Zadovoljna.si
Po porodu mi ni do seksa

Brane, pomagaj!

Po porodu mi ni do seksa

Brane Kastelic
21. 05. 2012 15.50
2

Pozdravljen, Brane! S partnerjem sva bila vseh pet let redno spolno aktivna. Sedaj smo postali družina. Od poroda je minilo že skoraj pet mesecev in meni še vedno ni do seksa. Vem in čutim, da je partner potrt zaradi tega, a vsakič, ko se greva ljubit, mi po mislih roji le misel, da naj se že hitro konča, saj mi prav nič ne paše. Pa ni težava v drugačnem čutenju, le preprosto mi ni do tega. Zaradi tega sem žalostna, saj mi skupni intimni trenutki veliko pomenijo. Kot da mi je porod vzel vsako željo po seksu. Imaš morda kakšen nasvet, kako ponovno vzbuditi tisto veliko nenasitno željo po seksu? Veliko premlada sem, da bi zamujala te radosti. Lep pozdrav! Mlada mamica

Po porodu mi ni do seksa
Po porodu mi ni do seksaFOTO:

Pozdravljena mlada mamica! Mlade mamice ste tako fajn (lepe nabrekle prsi pa to…), pa v mnogih primerih vse predolgo po porodu “nedostopne” za ljubezen. Pet mesecev je… zelo dolga, posebej, če sta bila prej pet let redno spolno aktivna. Ti se imaš zato slabo, tvoj partner pa še slabše, čeprav se ljubita, saj čustveno inteligentni moški zelo dobro čutijo, kadar se ženske ljubijo samo zato, da ustrežejo njim (da je mir pri hiši).
Težko je reči, ali je slabše to, da mu kljub temu, da si seksa ne želiš, ne ustrežeš, ali pa bi bilo slabše to, da bi ga povsem odklanjala. Pred takšnim seksom se počuti bolje, po njem pa slabše…
Prvih nekaj tednov po porodu je nezanimanje za Kama Sutro naravno in razumljivo. Po šestih tednih po porodu je velika večina žensk fizično, večina pa tudi psihično pripravljena na obnovitev “radosti”. Veliko je odvisno od tega kako težak ali lahek je bil porod. Izjeme veselo seksajo že po dveg tednih.
Raziskave kažejo, da se samo dvajset odstotkom žensk po porodu v prvem mesecu ne zmanjša libido (čeprav ne morejo, bi).
Po vsebini in tonu tvojega pisanja imam občutek imam, da nimaš nobenih poporodnih fizičnih težav pri seksu, pa tudi, da je v vajinem razmerju ni drugih težav. Nekatere mlade mamice imajo zadržke do seksa zaradi zaradi prvih mesecev po porodu spremenjenega telesa. Ker mislijo, da niso seksualno privlačne. Nekatere celo mislijo, da je nespodobno, da bi mlada mamica seksala, a se mi zdi, da ti nimaš težave s tem.
Morda gre samo za posledico dojenja, zaradi katerega hormone znižajo libido, in splošne utrujenosti, ki jo prve mesece prinaša ne samo dojenje, ampak materinstvo, posebej, če oče ne pomaga kakor ve in zna.
Po petih mesecih nezanimanja za spolnost še ne bi zganjal panike (pri nekaterih to traja do enega leta, po katerem pa je čas za preplah), vendar je izguba libida lahko znamenje poporodne depresije. Če misliš, da je to… to, se posvetuj s svojim zdravnikom.
Kaj narediti? Začasno se povsem odpovejta spolnim odnosom. Vzemita si čas (vem, da je pri dojenčku to težko, sam sem dal to skozi trikrat, in več ko je bilo otrok, več je bilo “ovir” za seks, ki pa se ji da premagat’), da ti obnoviš svojo seksualnost. Vrnita se na začetek. K božanju in poljubljanju. Nežnostim. Postopnemu zbliževanju. Nadaljujta z erotično masažo, počasi preidita na predigro, “ročna dela” in oralni seks (vse to počnita kje drugje kot v spalnici, če jo po novem delita z dojenčkom, ker je spalnica zato izgubila svoja osnovna namena – seks in spanje) in nenadoma, boš videla, bi moralo biti vse v redu.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413