Zadovoljna.si
Orgazem

Brane, pomagaj!

Poskusila sem s suho salamo v kondomu, pa nič ...

Brane Kastelic
04. 07. 2012 08.48
53

Pozdravljen, Brane. Imam težavo in odločila sem se, da jo delim s teboj. Torej, moram ti povedati, da mi še nikoli ni prišlo, niti med seksom in niti med samozadovoljevanjem. Uporabljam pripomočke, kot so vibrator, dildo, erotične kroglice, (probala sem tudi z domačimi izdelki, suho salamo v kondomu) ipd. Vendar brez uspeha. Tudi pri seksu s fantom ni uspeha, čeprav se oba trudiva, poskušava različne poze, uporabljava lubirikante ... Poskusila sem tudi s klicanjem moških na poziv, z več izkušnjami, vendar mi prav tako ni uspelo. Prosim, če bi mi lahko svetoval, namreč stara sem 38 let in bi si srčno želela izkusiti, kako je doživeti orgazem. Prosim te tudi, če bi mi povedal nekaj stvari o tem, kako je, ko ženska doživi orgazem, da bom pripravljena. Lep pozdrav! Nezadovoljna

Orgazem
OrgazemFOTO:

Pozdravljena Nezadovoljna! Nezadovoljna celo z domačimi izdelki? Suho salamo v kondomu? Katero pa? Milansko? Upam, da ni bila narezana ... Kaj pa če bi poskusila s polsuhimi? Ali nenarezano mortadelo? Zakaj takšen salamski uvod? Zato, ker mislim, da nisi »resnična«, ampak, da si te je izmislil moški seks teoretik (beri: rokodelec) nekje s štajerskega konca, ki je pomešal vse, od suhe salame do fantov na poziv. In misli, da je zabaven...
Če si vendarle resnična, oprosti za ta uvod, in si, prosim, ko boš prebrala tole, preberi še vrsto odgovorov povezanih z ženskim nedoživljanjem orgazma, ki sem jih nizal do zdaj.
Zate imam slabo pa tudi dobro novico. Najprej slaba: če do 38. leta in pri vsem tem trudu in pripomočkih nisi doživela orgazma, se bojim, da ga morda nikoli ne boš, ker si verjetno neorgazmična. Neorgazmičnih je približno deset odstotkov žensk. Poznamo tako imenovano primarno neorgazmičnost (če ženska nikoli na noben način ni doživela orgazma) in sekundarno orgazmičnost (če je ženska v preteklosti bila, zdaj pa ni orgazmična). Nekateri delijo žensko neorgazmičnost tudi na tako imenovano »globalno« (če ženska ne doživi orgazma na noben način) in »situacijsko« (če ženska doživlja orgazme na primer med božanjem s prsti ali med oralnim seksom ne pa med občevanjem).
Dobra novica je ta, da tudi neorgazmične ženske lahko uživajo pri seksu. Vse druge sestavine seksa. Po tvojem pisanju – če si taprava – čutim, da se imaš pri seksu dobro, kljub temu da ne doživljaš orgazma. Pravilo številka ena pa je: ne obremenjuj se z orgazmom, sprosti se, prepusti se vročim trenutkom, uživaj v vsem drugem in morda se bo nekega lepega dne zgodilo.
Glede samega orgazma pa, Nezadovoljna, vsaka ženska ga po malem drugače doživlja. Naj te ne skrbi: ko in če ga boš doživela boš vedela, da si ga. Ena izmed malih ženskih laži v postelji – kot odgovor na eno izmed najbolj neumestnih moških vprašanj (a ti je prišlo?) – je: »Ne vem!« Ko ti to reče, ve(š), da ji ni prišlo. Najmočnejši so tisti, ki jim v najlepšem posteljnem jeziku, francoščini, le petite mort, ali majhna smrt. Ženska doživi tako močan, tako »rušilno-potresni« orgazem, da ima občutek, da jo bo zaradi užitka pobralo. Na drugem koncu orgazmičnega spektra, so »petite«, mali orgazmi, ob katerih doživijo sladko sprostitev in občutek zadovoljenosti. Nekatere doživijo samo en orgazem, druge nanizanko.
Nekoč so trdili celo take neumnosti, kot je bila, da ženska, ki ne doživi orgazma med občevanjem, ni »normalna« ali da je »neodrasla« (nezrela). Zdaj že kar nekaj časa vemo, da med občevanjem, brez dodatnega božanja (drgnjena in tako naprej) klitorisa, pride manjšini: približno tretjini žensk. Te naj bi doživljanje vaginalni orgazem. Približno tretjini pride med občevanjem, če jim božamo (drgnemo in tako naprej) klitoris. Približno tretjini pa ne pride med občevanjem, jim pa pride med ročnim ali/in oralnim draženjem klitorisa. Približno dve tretjini žensk torej doživljata klitoralni orgazem. Nekatere srečnice – kot bralka, ki se je oglasila pred kratkim – pa lahko orgazem doživljajo tako rekoč nehote (med telovadbo) ali samo z vročimi mislimi. Orgazem je orgazem. Vsak je dober.
In samo še tole (kar je morda tudi tvoj problem, če si taprava): mnogi pari nehajo seksat', ko moškemu pride, tudi če ženska ni doživela orgazma, čeprav je ženska še vedno zelo, zelo vroča in vzburjena. Nikar! Namesto, da se tip prepusti lebdenju na orgazmičnem oblaku, naj nadaljuje s prsti, z jezkom, z vibratorjem (ti so zelo učinkoviti, čeprav jih imajo mnogi moški za nepravično konkurenco), kar je začel pa ni končal.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (53)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375