Zadovoljna.si
objem

Brane, pomagaj!

Poskusila sva že vse, a orgazma ni ...

Brane Kastelic
20. 11. 2012 13.04
3

Pozdravljen! Stara sem 21 let in imam fanta pet mesecev, s katerim imava redne spolne odnose. Preden sem spoznala tega fanta, nisem imela spolnih odnosov, nedolžnost sem izgubila z njim. Moj problem je, da ne morem doživeti orgazma. Imava predigre, pomagava si s prsti, jezikom, lubrikantom, hiter seks, pa nič. Kaj naj narediva? Hvala za odgovor. LP Petra

objem
objemFOTO: Thinkstock

Tudi ti, Petra? Pozdravljena! O razlogih za nedoživljanje orgazma med spolnim občevanjem in o premagovanju teh "razlogov" sem že razmeroma veliko napisal, kar nekaj dobrih nasvetov pa so dale tudi bralke. Zato te prosim, da poiščeš ustrezna vprašanja in odgovore, ki jih je precej, sicer pa tako: imaš sicer 21 let, vendar imaš spolne odnose šele pet mesecev, kar pomeni, da si še začetnica. Zato brez panike! Pri nekaterih povsem orgazmičnih ženskah traja tudi precej več kot pet mesecev, da nenadoma široko odprejo usta in oči, ker začutijo, da se je vendarle začel dogajati ... oooo... rgazem! Ta prvi med občevanjem doseženi orgazem je, pravijo, nekaj nepopisnega in ... potem je vse veliko bolj enostavno. Vsaj pri večini. Nekatere pa se morajo potruditi za vsakega posebej. Glej, veliko lažje bi povedal več, če bi mi ti povedala več, posebej o tem, ali doživljaš orgazme med samozadovoljevanjem in ali je doseganje orgazma med samozadovoljevanjem mačji kašelj ali pa nekaj veliko bolj dolgotrajnega, za kar se moraš zelo potruditi. Zelo enostavna, dolgo časa skrita resnica je, da tiste ženske, ki se več in veliko samozadovoljujejo, še preden najdejo partnerja za seks, lažje in bolj redno doživljajo orgazme tudi med občevanjem. Več kot so se samozadovoljevale, bolje se imajo v postelji z moškim že zato, ker poznajo, obvladajo svoje telo in vedo, kaj in kako se mora dogajati, da se zgodi tudi orgazem. Po petih mesecih seksa je veliko prezgodaj, da bi mislila, da si morda ena izmed tistih žensk (večina), ki ne doživljajo vaginalnega orgazma oziroma katerih klitoris tudi med občevanjem potrebuje dražljaje, da jim pride. Sodeč po tem, kar si napisala, delata vse prav, saj omenjaš predigre, prste, jezike, lubrikante ... Omenjaš tudi hiter seks. Posvetita se raje počasnemu ..., s tahitrim ne bosta daleč prišla pri iskanju tvojega orgazma. Nekaj praktičnih nasvetov: pozabi začasno na orgazem, sprosti se, cilj naj bo uživanje; podaljšajta predigro; samozadovoljuj se pred njim, sama ali z njegovo pomočjo; čim več seksajta tako, da boš ti spodaj, na primer v dobrem starem misijonarskem položaju – ja, ja, v tem položaju se daleč pride (proti orgazmu), ker je klitoris deležen primernega "trenja", ali tako, da boš imela stopala na njegovih ramenih (trenje bo še boljše) ali tako, da si spodaj in imaš nogi skupaj, ker bo več dražljajev deležen ne samo klitoris, ampak tudi zelo erogeno ustje nožnice. Poskusi imeti nogi skupaj tudi v drugih položajih (kadar si zgoraj, na boku ...). Ne obremenjujta se s tem, da "danes" pa hočem doživeti orgazem, in uživajta, pa se bo zgodil. Vso srečo!
 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375