Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

'Problem imam z moškimi, ki se lepijo name, ker jih prevzemajo moj seksapil, lepota, dobra kuha ...'

Brane Kastelic
13. 07. 2020 07.55
8

Pozdravljen, Brane! Sem stara 40 let in mama samohranilka. Imam tri otroke, stare 15, 18 in 20 let. Obenem pa imam tudi problem z moškimi, ki se lepijo name, ker jih očitno prevzemajo moj seksapil, lepota, dobra kuha itd. Problem je v tem, da so ti moški sami in da večina še ni bila poročenih. Nekateri so tudi poročeni oziroma so bili. In v vseh teh zvezah, če jim lahko tako rečem, ki so trajale zelo kratko (od 3 do 6 mesecev), sem opazila, da od mene hočejo le seks. In da sem njihova druga mama. Na živce mi gre, ker niso odgovorni in vidijo samo naju kot dvojino, jaz pa živim skupaj s tremi otroki. Res, da sem samska, ampak nisem sama. Nihče od njih ne bi imel resne zveze. Kako najti resnega moškega, ki te spoštuje in ljubi, ti pomaga in te vzame za takšno, kakršna si ... Očitno ti moški še niso toliko zreli, da bi vedeli, da resna zveza pomeni delati na odnosu, se prilagajati in se kakšni stvari odpovedati. Ne vem. Res ne vem več. Ali je nekaj narobe z mano ali s temi moškimi? Včasih se počutim, kot da mi na čelu piše, da iščem neresne in neodgovorne moške. Mamine sinčke. Hvala za odgovor. Lp, Jagoda

Pozdravljena, Jagoda!

Najprej čestitke za “seksapil, lepoto, dobro kuho itd.”, kar vse, kot sama očitno zelo dobro veš, privablja moške kot magnet: poročene, ločene, samske in vse druge, ki imajo radi seks brez dolgoročnih namenov, posebno, če je ženska seksi, lepa in dobro, no, kuha. Ob treh otrocih, za katere moraš skrbeti, je zadnje, kar potrebuješ, še četrtega, v podobi odraslega moškega (maminega sinčka!), ki ga zanimata samo dober seks in dobra kuha. Ni presenetljivo, da kljub temu pobegnejo po treh do šestih mesecih, ko sem jim zdi, da zadeve postajajo preresne. Zaradi strahu, ker vse bolje “vidijo” tvoje tri otroke (“smo mi”). 

Verjamem ti, da imaš občutek, da ti na čelu piše, da iščeš neresne in neodgovorne moške, mamine sinčke itd. Pa ti ne. Moj nasvet? Ne vem, kakšen odnos imaš do seksa, imam pa občutek, da ti pomeni kar veliko (zakaj ti ne bi!). Ravno v seksu je, po mojem, “keč” za izločanje “plevela” iz “rožic”. Z drugimi besedami: najprej podaljšaj čas od prvega srečanja do prvega seksa (čim dlje, če “zdržiš” potem najmanj tri mesece, ker se bo večina “plevela” poslovila že prej, ne nujno pa veš), “zvezo” pa potem omeji na seks (brez kuhanja, brez kakršne koli druge “storitve” zanj). Po seksu ga (ne ravno dobesedno) vrzi ven, če ne bo kazal znamenj, ki si jih želiš (prizadevanje za zvezo, prilagajanje, odpovedovanje …). Pa ne samo zaradi njega, ki naj se počuti kot izkoriščen, ne pa kot izkoriščevalec, ampak tudi zaradi sebe, da ne izgubljaš časa z moškimi brez resnih namenov. 

Poskrbi za to, da se bo za vsak seks posebej potrudil (te povabil ven na večerjo, ti prinesel šopek, ti povedal, da se zaljublja ali da si želi resne zveze), ne mu seksa servirat’ na pladnju. Glej, resnici na ljubo, ni veliko moških, ki so pripravljeni sprejeti tako veliko odgovornost, kot je najmanj posredna skrb za tri kar "velike" otroke, so pa moški, ki so želijo “instantne” družine. Priznam, da ga ne bo enostavno najti, vendar ga boš. Srečno!    

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si FOTO:

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368