Zadovoljna.si
Prepir

Brane, pomagaj!

Odkar živiva skupaj, se samo kregava

Brane Kastelic
20. 07. 2012 16.23
1

Pozdravljen! Imam neskočno težav, ki pa jih ne znam več reševati sama in sem se morala obrniti nate. Ne vem več, kako naj težave rešim, saj se še kar kopičijo nonstop. S fantom sva skupaj dve leti. Na začetku sva se razumela super in vse je bilo v redu med nama, potem ko sva se preselila skupaj, se je počasi začelo vse podirati. Kot da bi se porušil svet ali obrnil na glavo. Začela sva se kregati in tudi zdaj se kregava vsak dan. Ni dneva, da se ne bi skregala ali vsaj sporekla. Nič nama ne paše, vse je narobe, kar storim jaz ali kar stori on. Letos sva dobila punčko, ki jo oba obužejeva, samo se mi zdi, da otroček trpi, ker naju posluša samo, kako se kregava. Ne vem, kaj storiti? Ali bi bilo bolje, da greva narazen ali kaj naj naredim? Rada bi ostala z njim in da bi otroček rasel z obema, a to nikakor ni možno, če se bova skoz kregala iz dneva v dan. Tudi spolni odnosi niso to, kar so bili, preden sva dobila otročka. Vse se je spremenilo in obrnilo na glavo. Brane, pomagaj! Lunca 24

Prepir
PrepirFOTO: iStockphoto

Pozdravljena 24-letna Lunca! Se zgodi, veš! Ni malo parov, moških in žensk, ki se imajo svetovno in pričakujejo, da se bodo imeli še lepše, ko bodo zaživeli skupaj, potem pa so razočarani (kar dober film na to temo, ki sem se ga spomnil ta trenutek, je About last night z Demi Moore in Robom Loweon v glavnih vlogah). Šele ko z nekom zaživiš, ga zares spoznaš. Prej je vse lepo in prav, dobivata se, gresta ven, se ljubita, skratka delita vse dobro in lepo, nenadoma pa je treba skrbeti za dom, račune in tako naprej, saj to zdaj že veš. Ponavadi imajo slabšo »reakcijo« na skupno življenje moški, ki se ga tudi bolj branijo – bolj pogrešajo izgubljeno svobodo, ki jo večinoma žrtvujejo za to, da bi imeli seks vedno na dosegu ne ravno roke. Pogrešajo trenutke, ko so lahko šli kamor koli in kadar koli, druženje s fanti, športanje in tako naprej. Moški so tudi tisti, ki so večinoma bolj »nemarni«, ko gre za dom. Ne pospravljajo za seboj, puščajo spodnjice in nogavice vsepovsod, ne dvigajo pokrova školjke, lulajo nanj in tako naprej in naprej. Ženske pa jih – tako oni – zato rade gnjavijo. Nenadoma je kup razlogov za prepire, ki jih prej ni bilo. Pogosto je prva žrtev teh napetosti in prepirov ravno seks, ki postane sredstvo za kaznovanje ali nagrajevanje, in to seveda ni fajn. Manj ko je seksa, ki prinaša najbolj intimne trenutke in moškega in žensko najbolj zbližuje, slabše je in več je prepirov. Nisi napisala, o čem vse se vidva kar naprej prepirata, predvidevam pa, da sem približno zadel vzroke...
Tudi prihod otroka marsikaj spremeni, prinaša novo, največjo odgovornost, ki jo je nujno deliti. Iz tvojega pisanja imam občutek, da nisi ti tista, ki bi se zaradi otročka branila spolnih odnosov. Nekateri moški se po prihodu otroka počutijo še bolj »ujeti«, še bolj nesvobodni in so zato nervozni, sitni, prepirljivi. Če imaš občutek, da se je vse spremenilo in obrnilo na glavo predvsem zaradi njega, potem ima zelo velik problem s prilagajanjem skupnemu in družinskemu življenju. Morda potrebuje samo več časa, da se sprijazni s tem, morda pa misli, da je naredil napako ali celo dve. To drugo je slaba novica, saj pomeni, da te nima (več) dovolj rad. Prav gotovo ni dobro, da otroček, čeprav mičken, posluša vsakdanje prepire, ki jih ne bo konec samih od sebe.
Glej, pogovoriti se morata, odkrito in pošteno, o vsem, tudi o svojih čustvih. Prej razmisli tudi o sebi. O tem, kaj in koliko prispevaš k prepirom, in seveda o tem, ali zares želiš z njim ostati in potencialno preživeti vse življenje. Samo otrok ne sme biti razlog za to. Otroku je slabše s staršema, ki vztrajata skupaj in mučita drug drugega, ker nista za skupaj, kot s staršema, ki se sporazumno razideta in skrbita zanj ločena. V življenju – samo eno imamo – se ne bi smeli sprijazniti z drugorazrednim razmerjem in bi morali zbrati dovolj poguma, da ga prekinemo, če ne gre. Razmisli torej o sebi, o svojih čustvih do njega, potem pa se pogovorita. Brez dlake na jeziku!

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368