Zadovoljna.si
Orgazem

Brane, pomagaj!

Ne doživim orgazma, ker sem zafrustrirana?

Brane Kastelic
09. 11. 2012 11.39
2

Hei, Brane! Gledala sem danes 24 UR, super si bil. Vprašanje sledi v zvezi z orgazmom. Preprosto ne razumem, kako ga ne doživim med spolnim odnosom, dejansko še z nobenim tipom ga nisem. Ne vem, ali nisem sproščena ali sem zafrustrirana ali kaj. Razmišljam, pa ne pridem do sklepa in ugotovitve. Mogoče pa ti kaj več poveš. Thanks, Tina.

Orgazem
OrgazemFOTO: iStockphoto

Hei, Tina! Hvala za »super si bil«... v 24 UR. Super bi bilo tudi, če bi ti doživljala orgazme med spolnimi odnosi. Vse premalo si mi povedala o tem, zakaj orgazma nisi doživela med spolnimi odnosi z nobenim tipom. Si bila kdaj blizu? Kako blizu si bila? Si se sama dovolj potrudila za to? So se tvoji partnerji dovolj potrudili? Morda si imela samo smolo pri izbiri ... tipov, čeprav je to manj verjetno? Morda je občevanje vsakič premalo trajalo, morda si občevala v položajih, ki niso najboljši za orgazem, morda potrebuješ med občevanjem ročno draženje klitorisa (to lahko počneš sama, to lahko počne tvoj partner) ... Res si mi premalo povedala. Domnevam, da orgazme, čeprav tega nisi napisala, sicer doživljaš. Med samozadovoljevanjem? Med ročnimi igricami s partnerjem? Med kunilingusom? Sama najbolje veš, ali si ali nisi dovolj sproščena pred in med spolnimi odnosi, in tudi, ali si zafrustrirana? Večkrat, ko se zgodi oziroma ne zgodi ... orgazem, večje so ... frustracije. Prav gotovo. In iz odnosa v odnos si manj sproščena in potem bolj zafrustrirana. To postane začaran krog. O težavah z (ne)doživljanjem orgazma in premagovanju teh težav sem napisal že razmeroma veliko v odgovorih tvojim »kolegicam«. Pobrskaj malo po dosedanjih vprašanjih in odgovorih, morda se boš našla v kakšnem izmed njih. Ali pa mi bolj podrobno opiši svoj problem. Za začetek pa: pozabi začasno na seks s tipi, če nisi ravno na novo zaljubljena, sprosti se in se posveti sama sebi ter svojemu telesu, da ga boš bolje spoznala in ugotovila, kaj potrebuje za ... orgazem. Morda ne boš nikoli doživela orgazma med občevanjem (so tudi take ženske), vendar to ne pomeni, da ne moreš uživati drugače pridelanih orgazmov in imeti srečnega spolnega življenja. Znanka, ki je imela podoben problem, se je odločila za zelo neposreden test tega, ali ji lahko pride ali ne med občevanjem: omislila si je primeren dildo in ugotovila, da ji pride, vendar po približno dvajsetminutnem počasnem enakomernem »občevanju« in ob sočasnem božanju klitorisa. Good luck, Tina.


 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413