Zadovoljna.si
Najstnica

Brane, pomagaj!

Stara sem 15 let in bi rada izgubila nedolžnost

Brane Kastelic
07. 08. 2012 11.46
12

Kdaj in kje bi bilo najbolj primerno izgubiti nedolžnost? Prosim odgovorite. Stara sem 15 in si to zelo želim, ampak me je strah. Pomagajte prosim. Anxy

Najstnica
NajstnicaFOTO: iStockphoto

Anxy, zakaj si »zelo želiš« izgubiti deviškost? Če bi mi napisala, zakaj si to zelo želiš, bi ti lahko lažje odgovoril in ti dal pravi nasvet.
Imaš fanta, v katerega si zelo (noro, blazno ...) zaljubljena? Sta skupaj že kar nekaj časa? Mu zaupaš? Si prepričana, da tudi on tebe enako ljubi in da se bo seksu ne bo »spremenil« oziroma da mu ne gre samo za seks? Če si v odgovorih zbrala štiri »ja«, je morda zate že prišel pravi čas za izgubo deviškosti. Morda ...
Velika ljubezen je pri tako mladih letih edini pravi in dober razlog za izgubo deviškosti. Posebej pri dekletih. Vsi drugi so nepravi in slabi, od pritiska fantov, posebej starejših, ki dekleta radi silijo v seks, tudi če še niso čustvene in drugače zrele zanj, do pritiska okolja in vrstnikov, zaradi katerega morda misliš, da si zadnja devica, čeprav imaš komaj petnajst let.
Tudi če imaš fanta, s katerim se imata zelo rada ... kam se mudi? Morda me bo kdo razglasil za »staromodnega«, vendar mislim, da je pri petnajstih letih velika večina deklet pa tudi fantov premlada za izgubo deviškosti. Posebej, če jih je, kot tebe, tega strah ...
Ni pravila oziroma ni pravega odgovora na vprašanje, kdaj bi bilo najbolj primerno izgubiti deviškost. Odgovor na to vprašanje je povsem odvisen od tebe, od tvoje zrelosti in pripravljenosti, posebej čustvene. Nekateri punce in fantje so pri petnajstih letih še čisto pravi otroci, drugi so nekoliko bolj zreli, peščica zelo zrela. Pa s tem ne mislim samo na zunanjo podobo. Veliko bolj mislim na to, kar se dogaja v glavi. Ne hiti, Anxy, da ne boš razočarana in te bo že na začetku minilo veselje do spolnosti, ki je nekaj zelo, zelo lepega, če je lepa in se lepo začne. Sama boš vedela in čutila, da sta prišla pravi čas in pravi fant ... Po mojem pride tam okrog sedemnajstega leta. Vsaj pri večini.
Seks je nekaj čudovitega sam po sebi. Če mu dodaš ljubezen in čustveno navezanost, dobiš mogočno mešanico, brez katere bi bil ta naš svet precej drugačen. Veliko slabši. Že prvi seks je lahko čudovit, lahko pa je tudi precej kaotičen, neroden, smešen, po malem boleč, kar vse je normalno, saj so nekateri naravno nadarjeni za seks, drugi pa potrebujejo nekaj časa, da se »naučijo«. Žal lahko prvi seks prinese tudi razočaranje. V zelo različnih oblikah. Od milih do hudih ... Zato, Anxy, previdno. Najbolj pomembno je, da se zgodi s »pravim« fantom. Žal to, ali je bil pravi, veš šele potem. Takoj po ... Pa tudi kasneje. Če misel na »razdevičevalca« tudi veliko let kasneje na ženskem obrazu sproži velik nasmeh, je bil »tapravi«.
Veliko lažje odgovorim na vprašanje kje. Najbolje in najlepše je v postelji in takrat, ko veš, da te ne bo nihče zmotil uro, dve in več.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ...

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375