Obupan bralec: Ljudje so začeli govoriti marsikaj, večinoma laži, tudi o meni

Brane Kastelic
26.09.2019, 7:58
4
Pozdravljen, Brane. Imam težave v zvezi, ki je še zelo sveža. S partnerko se poznava že 8 let. Na začetku sva uživala v seksu, to trajalo je 3 leta, vendar ni bilo resno. Potem sva oba našla vsak svojega partnerja ter prekinila vezo. Trajalo je 5 let. Med tem časom sva hrepenela drug po drugem, prišel je en dan za vikend pred 8 meseci, ko sva se srečala. Takoj je padla iskrica, po enournem pogovoru sva se poljubila. Ugotovila sva, da sva se imela rada že nekaj časa ter si želela drug drugega. V naslednjih 6 mesecih sva se dobivala, se pogovarjala in prišla do zaključka, da zapustiva vsak svojega partnerja in končno po tolikih letih prideva skupaj za večno. To sva tudi naredila. V mojem primeru ni bilo tako težko, ker se z bivšo nisva razumela in sva se dogovorila za razhod. V njenem primeru je bilo to bolj težko, ker sta bila v redu. Potem je bilo vse super, zaljubljenost, seks, naklonjenost, šla sva na morje. Ko sva se pa vrnila z morja, so nastali problemi. Ona dela z bivšim fantom, ljudje so začeli govoriti marsikaj, večinoma laži, tudi o meni. Njo je to zelo prizadelo, začela se je umikati od mene. Govori mi, da ima polno glavo, da se ji je vsega nabralo ter da hoče nekaj časa zase, da se to umiri in pozabi. Imela sva tudi pogovor in mi je rekla, da me še vedno ima rada in si želi isto vse kot prej, vendar ko bo vse v redu. Ampak mene skrbi ta njeni bivši, ker skupaj delata v službi, da je to v bistvu tako zaradi njega, ker še mogoče nekaj čuti do njega, čeprav to zanika, obenem pa ne pove nobene slabe stvari o njem, ter noče, da bi še bilo to zelo javno. Sva pa oba osebi, ki naju v najinem okolišu, ki ni majhen, večina ljudi pozna. Kaj mi svetujete, Brane? Ali je še kaj upanja? Naj vztrajam? Jaz jo ljubim in si jo zelo želim, to tudi ona ve. Hvala za odgovor!

Pozdravljen!

Upanje umira zadnje, pravijo. Vendar … Po njenih besedah imam občutek, da pravi razlog za to, da “hoče nekaj časa zase”, niso govorice in laži (tudi o tebi), ampak njena najmanj čustvena razdvojenost med dvema moškima. Med teboj in tem fantom, s katerim sta bila (po tvojih besedah) v redu, dokler ni spet srečala tebe in je stara iskra preskočila. To, da sta sodelavca oziroma da se vidita vsak deloven dan, dodatno vpliva na njeno razvdojenost, če imam prav in je ta razlog za to, da “želi nekaj časa zase”. Ker obenem pravi, da ima polno glavo in da se ji je vsega nabralo, sem prepričan, da tudi ta njen bivši fant – sodelavec še ni vrgel puške v koruzo in da ji oba “polnita glavo" z ljubeznio in željo, da bi bila z njo.

Slike je simbolična.
Slike je simbolična.FOTO: iStock

Morda je on iskren, morda ni. Nekateri moški se počutijo zelo prizadete, če se ženska vrne k bivšemu, posebno zato, ker mislijo, da so se vrnile zato, ker je bil ta boljši ljubimec ali celo, ker mislijo, da ima boljše (večje!) ljubezensko orodje, kar je zelo tipično moško razmišljanje (moški smo pač tekmovalna bitja), ki največkrat nima nobene podlage. Kaj hočem reči? To, da jo morda tudi on ljubi in si je zelo želi, ali pa samo želi zmagati v tej bitki s teboj, da bi samemu sebi nekaj dokazal. Ko med dvema moškima razdvojena ženska reče, da “hoče nekaj časa zase” to lahko pomeni, da si res želi čas zase oziroma za razmislek (misliš, da je to rekla tudi njemu?), lahko pa tudi pomeni, da si želi ta čas preživeti s tem drugim moškim, da bi preverila svoja in njegova čustva. Jaz bi vztrajal, in ji dal čas zase, ki ga želi (nimaš izbire, upoštevati in spoštovati moraš njeno željo), vendar ne prav veliko.

Ne postavljaj ultimatov. Ne govori o tem, koliko časa ji daš, vendar vedi: en teden ali dva sta premalo, da bi se odločila, trije tedni verjetno preveč, mesec dni zanesljivo preveč. Glej, naredil si, kar si lahko: ve, da jo ljubiš in da si zelo želiš biti z njo. Odločila se bo ona. Ti pa jo medtem, ko se bo odločala, nevsiljivo na kratko tu in tam spomni nase, na primer s sporočilom: “Pogrešam te. Zelo.” In dodaj srčka. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si