Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Brane, pomagaj!

Slovenka odkrito: zapletla se je v afero s sodelavcem, zdaj pa ...

Brane Kastelic
30. 04. 2018 07.43
0

Brane živjo! Nate se obračam, ker sem se znašla v zapleteni situaciji, ki je nikakor ne morem razumeti. Zapletla sem se s sodelavcem. Ko se je vse skupaj začelo, je bil v dolgoletni vezi s punco. A njuna veza je bila daleč od popolne. Dokončno sta se razšla kmalu po tem, ko sva se midva prvič zapletla. Vse skupaj se je začelo kot mala zabava, vendar so se med nama kmalu razvila čustva, veliko časa preživiva skupaj in vedno se imava lepo. Naj omenim, da sem mama samohranilka in da moja situacija oziroma odnosi z bivšim partnerjem nikakor niso rožnati. Pred kratkim sem se odločila, da načnem temo, kam pelje tole najino razmerje (če temu lahko tako rečem). Dobila sem odgovor, ki ga nekako nisem pričakovala. Povedal mi je, da me ima noro rad, da se ima zelo lepo z mano, skratka same pozitivne stvari. Ampak da pa žal ne more začeti resne veze. Problem ni moj otrok iz preješne veze, kot sem sprva mislila. Ko sem ga povprašala, kaj je razlog, je rekel, da o tem ne želi govoriti, ker noče, da ga jaz ne bi razumela, čeprav ve, da ga ne bi – ja, zapleten odgovor. In da gre za stvar, ki je on ne more in je nikoli ne bo mogel spremeniti. Velikokrat sem poskusila od njega dobiti odgovor, vendar neuspešno. Je pa tip osebe, ki zelo težko govori o sebi in na splošno zelo težko koga spusti blizu. Vem oziroma sem prepričana, da tudi njegova bivša ni razlog za to. Resnično ne vem, kaj naj si mislim. Vem, da so njegova čustva resnična – kateri fant bi nenapovedano prinesel nekomu ob polnoči njegov najljubši sladoled, kateri fant bi parkiral avto na pločniku in poklical punco naj pride na balkon, kateri fant želi na vsak način pomagati in stati punci ob strani, če bi šlo samo za neko afero? Vsakič, ko se ne vidiva, mi pove, da me zelo pogreša, vsak večer se slišiva po telefonu in govoriva tudi po uro ali dve. Kar me tudi bega je pa to, da ko se dobiva in greva na primer na sprehod, se obnaša, kot da sva dejansko par. Daleč od tega, da bi se obnašal do mene kot do prijateljice in da je izkazovanje naklonjenosti in vsega ostalega omejeno na 4 stene. Kljub temu da je 3 leta mlajši od mene, je zelo zrel, na veliko stvari gledava isto, imava ogromno skupnih točk/interesov, pa še bi lahko naštevala. Nate se obračam, ker me zanima moški pogled na vse skupaj. Hvala in lep sončen pozdrav!

Par na poti v spalnico
Par na poti v spalnicoFOTO: iStock

Živjo!

Ne vem, kaj “muči” tega tvojega sodelavca, da se vede tako skrajno nenavadno (na eni strani ti ob polnoči prinese tvoj najljubši sladoled, po drugi pa se ne želi niti pogovarjati o tem, kam pelje vajino ne ravno razmerje), vem pa, da se moški, ki se odgovoru na vprašanje o tem, kaj pelje razmerje, izmika s tako neumnimi razlagami, kot se ta ne ravno tvoj moški, v resnici izmika resnejšemu ali resnemu razmerju. Ne more začeti resne zveze, čeprav te ima noro rad in se ima lepo s teboj, vendar ne želi govoriti o tem, ker noče, ker ga ti ne bi razumela!? Mislim. Kaj bi lahko bilo tako silno zapletenega, da ga ne bi razumela!? Misliš, da je res tip, ki “zelo težko govori o sebi”, in ki “na splošno težko koga spusti blizu”? Si to ugotovila sama, ali te je on prepričal, da je takšen tip, da se mu ni treba pogovarjati o tem, kam pelje vajino razmerje? Ne gredo mi skupaj značajsko ti njegovi domnevno romantični izlivi (prinese ti najljubši sladoled ob polnoči in kot Romeo Julijo te kliče na balkon) in ta domnevna zaprtost vase.

Zaljubljen par
Zaljubljen par FOTO: iStock

Mimogrede, kaj si mu ti dala v povračilo za tvoj najljubši polnočni sladoled? In potem, ko te je klical na balkon? Je morda sledil seks? Moški, ki se tako zapleteno izogiba resni ali resnejši zvezi, nekaj skriva. Ponavadi drugo žensko, s katero že ima resno ali resnejšo zvezo, ki je morda, ni pa nujno, v neke vrste krizi, ki jo sam rešuje z afero. Ali ta moški kdaj ostane pri tebi celo noč? Si bila kdaj pri njemu, ali pa so vajina srečanja omejena na tvojo posteljo in na sprehode? V službi, kjer sta sodelavca, vedo, da sta par, ali te tam skriva? Od kod te kliče vsak večer in se s teboj pogovarja uro, dve? Zakaj raje ne pride k tebi? Veš kaj jaz mislim? To, da se ni zares in do konca razšel z dolgoletno punco. Morda se nista ravno “dokončno” razšla in še vedno poskušata najti rešitev za probleme (njegova nezvestoba, na primer, ki morda ni bila omejena samo nate), zaradi katerih sta se razšla. In je to tisto, o čemer ne more govoriti, ker ti tega ne bi razumela. In ne bi več spala z njim, kar pomeni, da kljub verjetnemu poskusu oživljanja nekdanjega razmerja želi do nadaljnega ohraniti dostop to tvoje postelje.

Kako lahko preveriš moj sum?

Tako, da ne spiš več z njim, pa tudi, če ti prinese kilogram tvojega najljubšega sladoleda, ali če te ne samo kliče na balkon, ampak tudi spleza nanj. In mu povej, da bo tako, dokler ne bo vedel, da vajino 'nerazmerje' pelje v pravo razmerje. Mislim, da se bodo potem zadeve hitro razčistile. Žal zelo verjetno ne tako, kot si želiš ti. Mimogrede: moški radi trdijo, da jih ne moti to, da ima ženska, s katero imajo zvezo, otroka, a številni med njimi pri tem niso resnicoljubni. Srečno.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375