Zadovoljna.si
Spolnost

Brane, pomagaj!

Njegov penis nikakor ne prodre v mojo nožnico

Brane Kastelic
16. 07. 2012 12.52
2

Živjo! Nekaj me zanima in upam, da mi lahko vi odgovorite. Seveda bom šla tudi po pomoč h ginekologu. Imam 16 let in s fantom sva že tri krat poskusila imeti spolni odnos, venda penis nikakor ne gre v nožnico. Da ne bo pomote, fant je bolj izkušen, to vam lahko zagotovim! Vendar ne razumem, zakaj ne morem imeti spolnega odnosa, če si ga zelim? dulcemaria6

Spolnost
SpolnostFOTO: Thinkstock

Živjo dulcemaria6! Zakaj ravno šest sladka maria? A pustiva to: dvomim, da potrebuješ obisk pri ginekologu. Če res misliš, da si pri šestnajstih letih dovolj zrela za spolne odnose (to najbolje veš sama), potem ti moram povedati, da je lahko več razlogov za to, da penis nikakor ne gre v nožnico. Prvi in najbolj verjetni je ta, da je tvoja nožnica premalo voljna, vlažna in elastična za to, da bi šel penis noter, posebej, če je fantov penis med bolj debelimi (dolžina je pri tem zanemarljiva, če je povprečno debel). Mlade ženske in mnoge ženske, ki še niso ali nikoli niso rodile, ste tam dol' zelo, zelo ozke in morate biti za debelinkote zelo, zelo vlažne. Z debelinkoti lahko na začetku boli tudi, če sta zelo vlažne, dokler se jih nožnica ne navadi. V kolikor se kljub dolgotrajni predigri, nožnica ne navlaži dovolj, obstaja veliko različnih »pomoči«, od naravne kot je slina do morja različnih lubrikantov, ki ne samo navlažijo mednožje in nožnico, ampak tudi povečajo odzivnost in užitek.  
Možno je tudi, da fantov penis - kljub spoštovanja vredni izkušenosti – po začetnem neuspehu ni bil več dovolj trd, pa zato ni šel v nožnico. Penis zna biti “svojeglav” in užaljen, če ne gre pa ne gre, čeprav je to skoraj vedno znamenje, da ne gre v (pre)suho) nožnico.
Morda postaneš skrajno ozka tam dol’… so ženske, ki so tako ozke, da ne gre v nožnico niti prst ali tampon. Pogosto gre v teh primerih za tako imenovaniu vaginismus, pri katerem se mišice okrog nožničnega ustja pokrčijo vsakič, ko moški poskusi vtakniti penis. Največkrat gre za psihične ne pa fizične razloge. Ženska, posebej deviška, se boji, da bo – občutek imam, da ti nimaš tega problema – penetracija boleča, da je nožnica premajhna za penis in da jo bo ta poškodoval in tako naprej in strah ustvari krče mišic okrog nožnice in onemogoči penetracijo. Večkrat, ko se to ponovi, slabše je… Zato je najbolj začasno pozabiti ne spolni odnos, se v postelji omejiti na neskončne predigre, vse dokler ženska ni zelo, zelo sproščena in zelo, zelo  vlažna. Ne vem, kako je v Sloveniji, v Britaniji pa celo v državnem zdravstvu ženskam s tem problemom ponujajo tako imenovane “vaginal trainers”: umetne penise štirih različnih debelin in dolžin, do zelo mičkega do klasičnega, s katerimi ženska sama, ali s pomočjo partnerja “napreduje” od tamalega do standardnega. In različne vaje, a da ne bom imel predolg odgovor: glavni nasvet v tem primeru pa je: sprosti se, in ne hiti. In če res ne bo šlo obišči svojega zdravnika, ki te bo na podlagi pregleda napotil na pravi naslov.
Če bo odkril, da je tam dol’ vse v najlepšem redu, kar je pri veliki večini, te bo napotil k psihologu.   
Možni vzrok, ki pa je skrajno redek je, zelo trda, “neprebojna” deviška kožica ali deformirana nožnica ali izrastki v njej in tako naprej. Takrat je potrebna takšna ali drugačna operacija. Nožnice je mogoče tudi operativno povečati…
Trdno sem prepričan, da ti ne boš potrebovala nič od tiste vrstice, ki se konča z besedami “da ne gre v (pre)suho noćnico”. Morda pa si medtem ko si čakala na odgovor (ne gre hitreje, ker jih je ful veliko), že rešila problem.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368