Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

Sramujem se svojih majhnih prsi

Brane Kastelic
04. 07. 2012 09.00
4

Živjo, Brane! Mene zanima, kaj naj naredim glede svojih prsi. Z njimi nikakor nisem zadovoljna ..., seveda sem še premlada, da bi si jih dala operirati ali polepšati. Imela sem že 3 resne zveze in 3 fante, s katerimi sem imela spolne odnose, in pri nobenem nisem rada slekla majice ali modrčka. Eden izmed fantov je tudi bil zelo proti temu in zahteval, da se slečem, saj ga to bolj vzburja. Vedno mi je zelo težko povedati svojim seks partnerjem, da se sramujem svojih prsi. Kaj naj naredim?! Želim si vedeti, kakšen bi bil vaš odziv, če bi vam to povedala kakšna ženska pred spolnim odnosom. Karmen

Par
ParFOTO:

Živjo, Karmen! Rad bi vedel, kako mlada si (praviš, da si premlada, da bi si dala operirati ali polepšati prsi, po drugi strani pa tudi, da si imela spolne odnose s šestimi fanti). Pomagal bi tudi opis prsi, o katerih praviš, da se jih sramuješ. Kaj te tako zelo moti? Trdno sem prepričan, da pretiravaš. Kot pretirava velika večina žensk, ki niso zadovoljne z velikostjo ali/in obliko svojih prsi. Ne govorim na pamet. Spomnim se največje raziskave, ki so jo opravili v Britaniji pred dvema, morda tremi leti med več kot petdeset tisoč ženskami in moškimi, starih od 18 do 65 let, kar je za te vrste raziskav velik vzorec. In veš, kaj so ugotovili: da je večina žensk, celo sedemdeset odstotkov, nezadovoljnih z velikostjo ali obliko prsi. Na drugi strani je večina moških, 56 odstotkov, povsem zadovoljnih z velikostjo in obliko prsi svojih partneric. To je velika razlika.
Karmen, moški so veliko manj natančni in zahtevni do ženske golote, kot so ženske, ali kot ženske mislite, da so, ko so v postelji, čeprav sicer tipi radi nakladajo o »super joških«, ko ali listajo revijo ali gledajo film ali jih vidijo v živo na kakšni neznanki. V postelji zaradi gozda ne vidijo drevja: ko se ženska sleče, slabše vidijo oziroma vidijo celostno golo podobo, ne pa njenih delov. Za ženske, ki so nezadovoljne s podobo svojih prsi, je značilno, da – podobno tebi – skrivajo ali prikrivajo prsi med seksom. Same so zato manj sproščene in prikrajšajo užitek sebi in partnerju.
Res je, da z vseh strani v medijih v nas gledajo večinoma večje in popolne ženske prsi, mnoge med njimi umetno povečane in polepšane. Glej, nič nimam proti umetnemu povečanju in polepšavi (čeprav nobene umetne na otip niso tako »fajn« kot naravne, se jih tudi moški navadi), če sta res potrebni bodisi zaradi takšnega ali drugačnega obsega ali oblike ali če je ženska zato nesrečna in nesamozavestna. Prijateljici moje hčerke je bilo že tako rekoč na daleč videti, da je nesrečna in nesamozavestna zaradi majhnih prsi, delno tudi zato, ker je naključje hotelo, da je imela same bolj prsate prijateljice. Zato po njenem mnenju nikakor ni mogla dobiti fanta (ti si jih imela že šest, kar pomeni, da privlačiš fante, in nimaš tega problema). Pred kratkim si jih je dala pri 21-tih letih zmerno povečati in resnici na ljubo je postala nova ženska: tako rekoč žari. Pokazala jih je hčerki in drugim prijateljicam. Slišim, da so »sicer fajn, ampak malo preveč narazen«. Glavno je to, da je ona srečna.
Če misliš, da res ne moreš premagati nesmiselnega »sramu« zaradi prsi (različni moški imamo radi različne velikosti in oblike) in biti med seksom gola (vsaj dokler se ne navadiš) spodaj, ko sta velikost in posebej oblika manj opazni, ali zgoraj in nagnjena naprej, ko so vsake prsi videti večje in je oblika prav tako manj opazna, obišči kakšnega izmed strokovnjakov (nikakor ne kakšnega šarlatana) in se posvetuj z njim. V Sloveniji, po mojem, prsi najlepše poveča in polepša dobro znani znanec Franc Planinšek.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399