Zadovoljna.si
varanje

Brane, pomagaj!

Odkrila, da je imel mož dveletno afero s sodelavko

Brane Kastelic
2017-04-05 08:05
8

Pozdravljen, Brane! Ne pišem ti zato, ker bi imela problem, ampak zato, ker ima velik problem moja najboljša prijateljica, s katero sva kot sestri že od majhnega. Njen velik problem je njen mož, s katerim sta poročena že več kot deset let. Pred časom mi je zaupala, da je odkrila, da je imel mož dveletno afero s sodelavko. Mož, ki ga obožuje, ji je priznal nezvestobo, a trdi, da mu sodelavka ni pomenila nič. Istočasno ji zagotavlja, da je ni nikoli prej prevaral in da je bo nikoli več prevaral, če mu odpusti. Jaz vem, da prvo ni res. Ker vem za najmanj dve ženski iz našega družabnega kroga, s katerimi je imel res krajši aferi. Vem zato, ker sta mi onidve to zaupali. Tudi meni je pred približno tremi leti pisal sms-e o tem, kako sem mu všeč, kako si me predstavlja golo in kako misli name, ko se samozadovoljuje. Odnehal je šele, ko sem mu zagrozila, da bom njegova sporočila preposlala njegovi ženi – moji najboljši prijateljici. Ona, ki je bila sprva zelo nesrečna in obupana, a se je zdaj kar pomirila in se nagiba k temu, da bi mu odpustila, jaz pa sem v hudi dilemi: naj ji ali naj ji ne povem, da ni imel afere samo s sodelavko, in da je hotel celo mene, njeno najboljšo prijateljico, spraviti v posteljo? Prosim za čim hitrejši nasvet. Kaj naj naredim? TT

Pozdravljena, TT!

Ne naredi nič. Ostani nevtralna. Že zato, ker si bila kljub temu, da sta že dolgo najboljši prijateljici (kot sestri), nevtralna tudi do zdaj (zakaj že?). Če ji boš zdaj razkrila, da si vedela za njegovi prejšnji dve ljubici, posebej pa to, da je tudi tebe snubil v posteljo, bo hotela vedeti, zakaj ji tega nisi povedala, ko se je dogajalo. In te sumila, da ji zase nisi povedala, ker nisi bila ravno nezainteresirana.

Prevarane ženske pa tudi moški nimajo radi prinašalcev slabih novic (posebej, če so resnice), zlasti če jih prinašajo prijateljice in prijatelji. Če bi ji z zamudo razkrila to, da že veliko let veš, da je njen mož v bistvu ženskar, bi ti to zelo zamerila in bi te zelo verjetno “ukinila” kot prijateljico. Najmanj začasno. Morda za vedno. Najboljša “politika” v takšnih primerih je politika nevmešavanja. Tudi zato, ker nikoli ne veš vsega, kar se dogaja v razmerjih drugih parov.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133