Zadovoljna.si
Poporodna depresija

Brane, pomagaj!

Bralka: S partnerjem sva se spoznala pri 12 letih. Pri 15 letih sem zanosila ...

Brane Kastelic
17. 04. 2020 08.36
1

S partnerjem sva se spoznala pri 12 letih. Pri 15 letih sem zanosila in rodil se nama je fantek. Pri njegovih dveh letih naju je očka zapustil. Tri leta sem sama živela s sinom. Po treh letih sem poiskala partnerja in se odločila za skupno življenje z njim. Ponovno. Rodil se nama je drugi sin. Odšla sva v podnajemniško stanovanje. Jaz sem skrbela za hrano in čeke, on je imel občasno delo. Tako se nama je rodil tretji sin. Ljubezen je bila vsak dan samo še kreganje in obsojanje. Nazadnje sem mu rodila punčko. In šele po rojstvu punčke je nastal problem. Pred štirimi meseci sva se razšla in ostala sem sama s štirimi otroki. Zdaj pa me nekaj zanima ... Po vseh teh mesecih zdravljena z moje strani ga še vedno ljubim, tako kot prvi dan. In le zato, ker imava otroke, ampak ker ga ljubim takšnega, kot je. Sama sem se spremenila na bolje in življenje gledam bolj odprto, najhuje pa je to, da sem ga vprašala, če bova še kdaj skupaj, pa mi je dejal, da naju vežejo le še otroci in da se lahko vsemu samo še smeji. Kaj naj storim? Naj ga pustim, ignoriram in pustim času čas ali naj srečo poiščem drugje? Prosim Brane, pomagaj mi. Izgubljena sem. Priznam, da ni vse njegova krivda in da sva kriva oba. Vendar so me najbolj prizadele njegove besede, ko mi je rekel, da me nima več rad. Obupana sem, kako naj ga pozabim? Skrbim za otroke, a se vsak večer zlomim in jočem.

Draga bralka!

Sama najbrž veš, kdaj si naredila največjo napako, zaradi katere si se znašla v položaju, v katerem si: sama s štirimi otroki, ker sta se s tem skrajno neodgovornim sebičnim moškim razšla. Ne prvič. Seveda je bila napaka zanositi pri petnajstih, ko si bila v bistvu še otrok, a se zgodi. Preštevilnim. To, da te je ta moški dve leti po rojstvu prvega otroka zapustil, bi ti moralo povedati, da ni dober zate in da zelo verjetno ni dober za nobeno žensko. To, da si ga poiskala tri leta kasneje in se odločila živeti z njim, je bila ta največja napaka, ki sem jo omenil na začetku. On te je skrajno grdo poniževal, ko ti je rekel, da te nima rad, in da nisi dobra “za nič drugega kot fuk“. In da vaju povezujejo samo še otroci. Ti pa praviš, da ga še vedno ljubiš kot prvi dan. Res?

Zaljubila sem se v prijatelja za seks. Kakšne so možnosti, da se bo tudi on vame?
Preberi še
Zaljubila sem se v prijatelja za seks. Kakšne so možnosti, da se bo tudi on vame?

Bolj mislim, da si v neke vrste odvisništvu ali celo ujetništvu, iz katerega se moraš rešiti. Omenjaš “mesece zdravljenja s tvoje strani”, zaradi katerega si se zelo spremenila na bolje in da na življenje gledaš bolj odprto. Morala bi mi povedati veliko več o tem, da bi vedel, kaj misliš s tem, a instikt mi pravi, da je ta moški tudi manipulator, ki te je prepričal, da ni vse njegova krivda. Ne vem, zakaj in za kaj kriviš tudi sebe. Nikar. Krivec je zelo očitno on, ki s svojim ravnanjem in besedami (pravi celo, da se lahko samo smeje nastalemu položaju) sramoti moški spol. Ne utrujaj se s krivdo. Kar je, je.

Bralka iskreno: 'Spustila sem se v razmerje z moškim, ki je poročen.'
Preberi še
Bralka iskreno: 'Spustila sem se v razmerje z moškim, ki je poročen.'

To, kar je zdaj pozitivno v tvojem življenju, je, da s tem moškim nisi več že štiri mesece. Na tem moraš graditi. Nobenih sprav, nobenega njegovega vračanja, ker se bo to, kar predobro poznaš, ponovilo. Verjetno v še slabši obliki. Razumem, da ti je težko, vendar bo iz dneva v dan, iz tedna v teden, iz meseca v mesec lažje. Čas res celi rane. Tudi ti boš s časom močnejša in lažje kos položaju, v katerem si se znašla. Posveti se otrokom in sebi. Naj ti pomagajo svojci, če ti lahko, kar je verjetno v tem grdem virusnem filmu brez znanega konca, v katerem smo vsi, verjetno težje, kot bi bilo v normalnih okoliščinah, a vseeno. Njega pa pozabi kot partnerja. Vseeno se poskusi z njim mirno in razumno dogovoriti o njegovi vlogi pri skrbi za otroke. To, kar mu mora biti jasno, pa je, da je med vama za vedno konec, da ni poti nazaj.

Zate je samo to lahko nov začetek. Tudi začetek iskanja sreče z nekom drugim, vendar ne hiti v nobeno novo razmerje, dokler ne boš zares prepričana, da si srečala res “dobrega” moškega, ne pa moškega, ki bo iskal samo seks. Sama veš, da tvoje iskanje nove ljubezni in sreče, ker imaš štiri otroke, ne bo lahko. A se bo zgodilo. Srečno!

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375