Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

Bralka potožila: 'Ves čas mi kupuje draga darila, jaz pa si želim samo ...'

Brane Kastelic
27. 01. 2020 07.54
15

Pozdravljeni g. Brane! Sem v razmerju s osebo, ki jo ljubim neskončno. Prav tako sem prepričana, da on mene. Največji problem je, da mu ne morem dopovedati, da ljubezen oz. izkazovanje ljubezni ni le v materialu. Kar naprej dobivam darila, vredna po več tisoč evrov (pomeranec za 4 tisoč, avto za 8 tisoč, avto za 17 tisoč ...) in tudi "manjše" vsote, kot je ura za 500 evrov. Ne me narobe razumeti, hvaležna sem za čisto vsako stvar, ampak vedno, ko mu rečem, da bi namesto dragih stvari raje videla, da si vzame en dan zame in samo zame, da greva recimo na izlet ali vsaj na večerjo ali na kavo, dobim odgovor "utrujen sem, ni mi danes" ali pa vzame koga od prijateljev zraven. Ko se slučajno skregava, kar je zelo redko, in mu omenim te stvari, dobim odgovor "dober sem samo, ko kaj rabiš" ... Ne razumem, zakaj dobim tak odgovor glede na to, da vedno, ko kaj dobim ali mi reče, da mi želi kaj kupiti, povem, da ne rabim in da nočem, da vedno zapravlja zame ... Moj problem je v glavnem, da ne morem človeku dopovedati, da bi včasih oziroma večino časa raje imela njegov čas in njegovo naklonjenost kot velika darila. In kljub temu, da mu vedno to povem, ob vsakem prepiru dobim odgovor "dober sem samo, ko nekaj kupim ali ko nekaj rabiš". Lep pozdrav

Pozdravljena, gospodična!

Po mojem je kar precej bralk, ki bi tvoj problem zamenjale za svoje probleme. V razmerju si z očitno zelo bogatim moškim, s katerim se, kot si napisala na začetku, neskončno ljubita. To je odlična podlaga za rešitev tvojega problema. Za začetek se moraš res nehati »pritoževati« zaradi daril, pa naj so še tako draga. Veliko, verjetno večina bogatih moških je škrtih. Praviš, da si hvaležna za »čisto vsako stvar«, vendar tega ne pokažeš na čisto pravi način, ko mu rečeš, da bi namesto dragih stvari »raje, da si vzame en dan zame in samo zame, da greva recimo na izlet ali vsaj na večerjo ali vsaj na kavo”.

Slika je simbolična.
Slika je simbolična. FOTO: Dreamstime

S poskusi “dopovedovanja, da bi včasih oziroma večino časa raje imela njegov čas in njegovo naklonjenost kot velika darila”, ne boš dosegla ničesar dobrega, kot že sama veš, saj praviš, da ko o tem govoriš ali ko se prepirata (redko kdaj, praviš) dobiš odgovor “dober sem samo, ko nekaj kupim ali ko nekaj rabiš”. Različni ljudje na različne načine izkazujejo pozornost svojemu partnerju. Tvoj jo očitno z velikimi (avto za 17.000 evrov) in drugimi (ne ravno) majhnimi darili (ura za 500 evrov). Zato je moj prvi nasvet: sprejmi darila brez “sitnarjenja”, se primerno zahvali za darila in jih ne povezuj s tem, kar si od njega najbolj želiš: da bi bil več s teboj, da bi si vzel čas “zate, in samo zate”, da bi šla na kavo, na izlet ali vsaj na večerjo. Sprašujem se, zakaj se odziva z “utrujen sem” in “ni mi danes” ali pa “vedno vzame koga zraven od prijateljev”.

Sta vidva v “legalnem” razmerju ali si ljubica? Vede se, kot da si ne želi, da bi vaju videli skupaj v javnosti. Si morda to zelo pomembno podrobnost izpustila? Če je tako, nisem presenečen, da se izmika vsemu temu, kar si ti želiš ali da pripelje s seboj prijatelja (da bi lahko rekel, da si prijateljeva, ne pa njegova). Živita skupaj? Ali ne? Domneval bom, da sta “legalen” par in da živita skupaj, da bi ti svetoval, da moraš najti druge poti (kot je “sitnarjenje”) do njegovega časa, večerij v dvoje ali izletov. Moški je, pa naj vam je ženskam to všeč ali ne, najbolj dovzeten za to, da ga v nekaj prepričate, v postelji, med rjuhami. Poskusi tudi sama (po)vabiti: rezerviraj večerjo ali izlet nekje, kamor zelo rad hodi, na primer v tujini, kamor gotovo ne bo s seboj pripeljal prijatelja.

Ti ga poznaš, ti moraš odkriti poti do njegovega časa in druženja tam, kjer bi se rada družila z njim. V pravem času, v pravem trenutku, na pravem kraju. Srečno!

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471