Zadovoljna.si
brane pomagaj

Brane, pomagaj!

Občutek imam, da varam ljubimca, ne pa moža!

Brane Kastelic
13. 09. 2012 15.43
3

Živijo, Brane! Nisem si mogla kaj, da se ti ne oglasim in delim s tabo del svojega življenja. V bistvu niti nimam vprašanja, bolj želim slišati tvoje mnenje. Sem mamica leto in pol stare hčerke in štejem še ne 30 let. S hčerkinim očetom sva poročena, ampak mene vleče drugam. Še pred nosečnostjo sem spoznala moškega, ki se me je resnično dotaknil, čeprav je med nama 17 let razlike. Tudi on je poročen, z dvema tako rekoč že odraslima otrokoma. Bila sva si všeč, se spustila v avanturo. Vendar pa sva se zaljubila in naju vleče skupaj. Takrat sem potem vseeno zanosila, se poročila, saj si nisem hotela delati lažnih utvar s poročenim moškim in biti v nedogled ljubica, ki ji ljubimec vedno znova govori, da bo ženo zapustil, nikoli pa nič od tega. V glavnem, hotela sem nadaljevati življenje po prvotnem planu. Ampak ne gre. Nora sva drug na drugega. Zelo se ujameva, seks je vav! Pogovarjava se lahko o vsem, nimava tabu tem, skupaj sva res sproščena, lepo se dopolnjujeva. Zdaj se je odločil, da kupi hiško za naju in mojo hčerko, kjer bova končno lahko skupaj živela in se nama ne bo treba skrivati. Oba se bi pač ločila in to je to. Jaz si tega nadvse želim, ker z možem ne morem več biti srečna. Ni mi do intime z njim, občutek imam, da varam ljubimca, ne pa moža. Enako se dogaja njemu, z ženo že dolgo ni več srečen. Zame je pravi moški, spoštujem ga in cenim, vse mu hočem povedati, vse deliti z njim. Lahko se mu resnično predam in verjamem, da bom z njim srečna. Res je precej starejši, čeprav zdaj razlike niti ne občutim, saj je še zelo fit, mladosten, v koraku s časom. Nekaj takega kot ti, Brane. V bistvu me leta niso kaj dosti motila, saj imam rajši ob sebi zrelega moškega kot pa vrstnika. Me je pa on nekajkrat spomnil na to. Boji se, da bom nesrečna, ko bo on enkrat že "starček", jaz pa bom še vedno ženska v najboljših letih, kot bi rekel on. V glavnem boji se, da mi bo žal. Da bom razočarana. Jaz sem že odločena, da grem z njim, čeprav vem ali pa niti ne, kako težko bo to zaradi moža in hčerke. Prav tako njemu zaradi svoje družine. Zanima me le tvoje mnenje, saj vem, da si pravi naslov za tovrstne zadeve. Torej? Podpiraš mojo odločitev? Hvala, Brane, pa ostani še naprej tako fajn! Betty

brane pomagaj
brane pomagajFOTO:

Betty, Betty, Betty! Počutim se, kot bi me postavila pred strelski vod ... Ni pomembno, ali jaz podpiram tvojo odločitev ali ne. To, kar je pomembno, je, da vsi bolj ali manj intenzivno iščemo srečo. Ti si prepričana, da si jo našla ob sedemnajst let starejšem moškem. Če bi bilo to, kar se ti dogaja z ljubimcem, »od včeraj«, bi ti rekel, Betty, ustavi konje, ne hiti, vroč odnos ljubimcev se lahko hitro ohladi, ko se ne dobivata več samo za ilegalni seks, ampak zaživita skupaj. A ti očitno dobro veš, v kaj se nameravaš podati (zelo se ujemava, seks je vav!, spoštuješ ga, ceniš ga in tako naprej).

Problem s srečo je ta, da pogosto sreča enega človeka prinaša nesrečo drugemu človeku. Tvoja/vajina odločitev bo, kot sama veš, osrečila dva človeka, tebe in tvojega ljubimca, in potencialno onesrečila pet ljudi: tvojega moža, vajino hčerko, ljubimčevo ženo in njuna sicer odrasla otroka. Manj potencialno nesrečnih bi bilo, če bi ti pred leti opustila »prvotni plan«... Ni fajn, da se poročamo in imamo otroke zaradi ... »planov«, a kar je, je.

Zakaj pravim potencialno onesrečila? Zato, ker nekako dvomim, da sta tvoj mož in žena tvojega ljubimca zares srečna. Tudi če ne vesta za vaju ali celo ne sumita, kaj se dogaja, jima vidva ne moreta nuditi prave sreče. Zakona sta zanju kot za vaju drugorazredna. Tudi seks ne more biti kdo ve kaj. Če partnerju »ni do intime« (tvoje besede), to čutiš, ni nujno pa, da to pripisuješ nezvestobi. Kaj hočem reči? To, da bo to morda tudi zanju neke vrste »osvoboditev«, bolj verjetno za tvojega moža, ker je še mlad, kot za ženo tvojega ljubimca, če je enakih let kot on. Najbolj hudo bo tvoji hčerki, posebej, če je na atija zelo navezana. Morda pa tudi ona podzavestno čuti, da stvari med vama ne štimajo, in je tudi zanjo bolje, da se razideta. Ne vem ...
To, kar vem, pa je, da vse preveč ljudi vse predolgo vztraja v drugorazrednih in nižjerazrednih slabih zakonih z bednimi odnosi, ki so takšni tudi v postelji, nimajo pa poguma ali pogojev za to, da bi se razšli. Vidva naj bi vendarle zbrala pogum. Tvoj ljubimec je poleg tega očitno kar premožen (za vaju je kupil hiško ...). Opozorilo »pred uporabo« oziroma »tehnični« nasvet pred odločitvijo, do katere ostajam nevtralen: naj najprej on pove ženi, da jo zapušča, ker se moški radi premislijo tudi v zadnjem trenutku, Betty.

Ne morem tudi mimo sedemnajstletne razlike v letih, ki me – da ne bo pomote – ne moti, ker se ljubezen ne ozira nanjo. Zdaj in gotovo še kar nekaj časa ne bo moteča. Kaj pa čez dvajset let? Spomnim se pogovora s petdesetletno znanko, ki ima približno dvajset let starejšega moža. Ona bi rada hodila ven, on noče nikamor, ona bi zelo rada seksala, njemu ni do seksa in odklanja viagro, ona trdi, da mu je vseeno zvesta, on jo obtožuje, da se daje dol' z drugimi ... Nimata se fajn. Imam pa tudi dobrih sedemdeset let starega prijatelja, ki ima približno dvajset let mlajšo drugo ženo. On še vedno dobro zgleda, igra tenis, jemlje viagro ... Imata se fajn. Hvala za pohvale, Betty. Se bom potrudil (ostati tak, kot praviš, da sem)!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471