Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

Mož me odriva ... počutim se grdo, zapuščeno, osamljeno

Brane Kastelic
18. 06. 2012 13.30
8

Pozdrav. Sem kar nekaj mesecev po porodu in partner noče seksati z mano, tudi pred porodom je bila suša 7 mesecev. Zdaj pa pravi, da mu je nelagodno, ker je otrok v bližini, jaz pa mislim, da je zadaj nek drug razlog. Prosila sem ga, naj pove, kaj je narobe, vendar je bil njegov odgovor "zaradi otroka" ali pa "ne vem, kaj je narobe, pač mi ni". Počutim se grdo, odrinjeno, zapuščeno, nepoželjivo in osamljeno. Pomagajte mi. LP Škripmojster

Par
ParFOTO:

Pozdrav tudi tebi! Pa kaj je s temi tipi, ki kar ne dajo pa ne dajo? Narobe svet? Nekoč so bile ženske tiste, ki jim “nedoločen” čas pred porodom in posebej po porodu ni bilo do seksa. Razumljivo, čeprav med nosečnostjo ni nobenega fizičnega razloga za to, da ne bi, razen morda zadnjih nekaj dni pred rokom – odvisno seveda tudi od počutja nosečnice. Ne samo fizičnega, ampak tudi in predvsem psihičnega. Po porodu je drugače, “ovire” so tudi fizične, vendar velika večina žensk najpozneje dva meseca po porodu nima nobenih ovir za seks … Nasprotno, želi si ga že zato, ker je bila kar nekaj časa brez seksa.
To vem iz prve … roke, to vem, ker sem to dal skozi trikrat. Brez problemov. In brez dolge suše, ki jo doživljaš ti. Verjamem ti, da se počutiš grdo, odrinjeno, zapuščeno in osamljeno.
Zelo “grd” je on, a zakaj? Ne vem, kako se je branil seksa večji del (sedem mesecev) tvoje nosečnosti. Nosečnice so seksi. Vse je oteklo in napeto, posebej prsi, na katere smo moški še bolj navezani kot dojenčki. So moški – ni jih veliko –, ki imajo med nosečnostjo psihološke zadržke do seksa, posebej proti koncu nosečnosti (nekateri zmotno mislijo, da bodo “škodovali” nerojenemu otroku). Recimo, da je eden izmed njih in da mu to odpustiva.
Nekaj pa je hudo narobe z njegovimi sedanjimi odgovori – izgovori "zaradi otroka" ali “ne vem, kaj je narobe, pač mi ni” so za lase privlečeni. Drugi je celo nesramen in poniževalen. Res je, da je po porodu treba kar nekaj časa in veliko truda, da ženska obnovi svoj nekdanji videz, če ima tvoj partner morda “problem” s spremembami na tvojem telesu, ki pa ne bi smel biti nikoli tako velik, da bi se pravi moški branil seksa. Posebej moški, kot je tvoj, ki ni seksal že skupaj sedem in kar nekaj mesecev …
Vem, da si samo nekaj mesecev po porodu občutljiva, zelo čustvena in ranljiva, toliko bolj zaradi partnerjevega nerazumnega vedenja, vendar ti naslednje moram povedati: bojim se, da je nekaj zelo narobe v vajinem razmerju … na njegovi strani že vse, odkar se je začel braniti seksa, saj si bila takrat dva meseca noseča, kar se pozna malokateri ženski. Pomisli: kaj se je zgodilo/dogajalo takrat, kar bi lahko sprožilo njegovo nedopustno vedenje do tebe, ki spominja na kaznovanje. Vse premalo si povedala o vajinem razmerju do takrat in od takrat do zdaj. Sta otroka načrtovala? Sta si ga želela oba? Imaš kdaj občutek, da obžaluje to, da ima otroka, ali celo to, da ima otroka s teboj?
Enostavno nesramno, nerazumno in nenormalno je, da že tako dolgo odklanja seks s teboj. To zelo verjetno pomeni – to bo bolelo, vendar ti moram povedati – da že nekaj časa spi z drugo žensko in/ali da želi iz tega razmerja, pa nima jajc, da bi ti to povedal, in čaka, da boš ali začela pogovor o tem ali pa se mu odpovedala ti.
Če si prepričana, da se motim, ga poskusi oživeti kot ljubimca sredi noči, ko bo spal. Gola in dišeča se poigraj z njegovo moškostjo, morda tudi tako, kot imajo moški najraje (oralno) …
Če se bo branil tudi tega, bo to ne samo poniževalno zate, ampak bo pomenilo, da ni poti nazaj. Žal.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404