Priznanje bralca: ženo je dva meseca varal s poročeno sodelavko

Brane Kastelic
31.08.2020, 8:14
6
Brane, živjo! Imam problem, in sicer s svojo vestjo. Ženo sem dva meseca varal (brez seksa - se to sploh reče varanje?) s sodelavko, ki je poročena kot jaz. Ljubica doma ni imela pozornosti, jaz pa tudi ne. In enkrat med pogovorom se objameva in sledi nepozaben poljub. Se neizmerno ujameva. Nato sva se dobivala na skrivaj, da sva se posvetila drug drugemu. No, skratka, po dveh mesecih mi žena kar naenkrat posveča več pozornosti, nežnosti ... Pa niti malo ne sumi. Jaz pa sem spoznal, da imam čudovito ženo, ki je nočem več varati, še manj pa prizadeti. Sedaj se sprašujem, ali ji naj povem za 'ljubico' ali ne? Vem, da bi jo s tem zelo prizadel. Z 'ljubico' sva pa tudi že prej vedela, da se bo to enkrat končalo. Zaradi svojega stališča bi ji najraje povedal, 'ljubica' pravi, da ne, ker jo bom preveč prizadel. Brane, kaj svetuješ? Kako naj pomirim svojo vest? Vem, moral bi mislit prej. Hvala!

Živjo! 

Upam, da še ni prepozno, in da nisi naredil največje oslar…  sori, napake, ki jo naredi mož, ki spozna, da ima čudovito ženo, ki je noče varati, pa prizna, da jo je varal, čeprav v bistvu ni šlo, vsaj po mojem, za to tako imevanovao “varanje”. Različni ljudje, ženske in moški, različno pojmujejo to varanje. Nezvestobo. Nekateri imajo za nezvestobo celo flirtanje, nekateri mislijo, da se nezvestoba začne z ukradenim pobljubom in objemom, nekateri, da so moški in ženske nezvesti partnerjem samo takrat, ko spolno občujejo z nekom drugim. Kaj se je dogaja s teboj in tvojo sodelavko? To da se je začelo s pogovorom, med katerim sta se nanadoma objela in nepozabno poljubila, si napisal. 

Ženo si dva meseca varal brez seksa?! Veliko je odvisno, kaj pojmuješ kot seks. Kako sta se z “ljubico” posvetila drug drugemu, kadar sta se dobila na skrivaj dobila? Kako si vedel, da se neizmerno ujemata? Sta se drug drugemu posvečala z “ročnimi deli”? In morda “oralnimi deli”? Ta “dela”, dragi bralec, ima velika večina dejansko za varanje. Skoraj vsak mož si nerad predstavlja, da je imela njegova žena penis drugega moškega že v rokah, kaj šele v ustih, že zaradi in predvsem zaradi sicer nerazumnega (pra)strahu, da je bil večji od njegovega. Ker je za verjetnost samo petodstotna (samo toliko jih je večjih od povprečnih, je pa res, da povprečje tvorijo penisi, “veliki” tam od 12 do 18 centimetrov, in da šest centimetrov, lol, pri tej zadevi ni ravno malo). Tudi žene nerade vedo, da so moževi prsti ali jezik in ustnice raziskovali mednožje druge ženske, posebno, če je ta moževa sodelavka. Vajinega, tvojega in tvoje “ljubice”, izgovora za “varanje” ne bom niti komentiral, ker je preveč šablonski (ljubica doma ni imela pozornosti, jaz pa tudi ne). Pa veš zakaj? Če pozornost seješ, jo tudi žanješ. Hmm… malo sem se izgubil. Skratka: kakorkoli sta se s svojo sodelavko na skrivaj posvečala drug drugemu (“ljubica” ima prav!) niti besede o tem ženi, velja? “Ljubica” ti je to svetovala zaradi panike, da bi potem priznanje v neki obliki prišlo do njenega moža, kar pomeni, da ni bil tako nepozoren do nje kot je mislila dokler in tvoje žena nenadoma postala pozorna in nežna do tebe. Žene imajo odlične radarje. Zato je bolj verjetno, da je nekaj posumila kot da in ničesar posumila. 

Vesel bodi, da je tvoja “čudovita žene, ki je nočeš varati in še manj prizadeti (!?)” najmanj podzavestno preprečila čisto pravo afero (se dogaja kar pogosto, da žene na ta način premagujejo tekmice ne da bi ti sploh vedele), in molči. Slaba vest bo vse manj slaba. Imela sta eno tistih v bistvu neškodljivih afer, ki ostanejo neškodljive, če se zanje ne ve. In se oba pravočasno “premislila”. Prihodnjič pa res prej misli kot naredi (kar koli si že tokrat naredil). Zmenjena?