Zadovoljna.si
Žalostna ženska

Brane, pomagaj!

Obupana bralka: Z možem že nekaj let ne spiva skupaj

Brane Kastelic
10. 08. 2022 05.00
0

Pozdravljen, pišem ti, ker mi boš verjetno znal pomagati. Sem ženska poznih srednjih let, sicer srečno poročena, z možem živiva skupaj že 15 let, otrok nimava, čeprav sem si jih res želela. Razlog pa tiči drugje. Z možem namreč ne spiva skupaj. Že kar nekaj let. Ali sva se oddaljila ali mu nisem več privlačna, ne vem. Možu je sicer telesna bližina, spolnost, bila nekoč zelo pomembna in dvomim, da bi ga kar minilo. Preden sva se poročila, je imel kar pošteno število žensk, zato sem začela sumiti, da ima ljubico. Nočem ga niti zasledovati niti mu brskati po telefonu, kar sploh ni možno zaradi varoval, ki jih ima nastavljene. Sicer mu telefon kaj dosti ne zvoni in kar ujamem in uspem izvedeti, kdo ga kliče. Da se razumeva; imava uspešen zakon, ustvarila sva dom, tudi vsakdanje obveznosti in nasploh težave uspešno premagujeva. Čeprav ga včasih ni doma, mi vsakič pove, kje je (pri bratu, starših), in niti ne dvomim, da bi bil kje drugje. No ja, morda malo. Tudi dopust preživljava skupaj, a čeprav takrat spiva v isti postelji, se me niti ne dotakne. Poleg enotedenskih mankov in včasih za vikend ter več dni med tednom, ko je službeno odsoten, se mož precej zadržuje doma, postori za delo, hodi na sprehod z najino psičko in tudi ob vikendih ter prostem času se druživa skupaj s prijatelji. Ampak vendarle me malce daje dvom ... Bi lahko imel drugo žensko? Sva res skupaj samo zaradi vsega ustvarjenega in navezanosti? Si zato deliva vse, le postelje ne?

Pozdravljena! 

Ne razumem. Praviš, da si srečno poročena z moškim, s katerim ne spita skupaj že kar nekaj let in ki se te na dopustih, ko spita skupaj v isti postelji, niti ne dotakne. Različni ljudje različno razumejo srečen zakon, a sem trdno prepričan, da bi vajinega, oprosti za brutalno iskrenost, kdor koli imel za srečnega. Praviš tudi, da se razumeta, da imata uspešen zakon, da sta ustvarila dom, da vsakdanje obveznosti in nasploh težave uspešno premagujeta ... Kot bi bila poslovna, ne pa zakonska partnerja. Se pa strinjam s tvojim dvomom, da je moža, ki je imel, preden sta se poročila, pošteno veliko število žensk in mu je bila spolnost tudi s teboj nekoč zelo pomembna, nenadoma povsem minila želja po seksu. 

Ga ne prime tudi takrat, ko ga ni doma ves teden, včasih za vikend in več dni v tednu, ko je službeno odsoten? Odnos tvojega moža do tebe je nesramen, poniževalen, zelo verjetno manipulativen ... Kot da ne bi bila ženska in njegova žena. In tebe samo malce daje dvom, da bi lahko imel drugo žensko!? Kljub njegovemu zastraženemu telefonu, alibijem (brat, starši in tako naprej)! Resno? Ne vem, zakaj si še vedno z njim, domnevam pa, da je on s teboj, ker ga "servisiraš", kadar je tako prijazen, da je doma, pelje vajino psičko in tako naprej ... Kdo kuha, pospravlja, pere, lika ...? On ali morda ti? 

Občutek imam, da si njegova vedno odprta restavracija, hotel, pralnica, likalnica, kjer je zanj vedno za vse poskrbljeno. Razen za seks, ki si ga ne želi. Si ga kdaj vprašala, zakaj ne? Si kdaj pokazala, da si želiš seksa? Ne verjamem sicer, da "štrajka" v postelji, ker misli, da je tebe minilo, a vseeno je že skrajni čas, da ga postaviš v kot in zaslišiš, vprašaš, kako si predstavlja zakon brez seksa, ki ni samo zakonska pravica, ampak tudi dolžnost. Mislim, da nima druge ženske, ampak več drugih žensk. 

Odpri oči, draga bralka, in ne zapravljaj svojega časa in življenja s tem moškim, ki sramoti moški spol. Če ga lahko, ga vrzi ven. Iz hiše in zakona. Glede psičke pa se sama odloči. Srečno. 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324