Zadovoljna.si
Par - 16

Brane, pomagaj!

'On hoče zakon in otroka, ona ne'

Brane Kastelic
28. 07. 2014 08.00
32

Živjo, Brane! Ne vem, na koga bi se sploh še obrnila s tem vprašanjem oziroma problemom, ker od različnih ljudi slišim različna mnenja. Stara sem 21 let, prav tako fant, s katerim sva skupaj skoraj 2 leti. Po vseh mojih bivših imam res občutek, da je on oseba, s katero si želim preživeti preostanek življenja. Mislim, da si ne bi mogla želeti boljše osebe ob sebi, saj me res zelo ljubi in jaz njega, skratka vse funkcionira, kakor mora. Vendar pa sem zadnje čase malo zmedena glede njegovega "pritiska", da bi se rad poročil in imel otroka. Tudi jaz si tega želim, vendar imam občutek, da trenutno še nisem pripravljena. Rada bi končala študij, imela službo, redne prihodke, streho nad glavo za naju. Skratka, ne vem, kaj naj naredim. Ko sva nekajkrat prišla na to temo, sem mu povedala, kaj si mislim o vsem tem in da trenutno ni pravi čas za to. Vendar pa se bojim, da ga bom izgubila, če bova predolgo odlašala s tem, saj je že sam večkrat postavil mejo, do kdaj "bo čakal". Prosim te za kakršno koli mnenje, saj res ne vem, kaj naj naredim.

Par - 16
Par - 16FOTO: Profimedia

Živjo! Ta “problemček” se lahko razmeroma hitro spremeni v velik problem. Pomalem se že je, če je tvoj fant že “večkrat postavil mejo do kdaj bo čakal”, kar je, vsaj zame, nesprejemljivo čustveno izsiljevanje, ki mi ni všeč. In kaj bo naredil, če do meje ne boš popustila pritiskom, in se zato ne bosta poročila in ne bosta imela otroka? Te bo … zapustil!? Želi tebe … ali ženo z otrokom. Veva, kam se mu mudi (v zakon in družino), a ne veva zakaj! Edino, kar mi pride na misel je, da te želi s tem dokončno “privezati” nase: manj s poroko, bolj z otrokom. Zakaj? A si pri njem morda ugotovila kakšna znamenja tega, da je nesiguren vase, da se boji, da te bo kljub tvoji ljubezni, izgubil? Ali, da misli, da si “predobra” zanj?

Znamenje tega je lahko pretirano ljubosumje, pretiran “nadzor” nad teboj in podobno. Pa tudi čustveno izsiljevanje, ki si ga omenila. Mlada si še, komaj enaindvajset let imaš … in zelo razumno razmišljaš o tem, da bi rada pred poroko in otrokom, končala študij, imela službo, redne prihodke in streho nad glavo … Ne vdaj se, ne popusti pod pritiskom! Če misliš, da nisi pripravljena za ta dva velika koraka, potem nisi. Posebno velik korak, ki zahteva veliko zrelosti, pa tudi vse kar si omenila ti, je odločitev za otroka. Poroka je navsezadnje samo papir in iz zakona je mogoče odditi, otrok pa je nekaj čisto drugega. Saj bi ti rekel, privoli v poroko, če si je tako zelo želi, a ne popusti pri otroku, pa … ne bom, ker ni prav, da te sili v nekaj, za kar misliš, da nisi pripravljena. To bi moral in bo moral razumeti …

Iskreno in prijazno mu povej vse to, kar si povedala meni, od tega, kako zelo ga ljubiš do tega, da si želiš preostanek življenja preživeti z njim in da imaš enake želje kot on, vendar da obenem želiš prej uresničiti vse to, kar si naštela … Če te ljubi tako kot misliš, da te, bo razumel! In še to: poskusi subtilno odpraviti vse dvome (če jih ima) o tem, da nisi "njegova in da boš kaj bolj "njegova ", če bosta poročena in imela otroka.

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493