Zadovoljna.si
par v postelji

Brane, pomagaj!

'Comeback' zna biti zelo zahteven!

Brane Kastelic
02. 09. 2013 08.41
3

Živjo, Brane! Sem skoraj 20-letna punca, ki je pred letom dni končala 3-letno zvezo s fantom. Razhod je bil precej stresen in nekaj časa sem mislila, da je to razlog za moj problem. Sem simpatična, prijazna in vedno me obkroža veliko fantov, jaz pa že leto dni nisem bila z nobenim, ne glede na to, da imam veliko izbiro. Na fante, ki so zagreti zame, že od začetka gledam kot na prijatelje, pri tistih, ki so mi všeč in se jih trudim pridobiti, pa na točki, ko pride do osvajanja in možnosti za kaj več, otrpnem in jih s tem odbijem. Res ne vem, kaj se dogaja z mano. Trenutno ne načtrujem zelo resne zveze. Želim pa si nekoga, s komer lahko delim intimne trenutke, se zabavam ... morda tudi seks za eno noč ... Priložnosti je bilo veliko, ampak vseh sem se ustrašila in zbežala. Tudi ko sem pod vplivom alkohola, nisem nič bolj pogumna. Mogoče je težava tudi v tem, da mi trenutno zelo primanjkuje samozavesti in sem do nasprotnega spola zelo zahtevna, pa tudi sekiram se več, kot je potrebno. Ampak sigurno obstaja še kakšen razlog, da sem takšna. Mislim, da obstaja tudi dober nasvet, ki bi mi pomagal, zato te lepo prosim za odgovor. Hvala. Anonimna

par v postelji
par v posteljiFOTO: iStockphoto

Anonimna, kot sem napisal že Zaupniku, se po razpadu dolgotrajnejših zvez, posebej če jih za seboj nimamo prav veliko (če si s tem fantom začela hoditi pri šestnajstih, tudi ti nisi imela veliko več kot eno, vsaj 'tapravo'), na ljubezensko-seksualnih 'frontah' nekaj časa ne znajdemo najbolje. 'Comeback' je za nekatere razmeroma enostaven, za druge kompliciran. Tebi ne uspeva že leto dni, kar je razmeroma dolgo. Še vedno imaš v mislih razhod z bivšim in vajino zvezo. Velika večina razhodov je stresnih. Velik del tvojih občutkov in reakcij v preteklem letu je posledica stresnih dogodkov v razpadli zvezi, ki v veliki meri narekujejo tvoje ravnanje. Nekateri čas po razpadu zveze doživljajo kot čisto pravo žalovanje za umrlim, ki so ga imeli zelo radi. Nekateri ga doživljajo kot svobodo. Osvoboditev. Nekateri hitijo v novo razmerje. To skoraj nikoli ni dobra ideja. Nekateri se vržejo v razvrat. Tudi to skoraj nikoli ni dobra ideja. Po eni strani praviš, da ti trenutno primanjkuje samozavesti, po drugi pa, da si simpatična, prijazna in obdana z veliko fanti, ki se očitno zelo zanimajo zate. To mi ne gre skupaj. Prav si mislila: vse bolj sem prepričan, da je tvoj problem še vedno tvoj bivši. To, kar se je dogajalo v tej zvezi, je zelo verjetno razlog za to, da “ti trenutno primanjkuje samozavesti”, da “na točki osvajanja in možnosti za kaj več” otrpneš in fante odbiješ, za to, da si do nasprotnega spola zelo zahtevna, da se sekiraš več kot je potrebno in da “trenutno ne načrtuješ zelo resne zveze”. Trenutno? Leto dni si že samska … Malo kdo na začetku načrtuje zelo resno zvezo, posebej pri dvajsetih letih. Zveza ni nekaj, kar načrtujemo, ampak nekaj, kar se zgodi, ker smo si všeč, ker se zaljubimo, ker si želimo intimnih trenutkov, ker smo raje v dvoje kot sami. Seks za eno noč, posebej pod vplivom alkohola, Anonimna, je vedno zelo slaba ideja. To ti, posebej zdaj, ko se še vedno iščeš, najbolj odsvetujem, ker boš potem še bolj izgubljena. Kar koli se je dogajalo v tej zvezi, Anonimna, se je dogajalo ekskluzivno v tej zvezi in se ne bo ponavljalo, če tega ne boš dovolila (zveze je treba hitro prekiniti, če so stresne, ker skoraj vedno ne vodijo nikamor). Sprosti se, Anonimna. Ne boj se nove zveze, novega fanta in novega … seksa! Odpri oči in predvsem srce. Počakaj na … ljubezen. In ne hiti v … posteljo. Raziskave in izkušnje kažejo, da so najboljše in najtrajnejše zveze tiste, v katerih seks pride na vrsto po približno treh … mesecih.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478