Zadovoljna.si
Tašča

Brane, pomagaj!

Njegovi starši bi radi odločali o vsem

Brane Kastelic
01. 10. 2012 11.08
5

Pozdravljen, Brane! Imam eno vprašanje; mogoče se bo moje vprašanje noro slišalo, ampak vseeno upam, da mi boš lahko kako svetoval. S partnerjem sva se pred kratkim odselila na svoje, pred tem pa je on živel pri svojih starših. Star je 36 let in je bolj "mamin sinček". Odselila sva se na svoje zaradi tega, ker njegovi starši oziroma eden izmed njiju samo pametuje: to naredi tako, to tako, bolj se obleci in tako naprej. Tako da jaz tega nisem mogla več poslušati, skoraj pol dneva je vsak dan bilo tako. Mogoče sem premalo strpna ali kaj? Ne želim se jim zameriti in nisem ugovarjala. Ker vem, da bi se do konca skregali, jaz pa tega res ne bi želela. Zdaj pa kliče, da morava priti tja, jaz pa seveda tega ne želim, saj sva komaj na svoje prišla. On pa sam tudi noče tja in prihaja zaradi tega do kreganja. Imava otroka, starega 2 meseca, in razumem, da si ga želijo videti, ampak pridemo tja, pa že poslušam, da je premalo oblečen, zunaj pa je 35 stopinj. Oni bi želeli, da bi jaz otroka pustila njim, da bi ga pazili vsak dan in noč. Saj so oni enako naredili s sinom, so ga pustili babici, da ga je ona vzgajala, oni so pa šli delat, tudi to sem jim na neki način zamerila, saj je on zelo trpel. In zdaj pričakujejo enako, da bi jaz njim pustila otroka in šla delat. Vendar se zelo motijo, če mislijo, da bom to naredila. Ne vem, ali nisem dovolj strpna ali kaj? Bi morala biti tiho in se samo smejati, kot da nič ni? Bi morala hoditi vsak dan tja, ali kaj naj naredim? Prosim svetuj mi, kaj narediti! Lp, Tigrica

Tašča
TaščaFOTO:

Pozdravljena, Tigrica, prav sta naredila, da sta se odselila in da si s tem vsaj posredno nekoliko pokazala zobe. Verjetno jih boš morala še nekoliko bolj. Kako že pravijo? Bolje prva kot zadnja zamera? Preteklosti ne moreš spreminjati, sedanjost pa lahko. Osebno nimam izkušenj te vrste, spomnim pa se ena izmed svojih babic, ki je bila do mene sicer zlata, do moje mame pa zelo dolgo grozna komandantska vsevedna tašča, za katero ni ničesar prav ali dobro naredila. Vse je bilo vedno po njenem. Tudi (s tem si me spravila v smeh) pretirano oblačenje naju dveh z bratom. Moj oče in njegov brat – moj stric, oba zelo dolgo mamina sinka, se ji nista upala »odgovarjati«, še potem ko sta bila zelo odrasla. Spomnim se, ko ji je moj oče nekoč rekel, da ji nova očala »ne pašejo«. Dolgo ni govorila z njim, čeprav se ji je neštetokrat opravičil ... Naj počiva v miru, bila je carica v kuhinji, 20 let je praznovala 50. rojstni dan in njene mehke »tuhne«, ki so se vsak dan zračile, so dišale najlepše na svetu ...
Nisi nestrpna, Tigrica, vajino življenje je vajino in vajine odločitve vajine in s tem se bodo morali vajini, posebej njegovi starši, ki so problematični, sprijazniti. Nikar ne rinita nazaj, ''tastari'' in ''tamladi'' največkrat ne morejo živeti skupaj in celo preblizu drug drugemu. Velika večina staršev itak bolj ali manj rada nudi podporo, kadar je zaželena. Odvisno od tega, kakšni si njihovi medsebojni odnosi. Slabši kot so, bolj kot so odtujeni, bolj kot je njihovo življenje dolgočasno, več se vtikajo v življenja svojih otrok.
Moraš pa na svojo stran dobiti svojega maminega sinka, da bo vse bolj tvoj, pa vse manj mamin: on je tisti, ki se mora pri 36 postaviti na svoje noge in staršem, posebej tistemu ''takomandantskemu'' (domnevam, da je to tvoja »nezakonska« tašča), pokazati zobe: postaviti vajina pravila igre. Postati tiger! Najboljša metoda za to, da ga dobiš na svojo stran je – ne boš presenečena – seks. Veliko seksa. To je nekaj, kar mu mamica, pa naj jo še tako kuje v zvezde, ne more nuditi.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416