Zadovoljna.si
žalostna ženska

Brane, pomagaj!

Naredila je največjo napako v svojem življenju

Brane Kastelic
2013-09-16 08:28
18

Ko sem septembra leta 2010 dobila novo službo, sem tam spoznala sodelavca Jureta, ki je 4 leta mlajši od mene. Bila sva si simpatična in kar naenkrat je postalo fino hoditi v službo saj sem bila že deset let v nezanimivem razmerju (stara sem 34 let in imama 11 let staro hčerko). S partnerjem, ki je 8 let starejši od mene, se zadnjih pet let nisva dobro razumela. On je videl samo službo, hišo in denar, jaz sem zagrizena športnica. Z Juretom sva od prvega dne čutila, da je med nama kemija. Druge sodelavce je spraševal za mojo telefonsko številko, pa so mu vsi govorili, da sem poročena in da imam otroka, pa tudi on je imel punco. Spogledovanje je trajalo leto dni, potem pa je mene in prijateljico povabil na koncert, na katerem sva plesala vso noč in žur nadaljevala v parku vse do devetih zjutraj. Poslovila sva se s poljubom, naslednji dan pa sva si začela pošiljati sporočila, hoditi na kavo in se družiti. Povedal je, da nikoli ni imel prijatelja, zato sem to postala jaz. Novembra 2011 me je za konec tedna povabil v Maribor. Privolila sem, moj mož pa je nekaj posumil in prišel za nama. Seveda me je zapustil. S hčerko sem nama poiskala stanovanje, Jure pa mi je pri tem zelo pomagal. Še bolj sva se zbližala in se ujela tudi v spolnosti. Vedela sem, da ima punco, ki študira v tujini, a mi je bilo vseeno. Odgovarjalo mi je, da imam prijatelja za seks. Avgusta 2012 pa se je ta punca vrnila v domovino, izvedela, da se Jure druži z mano in ga soočila s tem, a ji je dejal, da me ne bo pustil. Njegovi prijatelji so me opozarjali, da ne bo kar tako odnehala, a jih nisem poslušala, saj sem se verjetno bala soočiti s to situacijo. Oktobra pa sem šla k ginekologu in izvedela, da sem noseča. Otroka si noben izmed naju ni želel, saj mi je večkrat povedal, da jih ne namerava imeti, a mi je dejal, naj se sama odločim, kaj bom. Za nosečnost je izvedela tudi njegova punca in me grdo ozmerjala, kljub temu pa je bila še vedno pripravljena biti z njim, zato sem se sama odmaknila in naredila največjo napako v življenju – splav. V preteklosti sem imela v razmerju s partnerjem že dva spontana splava in mi je bilo vsakokrat zelo hudo. Tokrat mi je Jure sicer stal ob strani, mi kuhal, z mano gledal filme, a sva se premalo pogovarjala o tem, kaj se je zgodilo. Ko sem jokala, me je le objel, brez besed. Vprašala sem ga, če njegova punca morda čaka, da naredim splav, a mi je zatrdil, da to ni res. Ves čas ga je klicala, češ da ga pogreša in da mu je pripravljena vse odpustiti in kako rada ga ima. Meni je bilo vseeno, saj sem imela druge težave. Povedala sem mu le, da ga očitno nimam tako rada kot ona, saj mu česa takega ne bi nikoli odpustila. Rabila sem nekaj dni zase, v tem času pa se je on dobil z njo. Pobotala sta se in ostala skupaj. Kaj naj storim? Bidel

Kaj naj storiš, Bidel? Vse, kar se ti je zgodilo v zadnjih treh letih, se dogaja razmeroma pogosto. 'Utrujeni' zakoni z odtujenimi partnerji radi vodijo v ljubezensko-seksualne afere. Tvoja je šolski primer afere ob delu, kjer se jih zgodi največ: nova služba, mlajši sodelavec, simpatije, spogledovanja, sms-i, poljub … seks. Celo zelo dober seks. Ponavadi je tak, če se naveličaš dolgotrajnega partnerja, saj se naveličaš tudi seksa z njim. Veliko teh afer, Bidel, izgubi svoj čar in žar, ko pridejo na dan. Tvoja afera je ostala afera tudi po razpadu tvojega zakona, ker tvoj ljubimec ni postal tvoj partner, saj je ostal v razmerju s svojo punco. Sedel (seksal) na dveh stolih, kar imajo mnogi moški zelo radi. Če bi si želel kaj več kot afere in seksa s teboj, bi punco zapustil. Pa je ni. Veliko si napisala, pa nikjer niti besede o … ljubezni, ali zaljubljenosti. On ti je veliko povedal, ko je dejal, da nikoli pred teboj ni imel “prijatelja”. In tebi je odgovarjalo imeti “seks prijatelja”. Če seksaš in ne uporabljaš kontracepcije, lahko zanosiš … Zakaj misliš, da je bil splav največja napaka v tvojem življenju? Če to misliš zato, ker misliš, da bi ga z otrokom obdržala, se zelo verjetno motiš, saj so vezi med njim in njegovo punco, ki je očitno pripravljena narediti vse za to, da bi ga obdržala, veliko močnejše kot misliš. Ga ima rada ali je obsedena z njim? Bolj pomembno od tega je, da v tebi vidi tekmico, ki jo je hotela premagati in poraziti. Uspelo ji je, vsaj začasno, dvomim pa, da bosta ostala skupaj, delno zato, ker tako resne afere, kot je bila vajina, rade povzročajo problem tudi, če so oproščene, ker niso pozabljene, delno pa zato, ker ji zelo verjetno ne bo zvest. Kaj naj storiš? Odločiti se moraš sama. Boš nadaljevala bitko zanj? Tudi, če bi naslednjo rundo dobila ti, bo ona verjetno nadaljevala bitko. Se ti da? Si to on zasluži? Mislim, da ne in da bi bilo bolje, da se premakneš naprej, ga pozabiš, si na novo urediš življenje, začneš znova in ne hitiš preveč v novo, vsaj resno, razmerje, počakaš, da se poležejo čustvene travme zadnjih treh let. Novi začetki znajo biti super. Mlada si še, komaj 34 let imaš, prej ko slej boš srečala prostega moškega, v katerega se boš zaljubila. In on vate.

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135