Zadovoljna.si
par na zabavi

Brane, pomagaj!

Ona je zaljubljena, on pa ne ve, kaj si želi

Brane Kastelic
25. 07. 2013 16.26
1

Pozdravljen, Brane! Imam težavo, zaradi katere se že več kot leto dni vrtim v začaranem krogu. Lani sem se zapletla s fantom, s katerim sva se želela samo zabavati in skupaj preživeti čim več časa. Tudi stanovala sva skupaj, saj je bil moj socimer v študentskem domu. Minevali so meseci, jaz pa sem se zaljubila vanj. Težava je bila v tem, da sem tako čutila samo jaz – on mi je ves čas govoril, da ne čuti enako in da med nama nikoli ne bo nič resnega. S tem bi se hitro sprijaznila, če bi prekinila vse stike, a me je občasno še vabil v svojo sobo in tako sva večino noči preživljala skupaj. Z dneva v dan sem bila bolj navezana nanj, ko pa se je izselil, se je najino vsakodnevno druženje zaključilo. Občasno se sicer dobivava še danes in tudi po vseh teh mesecih ga nikakor ne morem pozabiti – po moje je krivo to, da se še vedno vrača k meni. Lažnega upanja tukaj ni, a se včasih do mene obnaša zelo nenavadno. Velikokrat je tako zelo pozoren, da dobim občutek, kot da morda res kaj čuti do mene, pridejo pa tudi trenutki, ko se do mene obnapa osorno in nesramno, kar me, zaljubljeno žensko, močno prizadene. Razmišljam, da bi vse skupaj končala, a ne morem. Nimam poguma in ne prenesem misli na to, da bi pretrgala vse stike. Verjetno mi boš svetoval, naj grem čim prej stran, a če bi zmogla, bi to že davno storila. Prosim te za nasvet. MIA

par na zabavi
par na zabaviFOTO: Profimedia

Pozdravljena, MIA. Tega »čim prej stran« ne bom (še) rekel. Vsaj ne na začetku. Če se že več kot leto dni vrtiš v neke vrste začaranem krogu, zakaj se ne bi še nekaj časa, da se prepričaš, ali te ima – gotovo si tudi sama pomislila nato – samo za seks ali pa ima do tebe tudi čustva. Najbolj mi je dal misliti ta velik razkorak v njegovem vedenju do tebe: včasih je pozoren in imaš občutek, da nekaj čuti do tebe, v določenih trenutkih pa se do tebe »obnaša osorno in nesramno«. Je pozoren in čustven, preden mu daš (pred seksom), osoren in nesramen pa postane, če sta dalj časa skupaj? Če je tako, potem te ima izključno in ekskluzivno samo za seks, draga MIA in boš res najbolje naredila, da greš čim prej stran ali pa se sprijazniš s prijateljstvom s koristmi (seksom), prihajaš, seksaš in odhajaš (kmalu po seksu), kar bo samo po sebi odpravilo njegovo osornost in nesramnost, ki je v nobenem primeru ne smeš dovoliti. To ti bo verjetno pomagalo tudi pri tem, da se čustveno odtrgaš od njega. Obenem odprti oči, ušesa in srce za druge fante in novo ljubezen. Če ta razkorak v njegovem vedenju ni povezan s seksom, potem je možno, da fantu ni povsem jasno, kaj čuti do tebe ali celo, da se bori proti čustvom do tebe (takrat je osoren in nesramen, jezen nase, ker je bil prej pozoren in nežen). Jaz ne bi bil preveč optimističen, vendar nikoli ne veš. Zakaj ne bi preverila, kaj natančno čuti. Nekaj časa mu ne dat'. Druži se z njim, bodi kot vedno, a prikrajšaj ga za seks. Pa da ga vidimo, junaka, kolikokrat se bo sploh še hotel družiti s teboj. Če se bo hotel družiti samo še enkrat ali dvakrat potem pa bo povsem izgubil zanimanje za druženje s teboj, potem do tebe nekaj čuti samo pod pasom. Očitati mu seveda ne moreš ničesar (razen osornosti in nesramnosti), saj sta imela na začetku skupen cilj: zabavati se in skupaj preživeti čim več časa. Ni on kriv, da si se ti zaljubila, on pa ne (če je res tako), kar se dogaja mnogim prijateljem s (seks) koristmi.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478