Zadovoljna.si
težave parov v spolnosti - 10

Brane, pomagaj!

Pri njej vztraja že dobrih 7 let, ona pa ...

Brane Kastelic
06. 03. 2018 08.52
3

Brane, živjo! Vedno prebiram tvojo rubriko in vedno daješ odlične odgovore. Sedaj sem se odločil, da ti tudi jaz pišem. Težave segajo še v čas srednje šole. In sicer v razredu smo imeli tudi dekleta, to dekle pa je bilo vedno samo, nedružabno in nikomur ni bila všeč kot le meni. Bila je lepa, naravna in zanimiva. V tem času sem jo osvajal, se trudil, da bi jo osvojil, ampak ji ni zame. Pri njej vztrajam že dobrih 7 let po končanju srednje šole, vsi mi govorijo, da naj si najdem kakšno boljšo, ker me ne mara. Po telefonu se lahko pogovarjava 2 uri in več in nama ne zmanjka tem za pogovor. Ko pa omenim kakšno srečanje, povabilo na pijačo, pa vedno reče: nimam časa, ne vem, bom videla ... Dekle je imelo razne težave doma, ne ljubi se ji niti najti zaposlitve, narediti izpita za avto, nič. A še vedno jo imam rad, jo ljubim, a kaj ko njej ni do mene ... Brane, prosim za nasvet.

težave parov v spolnosti - 10
težave parov v spolnosti - 10FOTO: iStockphoto

Pozdravljen!

Bojim se, da ti moj odgovor (nasvet) ne bo všeč … Zaradi vsega tega tvojega truda okrog tega dekleta, zdaj mlade ženske, ki traja, če prav razumem že enajst let, če si jo začel osvajati v prvem letniku srednje šole, me namreč spominjaš na Don Kihota. Poznaš roman Miguela de Cervantesa Saavedre (1547–1616) »Bistroumni plemič Don Kihot iz Manče”? Don Kihot je starejši španski plemič - idealist, ki se mu zaradi prebiranja viteških romanov “poslabša”, saj misli, da je tudi sam vitez. Z oprodo, ki je v resnici njegov sosed – kmet Sančo Pansa se odpravita na avanture po Španiji, da bi svet ubranila pred zlom. Ves čas ima pri tem v mislih svojo večno (neuslišano) ljubezen Dulcineo Toboško. Med drugim se na popotovanju spopade z mlinom na veter, ki ga seveda ne more premagati. Šele pred smrtjo spozna, da je živel v zmoti in se spametuje. Zaradi njega “donkihotovstvo” še vedno razumemo kot nesmiselno prizadevanje ali trud, ki sta v naprej obsojena na neuspeh. Ljubezen se vname, kot se je pri tebi, ali se ne vname, kot se ni pri tej tvoji nekdanji sošolki, tvoji Dulcinei, ki si jo “kuril” v srednji šoli in še sedem let po srednji šoli. In jo še vedno kuriš.

Ženska v zapeljivem perilu - 3
Ženska v zapeljivem perilu - 3 FOTO: iStock

Z drugimi besedami: ne moreš nekoga prepričati, naj se zaljubi vate oziroma te ljubi. Če ti ni uspelo v prvih enajstih letih, je zelo majhna verjetnost, da ti bo uspelo v naslednjih enajstih letih. Če ti ženska, ki jo povabiš na srečanje/pijačo vedno reče, da nima časa (čeprav ga ima ta konkretna ženska, sodeč po tvojem opisu, ogromno časa), da ne ve, da bo videla, je njeno sporočilo jasno kot beli dan; ni zainteresirana zate kot moškega oziroma potencialnega fanta/partnerja. Postala je tvoj mlin na veter, ki ga ne moreš premagati.

Vseeno bi rad vedel, o čem se pogovarjata dve uri in več, kdo govori in kdo posluša, in kdo je pobudnik teh pogovorov. Če jo, kot domnevam, vedno pokličeš ti, je to še en dokaz njene čustvene oziroma ljubezenske nezainteresiranosti zate. Se kdaj pogovarjata o tem, zakaj je bila v srednji šoli vedno sama in nedružabna, o njenih raznih domačih težavah, o tem, zakaj se ji ne ljubi nič … O tem bi se morala pogovarjati z nekom poklicanim, psihologom ali psihiatrom. Šele, ko bo premagala to, kar je očitno muči že od srednje šole, se utegne pojaviti sicer zelo majhna možnost, da te bo uslišala.

Si jo kdaj vprašal, ali je že imela kakšnega fanta? Na primer fanta, ki bi jo tako zelo prizadel, da jo je vse minilo? Sta se kdaj pogovarjala o njeni seksualni usmerjenosti? Kaj pa, če je ne zanimajo moški, ampak ženske? Ne vem. Samo ugibam. Praviš, da ti “vsi govorijo, da si najdi kakšno boljšo, ker ona ne mara zate”. To bi lahko lepše rekli, a imajo prav. Ta ženska te ne ljubi. Ne bodi več Don Kihot. Srečno!

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493