Zadovoljna.si
Hrana

Brane, pomagaj!

Nikakor ne morem shujšati 10 kilogramov

Brane Kastelic
30. 07. 2012 12.09
10

Najprej lepo pozdravljen. Ne vem, če je sploh pametno, da tole napišem, ampak sem se vseeno odločila, da te povprašam za nasvet, in sicer stvar je takšna. Že od svojega 12. leta si prizadevam, da bi shujšala, kajti nisem zadovoljna s svojo postavo. Takrat sem imela okoli 76 kg, do 17. leta sem izgubila približno 12 kg, vendar se teh preostalih nikakor ne morem znebiti. Nekaj let nazaj sem celo izbruhala, kar sem pojedla, vendar sem s tem kmalu prekinila (vsaj to). Problem je v tem, da imam preveč rada hrano (pa to ne sladkarije, sokove ali mastno hitro hrano), predvsem v kruhu in v prenajedanju je moja težava. Vmes sem tudi trenirala, se trudila, da bi jedla zdravo hrano in manj, ampak problem je v tem, da če ne pojem ogromno, nisem sita in se prenajedam ... v nedogled. Vse kar v bistvu danes jem, je kruh (!!), jogurti, salama, sir, kakšna pašteta, sladkarije. Ne vem, kaj naj naredim, danes sem tako stara 20 let, 64 kg, 164 cm visoka, začela sem vsakodnevni trening (kardio 30 min + 20 do 30 min vaje za moč oblikovanje), vendar je problem v tem, da nekaj dni zdržim, potem nekaj dni nič ne delam, samo jem, potem treniram in samo jem ... Preprosto ne vem, kaj naj naredim, da bi shujšala tam okoli 10 kg in takšna ostala. Sem pa proti stradanju in tabletam, drastičnim dietam ... Če imaš kak dober nasvet, bom zelo vesela, do takrat pa LP TaMaLaaa

Hrana
HranaFOTO: Thinkstock

TaMaLaaa, lepo pozdravljena! Tukaj naj bi ponujal nasvete o spolnosti, vendar bom naredil izjemo. Zato ker sem sam odkril, s pomočjo starejšega sina, ki je postal moj prehranjevalni in fitnes guru, nov »režim«, ki meni ustreza. Ne svetujem ga in ne vem, kaj strokovnjaki mislijo o njem, vem pa, da pri meni deluje. Tale tvoj »nič ne delam, samo je, potem treniram in samo jem ...«, kot veš sama, ni v redu. Tudi tvoja prehrana ni v redu. Po mojih izkušnjah je edina prava metoda za hujšanje taka, ki je počasna, pri kateri se ti ne mudi. Ljudje si pri tem zastavljajo povsem nerealne cilje in zlasti v primeru hitrih okrutnih shujševalnih diet izgubljene kilograme hitro dobijo nazaj. Odloči se, da boš vsak mesec shujšala samo za en kilogram. Brez stradanja in bedastih, kot jim ti praviš, drastičnih diet. In kakšen je moj režim? Že približno pol leta ne jem pred dvanajsto uro in po osmi uri zvečer, skratka: v teh osmih urah jem (trikrat do štirikrat, v bistvu skoraj vse, kar imam rad, res čim manj kruha in nobenih pašt in sladkarij, pa veliko piščanca in brokolija in drugih zelenih zelanjav), preostalih šestnajst ur pa ne jem (pijem pa vodo in nekofeinsko kavo). Štirikrat na teden sem v telovadnici po približno eno uro (pol kardio, pol kvihtanje), najman enkrat na teden grem na dveurni tenis. Ne pozabiva tudi na reden seks (vsaj enkrat na dan je cilj, ki sicer ni vedno dosegljiv, ponavadi zaradi obilja dela).
Še enkrat, TaMaLaaa, to ni nasvet, kot razmeroma dobro poučen amater, sem ti prenesel svoj novi režim, ki pri meni deluje.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ...
 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375