Zadovoljna.si
Zaslužite si iskren odnos.

Brane, pomagaj!

Obupana bralka: Ne izgine mi slika izpred oči, kako je on z njo ...

Brane Kastelic
05. 04. 2022 05.00
2

Prosim za nasvet. Stara sem 40+, z možem v vezi že več kot 20 let. Imava dva odrasla otroka. Vse do jeseni sem mislila, da se imava zelo rada, da je samo moj in da me ima resnično rad. Nato sem odkrila sms ljubice, kako mu piše ... Seveda mi je naložil, da nima nič z njo, da ona je pač taka, da piše več moškim. Seveda sem mu verjela oziroma vsaj želela sem si, da nima nič z njo in da je res samo moj. Do mene je postal še bolj pozoren, me ves čas objemal in poljubljal, seksa je bilo na pretek, celo več, kot prej celo leto. Prvega januarja sem spet našla sms in potem sem postala še bolj pozorna in preko sledenja odkrila, da me vara. Spet sva se skregala, ampak seveda on ne prizna in trdi, da z njo nima nič, da ljubi samo mene ... Dnevi minevajo, mene to grize in žre, ne izgine mi slika izpred oči, kako je on z njo. Ali naj mu verjamem, da ni nič, ali ne? Najbolj grozno je to, da ga imam še vedno zelo rada in da ga nočem izgubiti, ampak zaupanja ni več. Kaj mi je storiti? Hvala za nasvet.

Ojoj! Nečesa ne razumem. Proti koncu sprašuješ “ali naj mu verjameš, da ni nič, ali ne?”, prej pa “da si preko sledenja odkrila, da te vara”. Praviš, da “te grize in žre, in da ti ne izgine slika izpred oči, kako je on z njo”. Si ju videla skupaj ali si ju samo predstavljaš skupaj? Jaz mu prej ne verjamem, kot verjamem (tudi če ju nisi dejansko videla skupaj), in sicer zaradi njegove prve reakcije (ko si odkrila sms ljubice, ki mu piše). Mnogi moški poskušajo prikriti sledove nezvestobe s še večjo pozornostjo do žene, z več objemi in poljubi, in z več seksa. Pri vama ga je bilo nenadoma na pretek, celo več kot celo leto prej. 

Kako je zdaj? Je že kaj popustil? Ali je seksa še vedno na pretek? 

Morda ne boš verjela, vendar afere, ko in če minejo, pa naj gre za neodkrite ali odkrite (če jih partner odpusti) pogosto utrdijo zakon, posebno, če je bi ta prej postal postan in hladen. So nekakšen šok, streznitev …  Moški in ženske začenjajo afere zaradi veliko zelo različnih razlogov. Najpogostejši sta ravno postanost in ohladitev zakona, posebno v postelji. Če je seksa malo, ali je ta ponavljajoč, rutinski in dolgočasen, si moški ali ženska prej ko slej želita popestritve z nekom drugim. To, da noče in noče priznati, da te vara, ni slabo znamenje. Morda res pomeni, da te (še) ni prevaral, v vsakem primeru pa pomeni, da mu, če te je (že) prevaral, pomeniš veliko več kot ta ženska, s katero je najmanj “esemesiral”. Porušeno zaupanje je težko postaviti nazaj, vem. 

Kaj ti je storiti, ker ga imaš še vedno zelo rada, in ga nočeš izgubiti? Mu lahko odpustiš, če je res imel afero? Zares odpustiš? Ni lahko odpustiti, vendar se da. Na vse mogoče načine ga moraš dobiti nazaj, na novo osvojiti, tudi med rjuhami, in posebno med rjuham, in preprečiti njegovo vrnitev (tretjo) k ljubici, če jo je res imel. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478