Zadovoljna.si
ženska vara moškega

Brane, pomagaj!

Ko je odkrila moževo dopisovanje s sodelavko, je doživela šok

J.V.
04. 01. 2023 07.27
6

Pozdravljeni! Imam moža, s katerim sva že 19 let v vezi. Imava dva otroka. Do letošnjega morja za prvi maj je bilo vse v redu. Imava vzpone in padce; kot v vsakem zakonu. Na morju smo se imeli zelo lepo. Ko smo prišli z morja, je moj mož šel kolesarit, meni pa moja ženska intuicija ni dala miru in sem malo brskala po njegovem mobitelu. Vem, da to ni lepo. Med njegovimi izbrisanimi e-maili, sem našla dopisovanje s sodelavko, kako upata, da se jima bo uresničila želja, da bosta naslednje leto za prvi maj skupaj sedela na klopci na morju. Moj dragi ji je še napisal, da komaj čaka sredo in seveda službo. V tistem šoku nisem vedela, kje se me glava drži. Poklicala sem sosedo, da odpelje hčeri k moji mami, potem pa sem čakala njega in njegovo razlago. Ko je prišel, je takoj opazil, da otrok ni. Rekla sem mu, naj mi razloži, kaj je to dopisovanje. Dejal je, da je samo hec in da nič nima z njo. Seveda nisem verjela. Bil je miren in tudi malo ni bil živčen. Lepo mi je razlagal, da nič nima z njo. Tudi potem, ko sem dobila dva njegova e-maila z opravičilom in se tem, da je vesel, da sem ga dobila pri dopisovanju z njo, preden bi se še res kaj zgodilo, in da ona do njega nič ne čuti. Da vidi, kaj ima doma in da mu jaz in otroci veliko pomenimo, in da ne bi bilo vredno tega uničiti. Nekako mu verjamem, da ni imel z njo nič, samo vseeno je neko zaupanje izginilo iz mene. Bojim se, da ne bom sedaj naredila napake in zaradi mojega jezika, ker ga povsod vidim samo z njo, izgubila. Prosim za nasvet, kako naj to pozabim in kako naj grem naprej. HVALA

Pozdravljena!

Verjamem ti, da si bila v šoku, ko si odkrila moževo dopisovanje s sodelavko. Toliko bolj, ker se je zgodilo po prvomajskem uživanju prostih dni na morju, na katerem ste se imeli lepo. Tudi romantična vsebina skoraj otročje vrste (sedenje na klopci ...) je opravila svoje. In seveda besede "da komaj čaka sredo in službo". To seveda ni hec! Ne vem, kakšne vzpone in padce sta doživljala v zakonu, a očitno niso bili povezani z izgubo zaupanja, ki je eden do stebrov dobrih zakonov. Ta "padec" pa je povezan z izgubo zaupanja. Kako si razlagam to, da ti je mirno in niti malo živčno razložil, da s to sodelavko nima nič? Surovo iskren bom: morda je res, morda pa je že zelo prekaljen pri potvarjanju resnice. Upam, da je res. V vsakem primeru je s tem, da ti je dejal, da je vesel, da si ga dobila pri dopisovanju s sodelavko, še preden se je kaj zgodilo, nespretno izdal, da vse skupaj ni bilo tako nedolžno mišljeno oziroma da ni šlo za hec.

Njen ljubimec misli, da je ločena, v resnici pa je že 10 let 'srečno' poročena
Preberi še
Njen ljubimec misli, da je ločena, v resnici pa je že 10 let 'srečno' poročena

In kaj naj bi pomenilo to, da ona do njega nič ne čuti? Bolje bi bilo, če bi rekel, da on do nje nič ne čuti, ker bi bil ta domnevni hec (vsaj z njegove strani) mičkeno bolj verjeten. Poleg tega praviš, da sta v dopisovanju oba s sodelavko upala, da "se jima bo uresničila želja, da bosta naslednje leto za prvi maj skupaj sedela na klopci na morju". Nekdo, ki nič ne čuti do nekoga, tega najbrž ne bi napisal ... Kakor koli že, upam, da je iskren vsaj pri tem, ko pravi (pravzaprav piše), da "vidi, kaj ima doma in da mu ti in otroci veliko pomenite in da tega ne bi bilo vredno uničiti". Zelo verjetno je iskren. Če bi se med njima dogajalo kaj resnega, bi to, da si ga dobila, zelo verjetno postalo iztočnica za njegovo povsem drugačno reakcijo, celo morebitni odhod iz zakona. To, česar ne razumem, draga bralka, pa je, da se zdaj ti bojiš, "da ne boš naredila napake in ga zaradi svojega jezika, ker povsod vidiš njo, izgubila". Če moški čuti, da je ženske strah, da ga bo izgubila, se rad povampiri, ker misli, da mu bo ženska tako ali tako oprostila take občasne "hece". Napako, in to ne majhno, je naredil on. Zato mora biti on tisti, ki ga mora biti strah, da te bo v primeru ponovitve "hecov" te vrste izgubil. Tebe in otroka.

Slovenka neznancu poslala intimne fotografije, zdaj pa ...
Preberi še
Slovenka neznancu poslala intimne fotografije, zdaj pa ...

Zelo jasno mu moraš povedati, da mu ta "hec" oprostiš (ga dejansko oprostiš in ne omenjaš več ne dopisovanja ne sodelavke), vendar tudi, da mu naslednjega heca prav gotovo ne boš oprostila. Mu, če si pomagam z nogometnim besednjakom, daš rumeni karton in zagroziš z rdečim. On je poleg tega tisti, ki mora največ narediti za to, da bosta zvozila prek tega padca (pozabila ne boš), šla naprej in da boš ti počasi obnovila zaupanje vanj (s pozornostjo, z nežnostmi, z znanimi gesli pametnega telefona, računalnika in drugih napravic te vrste, z rednim seksom ...). Tudi to mu moraš povedati. Včasih taki "heci" oživijo zakon (tudi v postelji). Upam, da se bo to zgodilo tudi vama. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493