Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Brane, pomagaj!

Slovenka odkrito o aferi s sodelavcem

Brane Kastelic
27. 06. 2020 11.29
28

Imam velik problem, ker sem zaljubljena kot nikoli prej bila in kot ne bom nikoli več. Težava je v tem, da sem zaljubljena v sodelavca, ki še vedno deli skupno stanovanje s svojo bivšo, ki jo je zapustil zaradi mene. Najino razmerje se je začelo lansko pomlad, kakšnih sedem mesecev po tistem, ko sem se zaposlila v podjetju, v katerem on dela že kar nekaj let oziroma kmalu po tistem, ko mi je dejal, da je nor name že od trenutka, ko sem prvič stopila v pisarno. Takrat sva se tudi prvič poljubila. Nekaj tednov kasneje sva spala skupaj. Bilo je noro lepo. Vsakič. K meni, ki imam svoje stanovanje, je prihajal skoraj vsak dan, ponavadi po službi. Nikoli ni ostal čez noč. Od vsega začetka sem vedela, da ima dolgoletno dekle, s katero sta skupaj kupila stanovanje. Nisem pritiskala nanj, vsaj ne pretirano, sem ga pa tu in tam vprašala, saj veš, tisto klasično vprašanje ljubic, kam vodi najino razmerje.Lani jeseni mi je dejal, da jo je zapustil, da se je izselil iz skupne spalnice in se preselil v dodatno sobo, in da si želi biti za vedno z menoj. Jaz sem mu verjela. Toliko bolj, ker sva začela hoditi skupaj tudi ven, ne samo k meni v posteljo kot prej, in ker me je med lanskimi božičnimi prazniki, povabil k staršem domov in me predstavil kot svoje novo dekle. Bili so navdušeni nad menoj in kot sem opazila, kritični do njegove bivše, ki naj bi si ga, kot je dejala njegova mati, odtujila od družine. Čeprav sem mu predlagala, naj se preseli k meni, se ni, rekoč, da potrebuje več časa, da z bivšo prodata stanovanje. Problem je bil tudi skupni pes, ki so mu ona noče odpovedati, čeprav ga mora on vsak dan peljati ven. Kakšen mesec nazaj sem opazila, da manjkrat prihaja k meni, okoli dvakrat na teden. Hotela sem vedeti, kaj se dogaja, pa mi je rekel, da je najbolje za vse, da se ne dobivava več, ker je vse skupaj preveč stresno. Skupno stanovanje in posojilo, in seveda pes, so bili spet glavni. Teden dni kasneje je bil pri meni in seveda sva končala v postelji. Rekel je, da se mi ne more odpovedati, in me rotil naj mu dam več časa, da reši zadeve. Spet ga ni bilo teden dni, zaradi česar sva imela posebno mučne trenutke v službi. Čeprav sem bila jezna in užaljena, sem ga spet sprejala in spet sva končala v postelji. Kaj naj naredim? Ljubim ga kot še nisem nobenega moškega in ne želim se mu odpovedati. Naj mu res dam več časa in se začasno sprijaznim s tem, da pride k meni samo enkrat na teden? Težko mi je, posebno, ker mu vse manj verjamem, da spi v dodatni sobi. Pomagaj. Pozdravček od 28-letnice iz LJ.

Zaljubljen par - 2
Zaljubljen par - 2FOTO: Thinkstock

Draga 28-letnica iz LJ.!

Žal ne moreš narediti prav veliko za to, da bi tega svojega ljubitelja psov, iztrgala iz tesnega klinča, v katerem sta s tako imenovano bivšo ne samo po njeni volji. Zelo verjetno nikoli ni bila tako zelo bivša, kot si misliš ti. Moram ti povedati, da ko živiš v istem stanovanju z bivšo (tudi, če sta resno narazen), seks ponavadi ni “bivši”, ampak je lahko celo boljši, ker je neobremenjen s problemi, ki so vodili v uradno prenehanje razmerja. Lepo je, da ima rad psa (tudi jaz jih imam rad), ni pa lepo, da mu je dajal in mu še daje prednost pred teboj, žensko, s katero naj bi želel ostati za vedno (ti še kdaj to reče?). Z drugimi besedami: njegovo vedenje do tebe je nesprejemljivo in ostaja takšno, ker ga ti dopuščaš. Povsem možno je, da je bil nate nor od trenutka, ko si stopila v pisarno, a kje je že to, a ne? Ostalo je v časih, ko še ni bilo njegovega tako imenovanega stresa s posojilom, psom in drugimi zadevami.

Zaljubljen par
Zaljubljen par FOTO: iStock

Morda sta z “bivšo” imela probleme še preden sta vidva prvič obležala skupaj (občutek imam, da so jih delali njegovi starši, posebno gospa mama, ljubosumna na sina), morda pa si jih prinesla ti. Na začetku je hodil k tebi skoraj vsak dan, potem dvakrat na teden, potem ti je rekel, da je za vse najbolje, da se ne dobivata več (te v bistvu “zapustil”), zdaj prihaja enkrat ne teden. Kaj ti to pove o moškem, ki ima očitno velik apetit po seksu? Da potrebuje čas, da “reši zadeve”? Ali da zdaj precej večkrat spi z bivšo, ki to očitno ni več, kot s teboj? Da te je v dvoboju zanj premagala in da je zate izgubljen kot resni partner, ki bi pustil vse (celo psa), da bi bil s teboj?

Možno je tudi, da je tvoje nekdanje mesto zasedla nova ljubica, in da si tudi ti zdaj na nek način bivša, h kateri pride enkrat na teden (na seks). Če misliš, da se motim in ga še vedno želiš samo zase, ti ne preostane nič drugega kot, da mu poveš, da se je čas za domnevno reševanje zadev iztekel, in da se mora odločiti zdaj, ta trenutek, pa da ga vidimo junaka. Seveda čez teden dni, če bo spet prišel, da bi popestril svoj seks s teboj, nikar v posteljo z njim, če ni dokončno rešil zadev in prišel k tebi s kovčki (in morda psom). Mislim, da jih ne bo rešil tako kot bi si želela ti, ker se je do tebe ohladil. Bo pa verjeteno še poskusil tu in tam priti na seks. Nikar ne popusti. In se boš tudi ti ohladila. In še nekaj: komaj 28 let imaš in se boš še zaljubila ali zaljubljala. Prej ko se boš nehala obremenjevati s tem ljubiteljem psov (moral sem to še enkrat omeniti), prej se bo zgodilo. Srečno.

Ženska v zapeljivem perilu - 1
Ženska v zapeljivem perilu - 1FOTO: iStock

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375