Zadovoljna.si
Zaupne besede

Brane, pomagaj!

Prevarala me je z obrtnikom, ki je prenavljal našo hišo

Brane Kastelic
08. 10. 2012 12.13
8

Brane, pozdravljen, pred štirimi meseci me je po enoletnem varanju z enim od izvajalcev del v naši hiši zapustila žena, za katero počutje, zdravje in varnost sem skrbel skoraj 30 let. Sledilo je ...

Zaupne besede
Zaupne besede FOTO:

... opravičevanje njenih dejanj, ki se v očeh najinih že odraslih otrok ni obneslo, ker me je skušala diskreditirati, pripisati vse mogoče, temu posledično je sledilo zanikanje vsega dobrega, kar sva (smo) v teh desetletjih doživela, popolna ignoranca z njene strani, itn. Skratka, popoln abortus neke, sicer "zelo uspešne" zveze, ki jo je dotična dama izpostavljala do svojega odhoda. Same situacije, v kateri sem (smo) se znašli, ne dojamem, otroka sta v konfliktu z materjo (ne po moji krivdi), sama pa se pri svojih 47 letih obnaša kot najstnica, se javno razkazuje in vztraja na svojem. Sam nimam nobenih kontaktov, a jo imam, čeprav čakam na ločitev, kljub vsemu še vseeno zelo rad, čeprav očitno nima smisla. Prosim za nasvet, kako naj odmislim vse skupaj, da bi zaživel, ker vse skupaj nima nobenega smisla. Hvala za odgovor, lp, vito PS: Odličen komentator razmer v BG (in kolumnist) si in te vedno z veseljem berem. Morda (upam) se kdaj srečava in pogovoriva tudi v živo. Vito

Pozdravljen, Vito, a veš, da vse bolj ugotavljam, da so ravno drame, kakršno si/sta/ste doživeli in še doživljate pod vašo streho, bile vzrok za nastanek pregovora: čas celi rane. Štiri mesece je kratek čas, po katerem še vedno premlevaš, kaj vse se je zgodilo, kako se je dogajalo in predvsem zakaj? Pozabil sicer ne boš nikoli, sčasoma pa boš vse manj in manj mislil na to, kako res žalostno, vendar po drugi strani tudi stereotipno se je končala vajina »zelo uspešna zveza«. Ni malo tako imenovanih uspešnih zvez, ki se sesujejo kot hiše iz kart. Pod površjem teh zvez je lahko marsikaj, večina reči ali kar vse narobe, in če je tako, jo lahko sesuje prvi tuj(a) »izvajalec« ali »izvajalka«... seksa. Kako je bilo pri vaju, ne vem. To veš/vesta vidva. Omenjaš počutje, zdravje, varnost ... Kaj pa vse ostalo? Domnevam, da si pod »počutje« vključil pozornost, intima in seks. To, kar je tvoja naredila tebi, so zadnja desetletja večinoma moški delali ženskam: v krizi srednjih let, ko so otroci odrasli, so si našli veliko mlajšo, zapustili družino in začeli na novo. Zadnja leta vse bolj to počnejo tudi ženske ... ponavadi z mlajšimi ... izvajalci. Žensko znajo biti veliko bolj odločne, ko gre za prekinitev razmerja. Moški »radi« mečkajo in se obotavljajo, si premišljajo ... Tvoja se zaradi določenega razloga vede kot najstnica, se razkazuje, vztraja pri svojem. S tem vsekakor želi tebi in okolici nekaj povedati. Diši po maščevanju. Morda veš, za kaj bi želela v odprto rano vtirati še sol? Si jo kdaj prevaral ali varal? Če si jo in morda misliš, da ne ve, morda vseeno ve in je vse to, kar se je zgodilo, maščevanje? Zanimivo bi bilo slišati še njeno stran vajine zgodbe in njena opravičevanja, ki si jih omenil, vendar brez podrobnosti.
Obstal sem ob stavku: kljub vsemu jo imam še vseeno zelo rad! Če misliš, da obstaja možnost za to, da bi se vrnila, če si jo pripravljen vzeti nazaj in ji zares odpustiti, potem ji to povej, jasno in glasno, da ne boš kdaj obžaloval, da tega nisi naredil. Če si to že poskusil, pa si dobil košarico, ali če si zares prepričan, da vse skupaj nima nobenega smisla, pa moraš potegniti črto pod svoj zakon in preteklost ter se usmeriti v prihodnost. Razmišljaj pozitivno: svoboden si, delaš lahko, kar koli hočeš, kadar koli hočeš in s komer koli hočeš. Lahko začneš na novo. Saj bi ti svetoval, da si kupi kakšen dober športni avto, pomladi svoj imidž (spremeni garderobo, pričesko in tako naprej) in začni intenzivno »preganjati« mlade bejbe, pa mislim, da ne prvo ne drugo ne bo potrebno (moški srednjih let se s takimi dramatičnimi spremembami osmešijo): je pa v tvojem primeru najboljši tisti klin se s klinom izbija. V tem primeru gre dobesedno za klin. Dokler ne boš tudi sam na novo zaživel kot moški, boš premleval preteklost in vprašanja, ki sem jih omenil na začetku. Upam, da sem ti povedal kaj koristnega in da bova kdaj, potem ko boš že zelo aktivno zaživel novo življenje, v živo rekla kakšno zabavno na račun ... izvajalcev in podizvajalcev. In seveda – hvala za pohvale, ki (še) vedno dobro denejo.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375