Zadovoljna.si
Samozadovoljevanje

Brane, pomagaj!

Orgazem doživim le, ko se igram sama s seboj

Brane Kastelic
23. 06. 2012 09.05
13

Pozdravljen Brane, imam, vsaj kar se mene tiče, gromozansko težavo, ki me muči že kar nekaj časa. Do sedaj še z nobenim fantom nisem doživela vaginalnega orgazma. Res pa je, da je bil pri nekaterih seks bolj tako tako, vendar tudi če je bil seks noro dober, se to ni zgodilo. Prišlo je do te mere, ko začutiš, da ne manjka več dosti do orgazma in potem, kot da je vse skupaj popustilo. Orgazem sicer doživim, ko se igram sama, ampak še to z boj intenzivnim (trdim) draženjem ščegetavčka. Ne vem več, kaj naj naredim, poskusim, kar koli. Aja, Brane stara sem 27 let. Lp, Tia

Samozadovoljevanje
SamozadovoljevanjeFOTO: iStockphoto

Pozdravljena Tia! Kar se mene tiče, nimaš “gromozanske težave”, razumem pa, da ti misliš, da jo imaš. Dobro in morda ne tako dobro novico imam zate. Najprej dobra: orgazmična si, doživljaš orgazme (so ženske, ki jih ne, in sicer na noben način)! Doživljaš jih s samozadovoljevanjem – draženjem ščegetavčka. Bolj intenzivno, manj intenzivno, bolj trdo, manj trdo – ni najbolj pomembno na svetu. Različni ščegetavčki potrebujejo različno draženje. Če prav razumem med samim občevanjem ne doživljaš tudi tega drugega tako imenovanega klitoralnega orgazma.
Zakaj pa ne? Tudi med občevanjem si lahko dražiš ščegetavček, ali pa ti ga partner ali pa izbiraš take položaje, v katerih ti ga draži partner s svojo sramno kostjo. Zmotno misliš, da vse ženske, ki doživljajo orgazem med občevanjem, doživljajo vaginalne orgazme. Mnogim, verjetno večini 'pride' med občevanjem izključno zaradi draženja ščegetavčka (s pomočjo enega od treh opisanih načinov).
V ljubezenskem svetu bi bilo idealno, če bi ženske med vsakim občevanjem, ko sta moški in ženska najbolj intimno združena, doživele vaginalni orgazem. Poleg tega je res, da se ženska veliko bolj čustveno in seksualno naveže na moškega, s katerim ji 'prihaja' med občevanjem. Stvarnost je precej drugačna, kot veš tudi ti. Manj kot polovica žensk, ki doživljajo orgazme, jih doživlja brez draženja klitorisa, in morda si med njimi tudi ti.
Večina, ki doživlja orgazme med občevanjem, se ne ukvarja s tem, kakšen orgazem je doživela, vaginalnega ali klitoralnega ali kombiniranega. Briga jih, kateri je bil, in prav je tako. Cilj je: uživati, seksati, doživeti orgazem. Ne pa obremenjevati se s tem, kateri orgazem natančno je bil.
Še nekaj: veliko let je veliko znanstvenikov in veliko žensk ugibalo o tem, ali vaginalni orgazem sploh obstaja. Sam sem bil vedno v taboru tistih, ki trdimo, da obstajajo različni ženski orgazmi. Zakaj? Preprosto zato, ker nekaterim ženskam 'prihaja', ne da bi se ona ali ti dotaknila klitorisa in v položajih v katerih ni nobenega draženja klitorisa. Posebej rado se jim to dogaja, če je moški zadaj, kar naj bi prinašalo draženje razvpite in izmikajoče točke G, ki jo sicer večina žensk še vedno zaman išče. Ponavadi so to bolj orgazmične ženske, ki jim prihaja tudi, če jim tako ali drugače dražiš samo klitoris (brez kakršne koli uporabe penisa).
Mnoge ženske poleg tega opisujejo različnost dveh orgazmov brez in z draženjem in “potresnih” posledicah sočasnega kombiniranega superorgazma.
Nekatere se pohvalijo z več kot dvema različnima orgazmoma. Nedavno se je govorilo o domnevno novem orgazmu, ki so ga v angleščini poimenovali “coregasms”: to so orgazmi, ki jih ženske doživljajo med telovadbo, pa o tem ob kakšni drugi priložnosti.
Nekateri znanstveniki še vedno trdijo, da vaginalni orgazem ne obstaja oziroma da je vaginalni orgazem v bistvu klitoralni, vendar dosežen na drug način. Zakaj? Po eni izmed teorij zato, ker “so notranji deli klitorisa povezani z vagino”.
Skupina znanstvenikov je dokazala, da se na draženje različnih delov ženskosti odzivajo različni deli ženskih možganov, kar lahko samo potrjuje obstoj različnih orgazmov, posebej vaginalnega in klitoralnega. Potrdili so še nekaj, v kar sem vedno verjel: da lahko ženska doživi orgazem tudi brez kakršnega koli draženja telesa oziroma samo z draženjem možganov. Z drugimi besedami: z vročimi mislimi in domišljijo.
Zakaj to omenjam? Zato, da bi ti konkretno pomagal. Pozabi na vaginalni orgazem. Misli na seks, seks, seks. Z vročimi mislimi. Ves dan. Če boš potem s partnerjem zlezla v posteljo zares ful 'nakurjena' za seks, se bo morda zgodilo. Nekaterim ženskam pomaga tudi to, da se spodbujajo z besedami (na temo: fu… me, daj me, še, še, še, še in podobno) in zares globoko dihanje…
Zelo dolgega sem ti namenil (odgovor), draga Tia, in upam, da je bil dovolj dolg, da sem te prepričal predvsem v to, da se nehaš obremenjevati z vrsto orgazma in da nimaš “gromozanskega problema”. Na kratko: ulezi se in uživaj!

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416