Zadovoljna.si
Odnosi

Brane, pomagaj!

Po sanjskem vikendu na obali je čez noč izginil in popolnoma prekinil stike

Brane Kastelic
12. 10. 2023 05.00
1

Brane, pozdravljen, na hitro opišem svojo situacijo. Pred dvema letoma sem končala 15-letni zakon. Potrebovala sem kar nekaj časa, da sem se sestavila in začela dihati. Pred časom sem spoznala moškega (42), s katerim sva začela počasi, s kavicami, kosili, izleti. Noro sva se ujela v vsem, si zaupala težke stvari iz preteklosti. Ker naju loči dolžina Slovenije, sva si veliko pisala, klicala itd. Po 2 mesecih me je povabil na podaljšan vikend na obalo. Z eno besedo – sanjsko. Veliko seksa, uživanja, božanja, nežnosti, pogovorov. Zadnji dan mi je med besedami povedal, da ima neko medlo zvezo, v kateri ni srečen in ne vidi prihodnosti. Da pa kljub vsemu vztraja. To me je močno potrlo in dala sem mu vedeti, da v troje ne morem nadaljevati. Teden dni je še vse nekako cvetelo, dal mi je vedeti, da mu ni vseeno, po enem tednu pa se je popolnoma odmaknil, prekinil stike, dobesedno čez noč izginil. Lahko bi rekli, zgodba, stara kot svet, toda znašla sem se v solzah, bolečini, s tisoč neodgovorjenimi vprašanji. Predvsem pa, zakaj. Stara sem 48 let, počutim se pa kot šolarka, ki jo lahko vsak vodi za nos. Hvala!

Pozdravljena. Zgodba, stara kot svet? To je kar dober opis tvoje izkušnje s tem moškim in enega samega podaljšanega vikenda na obali, med katerim je bilo vsega tega, kar si nujno potrebovala po razpadu petnajstletnega zakona, v izobilju (seksa, božanja, nežnosti, pogovorov). 

Ti si mislila, da sta se noro ujela v vsem, on je brez hitenja, da ne bi sumila, da ima en cilj, izpeljal načrt, ki ga je imel od vsega začetka. Ne moreš mu zameriti veliko drugega kot to, da ti je šele po doseganju cilja (po seksu), ne pa pred njim povedal, da "ima neko medlo zvezo, v kateri ni srečen in v kateri ne vidi prihodnosti, da pa kljub temu vztraja". 

To je razlog, da imajo nekateri raje seks kot resno zvezo
Preberi še
To je razlog, da imajo nekateri raje seks kot resno zvezo

Kako bi se odločila, če bi ti to laž, ki ti jo je 'bedniško' prodal, prodal pred seksom? Bi vseeno šla do konca, potem ko si že bila na obali za podaljšani vikend, in pričakovala vse, kar se je zgodilo, ali ne bi šla do konca? Ko pravim laž, nisem povsem prepričan, ali je lagal o stanju razmerja, ki naj bi ga imel (ga opisal kot medlega, čeprav je solidno, in je to njegov "modus operandi" za popestritev seksualnega življenja), ali pa si je razmerje celo izmislil, ker ima premalo jajc, da bi priznal, da te je samo hotel 'dati dol', in je zmotno mislil, da se boš ti bolje počutila, če ti bo prodal zgodbo o medli zvezi in tako naprej. 

Vse preveč žensk hlini orgazem, vse preveč moških lahko hlini celo razmerje, resnično ali celo izmišljeno. Poznam moškega, ki si je izmislil, da je srečno poročen s super bejbo, da bi lažje krajšal svoja razmerja. Je pa neke vrste poštenjak, ker je to vnaprej povedal, ženske, s katerimi je imel razmerja, pa mu niso verjele, češ, zakaj bi hodil k meni, če je srečno poročen z dobro bejbo (na to temo sem, po mojem, napisal zelo dobro erotično zgodbo), in so mislile, da ga bodo prevzele ženi, (ker je bil v več ozirih dober ulov). 

Prednosti in slabosti spolnih odnosov po 40. letu
Preberi še
Prednosti in slabosti spolnih odnosov po 40. letu

Verjamem, da si razočarana, žalostna, in da se pri 48 počutiš kot šolarka, potegnjena za nos. Upam pa, da sem ti odgovoril na vsaj nekaj od "tisoč neodgovorjenih vprašanj". Moški naredijo marsikaj, da pridejo do glavnega cilja (seksa) pri ženskah. Tudi lažejo. Nekateri zelo. Z drugimi besedami: "se noro ujemajo z njimi", "si zaupajo težke zgodbe iz preteklosti", "gredo na kavice, kosila, izlete", "jih povabijo na podaljšan vikend na obalo" ... "Tvoj" se je pravzaprav zelo potrudil (dva meseca!), preden je posredno priznal, da mu je šlo samo za seks. Morda zato, ker ni prej imel priložnosti oziroma možnosti, da te povabi na podaljšani vikend na obalo (verjetno ima res zvezo, ne ravno medlo, in je bila gospa ali gospodična odsotna). 

Kako pogosto bi morali poročeni pari imeti spolne odnose?
Preberi še
Kako pogosto bi morali poročeni pari imeti spolne odnose?

Glej, pozabi ga, razmišljaj pozitivno, imela si super podaljšani vikend, po katerem si se oborožila z novimi izkušnjami, ki ti bodo v pomoč v prihodnjih razmerjih. Naj te to razočaranje ne odvrne od iskanja novega partnerja, ker je veliko tudi dobrih "fantov" naokrog. Bodiva "praktična": moj klasični nasvet ženskam za ugotovitev tega, ali je moški zainteresiran za njo ali samo za seks, pa je: od tri do šest mesecev čakanja na prvega. Posebno, če zdrži šest mesecev (ob najmanj dveh, treh rednih zmenkih na teden), potem ni zainteresiran samo za seks. Veliko več sreče v naslednjem razmerju ti želim. 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 416