Zadovoljna.si
Brane, pomagaj!

Brane, pomagaj!

Ne zna z ženskami … Kaj pa zdaj?

Brane Kastelic
27. 08. 2013 08.22
3

Pozdravljen, Brane! Kako si? Tebe redko kdo to vpraša, mi pa ti stalno težimo. Moj problem je sledeč: Po dolgi zvezi, ki je trajala skoraj pet let, nikakor ne znam z drugimi ženskami. Morda imam res malo preveč obširen problem, ampak sploh ne vem, kje naj začnem. Počasi sem že tudi pod pritiskom let in pa družbe, češ, kaj boš ostal samo na eni punci?! Zaradi vsega tega mi je močno padla samozavest, tudi libido. Kaj mi predlagaš? Lep pozdrav in veliko uspehov na vseh področjih, na katerih deluješ! Zaupnik

Brane, pomagaj!
Brane, pomagaj!FOTO: iStockphoto

Pozdravljen, Zaupnik! Kako sem? Ah, ja, kje naj začnem … Dobro sem, dobro, a vedno smo lahko še bolje, a ne? Na to vprašanje ponavadi v šali odgovorim: “Preveč dela, premalo seksa!” Dela ni nikoli preveč, posebej v teh časih, ko ga mnogi ne morejo dobiti, sem vesel, da ga imam. Seksa pa je vedno premalo, a ne? Kot trenutno sam najbolje veš. Če bi mi, Zaupnik, zaupal koliko si star, bi ti verjetno bolje odgovoril … A domnevam, da si bolj mladenič, čeprav na eni strani praviš, da si “pod pritiskom let”, po drugi pa, da te družba draži “kaj boš ostal samo na eni punci”. Ne oziraje se na starost, se nekateri ljudje po prekinitvah dolgotrajnih razmerij, v katerih so v samosvojem samozadostnem udobnem (tudi v seksualnem oziru) svetu, lažje, drugi pa težje ljubezensko reaktivirajo. Posebej, če so imeli, kot si namignil ti, samo enega. Vse, kar vodi v ljubezensko razmerje – osvajanje, zapeljevanje s pogledi in besedami, in tako naprej – ni kot je kolesarjenje ali plavanje. Tudi, če 4-5 let ne kolesariš ali plavaš, se usedeš na kolo ali skočiš v vodo, pa je… Za ogrevanje, Zaupnik, ne oziraj se na pritiske … in se sprosti. Na pritiske družbe odgovarjaj s šalo. Razumem to, da samozavest pada, če si dalj časa brez punce, manj pa to, da bi padal libido. Prej bi pričakoval nasprotno (grrr… po ženski, njeni goloti, njeni anatomiji, seksu in vse to…). Tudi, ko smo samski ne smemo zanemariti… “libida”, ampak mu čim bolj redno streči, da ne pridemo iz vaje. Za vrnitev na ljubezensko sceno se ni treba natrenirati v stereotipnega plajboja, pogledovati za vsako žensko, se jim nasmejati v pravem trenutku, jih pogledati globoko v oči v pravem trenutku, reči prave stvari v pravem trenutku, se jih dotakniti v pravem trenutku in tako naprej. Moraš pa ženski, ki ti je všeč to pokazati: s pogledi, z nasmehi, z besedami, z dotiki… Če si tudi ti njej všeč, ne bo čisto nič narobe, če ji zaupaš svojo (kratko) ljubezensko zgodovino (izpusti podrobnosti, dovolj je, če poveš, da se je ljubezen izpela), priznaš, da se po dolgotrajnem razmerju ne znajdeš najbolje, vmes pa ji tu in tam rečeš kaj kratkega in učinkovitega kot vem pa to, da si mi vse bolj všeč, kako si lepa, kako lepe oči imaš, kako lepo dišiš, kako ti paše ta obleka… Ne pozabi, da imajo ženske rade zabavne in duhovite moške, ki jih nasmejejo (ne z mastnimi vici!): smeh je bližnjica do ženskega srca. Ne pozabi tudi, da imajo ženske rade dobre poslušalce, ne pa čvekavih orangutanov, ki se bahajo in obenem mahajo z rokami kot bi urejali promet. Poleg tega rade slišijo, da je moškim všeč, kar je všeč njim (od glasbe do hrane). Pri nekaterih najbolj pali, če jih povabiš na dvotedensko jadranje s svojo jadrnico, a take (koze) naju ne zanimajo, a ne? Hvala za lepe želje. Se bom še naprej trudil. Pa oglasi se, ko boš imel novo punco, kar bo, v to se prepričan, kmalu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413