Zadovoljna.si
Spolnost-3

Brane, pomagaj!

'Ne vem, če sva ravno ljubimca, saj sva v tem času seksala le petkrat'

Brane Kastelic
13. 08. 2022 05.00
2

Brane, lepo pozdravljen! Redno prebiram tvoje odgovore, no, sedaj pa sem zbrala pogum in bom še sama postavila vprašanje glede svoje "godlje", v kateri sem se znašla, ki je nič več ne razumem in iz katere nikakor ne uspem zlesti. Skratka, kot veliko podobnih zgodb, sem tudi sama zapadla v neke vrste "afero". Sem vezana – odnos s partnerjem je odličen, imava otroka, se razumemo, intimnost sicer ni pogosta, a vendar zelo kvalitetna – in zapletla sem se s prav tako vezanim moškim, ki ima po njegovih besedah sodeč soliden zakon z otroki in ženo, s katero ima tudi intimne odnose. Kje je sedaj problem? Najina "veza" traja že celih pet let, pri čemer je vse skupaj nekam čudno, ne vem, če sva ravno ljubimca, saj sva v tem času imela vsega skupaj kakih petkrat intimen odnos. On sicer daje ves čas pobude za srečanja, jaz jih več ali manj zavračam (strah, nelagodno počutje, morala ...). Omenila sem mu, da bova intimna, če bova kdaj uredila in zaključila odnos doma, sicer nima smisla. Sva pa ves čas na vezi (klici, sms-ji, e-pošta), tudi večkrat na dan, in se veliko pogovarjava o vsem (in si tudi poveva, da se pogrešava, da se imava rada). Skratka, neke vrsta močna čustvena navezanost, brez intime, ki se noče in noče ohladiti. Rada bi že vse skupaj zaključila, ampak ko se že odločim, popustim, saj ga začnem močno pogrešati (seveda najbolj pogovore in njegovo pozornost). Kaj je sploh ta odnos, ki ga več ne razumem? Zakaj ta navezanost ne mine in zakaj je tako močna? Zakaj oba vztrajava na nečem, kar tako in tako nima prihodnosti? Hvala za odgovor.

Lepo pozdravljena! 

Veš, na kaj sem najprej pomislil!? Na to, da, čeprav imaš seks očitno zelo rada in čeprav imaš dva moška, stalnega partnerja in stalnega ljubimca (saj dobro veš, da ni nič drugega kot ljubimec), bolj malo seksaš. Napisala si, da imata s partnerjem sicer kakovostno intimnost, ki pa ni pogosta, z ljubimcem pa sta v petih letih, kolikor traja vajina afera, seksala okoli petkrat. Okoli enkrat na leto. Zelo malo. Skoraj nič. Ker ti zaradi strahu, nelagodnega počutja, morale zavračaš njegove pobude, ki jih daje ves čas, čeprav ima, kot sam pravi, soliden zakon z otroci in ženo, s katero ima tudi intimne odnose (domnevam, da precej večkrat kot s teboj). 

In veš, kaj je najbolj nekako nesmiselno, nelogično, in na neki način celo tragično? To, da je, če bi bilo, če bi partner izvedel za ljubimca, čisto vseeno, ali bi bila z njim "intimna" enkrat na leto ali enkrat na dan. Količina ali frekvenca tvoje nezvestobe ne bi vplivala na odziv tvojega partnerja, s katerim praviš, da imata odličen odnos (?), in s katerim se razumeta (?). S strahom, nelagodnim počutjem in moralo bi zelo verjetno imela manj "problema", če bi se večkrat dobivala z ljubimcem (vaja dela mojstra in mojstrice). Občutek imam, da sta oba z ljubimcem samo na pol v tej aferi, bolj verjetno zaradi čustvenega dolgočasja v vajinih stalnih razmerjih kot zaradi ljubezni ali seksualne strasti, saj sicer on ne bi pristajal na to omejeno intimo, ti pa ne bi zavračala njegovih stalnih pobud, on pa zavračanja sprejemal in prenašal, čeprav "mora" zato najbrž več seksati z ženo. Hmmm ...

Omenila si mu, da bosta (veliko?) intimna, če bosta kdaj (!?) uredila in zaključila odnos doma, sicer nima smisla. Kako se je na to odzval on? Ti je prej ali potem rekel, da ima soliden zakon z ženo, s katero ima (seveda!) intimne odnose, saj ne more seksati samo enkrat na leto? Res mislim, da oba vztrajata v tej skoraj aseksualni aferi, sodeč po obilni in obsežni romantični komunikaciji, med katero si govorita, da se pogrešata, in da se imata rada, zaradi čustvene praznine v vajinih stalnih razmerjih, ki sta po "tehnični" in seksualni plati čisto v redu. Delno zato si priznata, da vztrajata v tej predvsem romantični aferi, da tako in tako nimata skupne prihodnosti kot legalen par. Če bi bila med vama tako imenovana velika, strastna ljubezen, bi bila intimna kar naprej in tvegala vse, tako pa si dopisujeta in se pogovarjata. Mislim, da iz tega ne bo zraslo nič velikega ali posebnega. Poskusi raje oživeti romantiko in čustva v razmerju s partnerjem. 

Upam, da sem ti pokazal pot iz godlje in da me boš še naprej brala, česar sem seveda vesel. Srečno! 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324