Zadovoljna.si
Zaljubljen par v postelji - 4

Brane, pomagaj!

Slovenka odkrito: ko je bil že z drugo, sva še enkrat spala skupaj

Brane Kastelic
2017-12-07 08:11
4

Pozdravljen, Brane! Imam temo, v kateri se bo mogoče kdo našel. Gre za prvo ljubezen, trajala je nekoliko več kot tri leta. Prvi resni fant, zelo pozoren, prijeten, zabaven, bila sva zelo zaljubljena. Bila so močna čustva in tudi zveza je bila pogosto najstniško muhasta. Ker sva bila še zelo mlada, sva tudi prvič seksala pozneje, počasi, postopoma in prvič je bilo res nepozabno lepo, kot ga verjetno ne doživi veliko žensk. Po dveh letih so se začele težave, veliko sva se kregala, bil je tudi zelo ljubosumen. Stvari so se stabilizirale, veliko sva se pogovarjala in ostala skupaj, dokler me ni pustil zaradi druge ženske, s katero je tudi poročen. Takrat se mi je sesul svet. Še takrat je bil pozoren. Ni me kar odrezal iz svojega življenja, veliko me je klical, videti je bilo, da mu ni vseeno zame in da me ni želel prizadeti. Še nekajkrat sva se videla, ko je že bil v zvezi z drugo žensko. Enkrat sva še bila skupaj. Počasi sem ga prebolevala in ugotovila, da mi bo lažje, če prekinem vse stike. Stvar ni bila tako preprosta, ker sva živela blizu. Ampak ga nisem videvala tako pogosto. Večkrat od daleč in si samo nasmehnila in si pomahala. Prebolela sem ga, po dveh letih sem spoznala sedanjega moža. Z njim mi je zelo lepo, kot par sva veliko prepotovala in uživala skupaj. Zveza je trdna, stabilna, ujameva se na vseh področjih, še posebej v postelji. Ustvarila sva si družino. Tukaj pa se malo zaplete. Tudi moj bivši je dobil otročka in kar naenkrat smo se začeli veliko srečevati. Vedno, kadar ga vidim, me malo zadene, ampak to se mi zdi normalno glede na preteklost. Ker se pogosto vidimo, sem več začela razmšljati o preteklosti. Vedno sem mu želela dobro. Nikoli več se nisva pogovarjala drug o drugem, ampak vse, kar sem izvedela o njem, so mi povedali drugi. Zanima me, kaj misliš ti, Brane, kot moški, kaj razmišlja bivši, tudi njega kaj zadene? Se še spomnite na bivšo dekle po skoraj 15 letih? Kaj razmišlja? Zelo rada bi na vsake toliko z njim spregovorila par besed o nama, pa ne vem, ali je to pametno. Težko se mi je z nekom pogovarjati samo površinsko, če ga toliko poznaš. Z otroki se bomo srečevali vse pogosteje, ker smo v majhnem kraju. Kako naj se vedem? Naj vseeno, ko je priložnost, preideva bolj na osebni nivo? Ali s tem samo izzivam, da bi bi prišla na plano čustva iz preteklosti? Hvala za tvoje mnenje.

Zaljubljen par v postelji - 4
Zaljubljen par v postelji - 4 FOTO: iStock

Pozdravljena!

Hvala ti za to zanimivo življenjsko ljubezensko zgodbo, s kakršno se na tem mestu še nisem "srečal". Manjši ko je kraj, v katerem živijo bivši in bivše, večkrat jih srečamo. "Ozračje" srečevanj z njimi, vsaj po mojem, ni odvisno samo od tega, koliko časa smo bili z njimi in kaj smo doživljali z njimi, ampak od tega, ali smo jih zares preboleli. To zadnje je odvisno predvsem od tega, zakaj in kako, v kakšnih okoliščinah smo se razšli. Kdo je koga zapustil, kako ga je zapustil, zakaj ga je zapustil. Po svojih izkušnjah vem, da me nekatere nekdanje ljubezni še vedno pogledajo tako, da bi preluknjan obležal, če bi njihovi pogledi ubijali, druge tako, da bi lahko obležal z veliko prijetnejšimi pričakovanji. Sam ne verjamem v velika prijateljstva z bivšimi, poznam pa moške in ženske, ki jim to uspeva. Veliko žensk, ki so jih moški zapustili, jim tega nikoli ne odpusti. Tudi zato, ker so ženske največkrat ljubosumne na naslednico oziroma naslednice. Posebno na tisto, ki je "njenega" moškega spravila pred oltar (matičarja …).

Ljubosumje na naslednice je veliko bolj racionalno, kot je netradicionalno moško obremenjevanje s predhodniki, na katere so številni ljubosumni, čeprav preteklosti ne morejo spremeniti. Z nasledniki večina ni obremenjena, saj so z žensko, ki so jo oni že imeli. Tu in tam kakšnega zamika, da bi samemu sebi dokazal, da je boljši moški od naslednika, in se zato potrudi, da še enkrat (kdaj večkrat) "prespi" z bivšo. To je ena izmed potencialnih pasti, v kateri se utegneš znajti, če boš iskala preveč intimen in oseben stik z bivšim. Poleg tega utegne tvoj aktualni partner - mož, s katerim se, kot praviš, ujemata na vseh področjih, posebno pa v postelji, postati ljubosumen na bivšega (če že ni!). Je vredno tveganja? Najboljšo "politiko" si imela na začetku, ko so prekinila vse stike z bivšim.

Dolžan sem ti tudi odgovor na vprašanje, ali bivšega, ko se srečata, "zadene" preteklost s … teboj? Čeprav vaju ne poznam, vem, da ga ali ne "zadene" ali pa da ga "zadene" veliko veliko manj kot tebe. In verjetno, če sodim po svojih izkušnjah in izkušnjah o tem zgovornih prijateljev in znancev, moški ob srečevanju bivših ne podoživljajo čustev, ki so jih gojili do njih. Prej veliko bolj konkretne zadeve, povezane … ja, povezane s seksom. Zato imaš prav, ko na koncu praviš, da "izzivaš" (usodo, naj dodam). Na kratko: drži se moža, s katerim ti je zelo lepo (posebej v postelji), in se izogibaj bivšega, ker ti bo, hočeš nočeš, prinesel samo težave. Velja? V vsakem primeru ti želim srečo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135