, kaj narediti. Nikakor ne želim biti le ljubica, druga violina, ki čaka, kdaj pride na prvo mesto in kdaj bo 'midva' dobil pravi pomen. Fanta imam rada, čutim ga in ljubim. A dejansko ga ne poznam dovolj dobro. Pa ni problem v mojem nezaupanju, temveč njegovem. Zakaj se oklepa kvazi žene? S prejšnjim partnerjem sem imela tako skupno premoženje kot tudi hčerko, a ko sva se odločila za razhod, ki je bil vse prej kot prijeten, sva se razšla, formalnosti uredila in greva vsak svojo pot naprej. Prejšnji partner ima namreč hčerko zelo rad, pri vzgoji upošteva moje mnenje. Če ni znal biti skrben partner, oče vsekakor je. Sedanjega partnerja moti tudi to, da se z očetom moje hčerke razumem. A moram se. Zaradi hčerke. In vesela sem, da se. Po letih sodišča končno komunicirava med seboj kot starša. Zgolj in edino to. In moti me. Kdor koli pride v moje življenje, to pač mora razumeti. Da pa o mojem življenju sodi nekdo, ki niti svojega nima urejenega ... s trditvijo, boril sem se za premoženje, imetje, ki ga imam ... Ja, ampak saj ni tvoje, temveč se deli na pol. Otrok nima. Skratka, čakanje in celotna situacija me ubija. Sama nič ne morem narediti. A čeprav ga imam rada, ga ljubim, čutim, še ne pomeni, da lahko umrem zaradi čakanja. Ženska mnenja že imam. Pač, ja, ni vreden tega. Preboli ga. Vzemi si čas zase. In išči novo pot. Prijateljica je dejala tudi, da ga ne ljubim, temveč brutalno vztrajam zgolj zaradi zahvale, ker je bil ob meni, ko sem ga potrebovala. Ko sem se razhajala s prejšnjim partnerjem in sem potrebovala nekoga, ki mi prinese nasmeh na lica. Morda. Ne vem. Pa vendarle bi me izguba strašansko prizadela. A kakor koli ... čakanje ubija. Iskreno, Brane, kaj storiti?

Pozdravljena!

Kdor čaka, dočaka!? Ja, avtobus ali vlak, ki zamuja. In še kaj bi se našlo. A zelo velika večina ljubic, ki čakajo na to, da bodo njihovi poročeni ljubimci zapustili žene, tega ne dočaka. Ponavadi celo velja: dalj časa, ko čakajo na to, manjša je verjetnost, da bodo dočakale. Posebno, če pritiskajo na poročenega ljubimca z vprašanjem, kdaj bodo zapustili ženo. Tri leta je že kar nekaj čakanja. Ne vem sicer, koliko časa je tale tvoj ljubimec poročen, a že tri leta so kar dolgo vztrajanje v zakonu, če bi bil res poročen zgolj “formalno, zaradi premoženja (je gospa milijonarka!?) in morda navezanosti”. Lahko bi se spomnil česa boljšega. Zelo malo je moških, ki so tako dolgo poročeni zgolj formalno.

A veš, zakaj ima velika večina nezvestih moških stalne ljubice? Ne zato, ker bi bilo z njihovimi zakoni nekaj zelo narobe, ali ker bi se želeli ločiti, ali ker so zaljubljeni v ljubice, ampak preprosto zato, da popestrijo svoj seks. Verjela ali ne: nekaterim moškim po seksu z ljubico še bolj “paše” seks z ženo. Večina pa jih doma nič manj ne seksa, da ne bi žena kaj posumila. Nezveste poročene moške z ljubicami je mogoče poenostavljeno deliti v dve skupini. V eni so tisti, ki ljubici kritizirajo ženo in zakon in obljubljajo, da jih bodo zapustili. V drugi pa tisti, ki jih ali ne omenjajo ali pa se o njih normalno pogovarjajo (jih celo pohvalijo). Najbrž mi ni treba reči, katera skupina je bolj “poštena”. Edino prav je, da sta z bivšim partnerjem zaradi hčerke uredila odnose, ni pa prav, da gre tvojemu ljubimcu to v nos. Morda je ljubosumen nanj.

Nezvesti moški znajo biti bolj ljubosumni kot zvesti, ne samo na stalne partnerice, ampak tudi na ljubice. Morda je ljubosumen samo na to, da imata z bivšim otroka, ker on z ženo nima otrok. Zakaj jih nima? Če bi ti to vedela, bi mi najbrž napisala. Sama si ugotovila, da ga dejansko ne poznaš dovolj dobro. Po treh letih bi ga morala kar dobro poznati. Ker ga ne, to zelo verjetno pomeni, da ti ne govori resnice o svojem zakonu ali da jo skriva. Ti prav gotovo bolje kot prijateljica veš, ali ga res ljubiš ali ti je bil samo uteha zaradi tvojega razpadlega razmerja. Praviš, da ga imaš rada, da ga ljubiš, a po treh letih ti je čakanja dovolj. Če je temu tako, potem ti ne preostane drugega, kot da posežeš po vedno tveganem ultimatu: če on ne bo zapustil žene, boš ti zapustila njega. To lahko izvedeš tudi bolj prefinjeno. Ne ukineš še njega, ampak seks z njim. Edino tako boš vedela, ali je seks s teboj oziroma popestritev zakonskega seksa s teboj njegova edina motivacija.

Povej mu, da ga imaš rada in da ga ljubiš, vendar tudi, da se počutiš kot neplačana prostitutka. Skoraj stavit bi šel, da ga po treh obiskih brez seksa ne bo več. Če bo vseeno hodil k tebi tri, štiri abstinenčne mesece, pa boš morala poseči po prej omenjenem ultimatu. Srečno!

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133