Zadovoljna.si
Zaskrbljena ženska

Brane, pomagaj!

Sumim, da moj fant ni zaključil s svojo bivšo

Brane Kastelic
24. 09. 2012 09.43
1

Dragi Brane. Stara sem 20 let in imam 7 let starejšega fanta. Ko sem ga spoznala, je dejal, da nima punce. Nato mi je povedal, da je pred kratkim končal osemletno zvezo. Takoj ko sem fanta videla, je med nama preskočila iskrica. Sledil je njegov dopust. Začela sva hoditi. Nato je šel s svojo bivšo na morje, ampak midva sva bila takrat že par. Rekel mi je, da gre na morje s prijatelji, preden je šel, pa sva se dobila in sem ga v solzah prosila, naj ne gre na morje, a sledil je odgovor, da ne more kar odpovedati dopusta, ker je že vse plačal. Obljubil mi je, da se bo z morja vrnil predčasno, da se bo sam peljal, in obljubil je, da ne bo med njima z bivšo nič (kolikor vem, če imaš punco, ne greš z bivšo na morje in po dolgotrajni zvezi se je gotovo dotakneš). In nato sem spoznala, da mi je o tem lagal, na morje se je peljal z njo, predčasno je šel domov z njo, preden sta šla domov, pa sta se skupaj napotila k njegovim staršem na obisk na sosednji otok (kako vem to - fotografije z morja). Ampak mene je še kar vleklo nekaj naprej v najini zvezi. Nato so bile še v njegovi sobi njene slike, oblačila ... Slike naj bi pomenile samo prijateljstvo, je dejal moj fant. Nato je vrgel vse v smetnjak. Fant pravi, da sem mu vse, a jaz mu zaradi slabih izkušenj ne verjamem. Moram pa povedati, da si zelo k srcu jemljem to, kar je bilo, saj sem takšna že po naravi. Brane, povej mi, prosim, kako naj fantu zaupam in vem, da je vreden moje ljubezni? Jaz bi se rada pogovarjala o njegovi bivši in vedela, kaj o njima, da me ne bi nič več presenetilo v najini zvezi, a on se ni hotel nikoli pogovarjati o njej. Kaj naj bi to pomenilo? Pomagaj mi, prosim. Lp laraa

Zaskrbljena ženska
Zaskrbljena ženskaFOTO: iStockphoto

Draga Laraa! Ni ti lahko. Približno tako je, včasih malo boljše, včasih malo težje, kadar se zaljubiš v nekoga, ki je ali naj bi končal dolgoletno razmerje. Ta se pogosto zelo dolgo končujejo. Zlasti kadar ni kakšnega zelo močnega razloga za prekinitev razmerja, kot sta na primer njena ali njegova nova velika ljubezen in njena nezvestoba, ki jo večina moških zelo težko odpusti (pozabi pa nikoli).
Ko se ženske na novo zaljubijo, znajo veliko odločneje »presekati«. Na novo zaljubljena ženska zanesljivo ne bi šla na morje z bivšim, med drugim zato, ker si ne želi več spati z njim. Poleg tega ta novi na to zanesljivo ne bi pristal. Kaj pa moški? Zares na novo strastno zaljubljeni moški prav tako ne bi šel na morje z bivšo ne oziraje se na to, da je plačal skupen dopust, preden sta se razšla, posebej, če bi mu »ta nova« jasno in glasno povedala, da ne pristane na to in da ga ne bo čakala.
Nekaj mi govori, Laraa, da razmerje tvojega fanta še ni povsem končano ali vsaj ni bilo končano, ko sta šla na skupen dopust. Veliko pove tudi zgodba o njenih fotkah in oblekah, ki jih je – očitno pod tvojim pritiskom – vrgel v smetnjak. To naredi samo jezen in užaljen moški. Obleke bi ji moral vrniti kmalu po tistem, ko sta se razšla. Tudi fotografij bivših ne vržeš v smetnjak, ampak jih shraniš, ponavadi tako, da jih novi partnerji ne najdejo. Čeprav se mi zdi, da njuno razmerje še ni (bilo) povsem končano bolj zanj kot zanjo in da je bila verjetno ona tista, ki ga je prekinila ali povzročila njegov konec, to, da ni sama odnesla svojih oblek (fotke ponavadi pustite), morda pomeni, da tudi ona še ni (bila) stoodstotno odločena.
Glej, Laraa, ne bom te slepil. Če mu verjameš, da na dopusta »nista imela nič«, potem verjameš tudi v palčke (in Sneguljčico). Tvoj položaj v tem še vedno neke vrste trikotniku so poslabšale njegove laži. A bodiva potrpežljiva, posebej, če ga imaš rada in želiš biti z njim, in poskusiva razumeti tudi njega: osem let je veliko let, ko gre za razmerje. Moški in ženska se zelo navežeta drug na drugega, ponavadi se v tem času spletejo tudi vse druge vezi: v okviru njunih družin, prijateljskega kroga in tako naprej. Po svoje je zato razumljivo, da se zato s teboj (še) ne želi pogovarjati o njej. In da njej, ki očitno še ni imela novega, ni bilo prav, da je že imel novo žensko, ki pa ji je pokazala, da ni še čisto njen, ko je šla – pa sva spet na morju – z njim na morje.
Laraa, ljubezen je pogosto bojišče, na katerem se je težko bojevati z nevidnimi »sovražniki«, ki ostanejo v glavi, najtežje pa s tistimi, ki ostanejo v srcu. Želim ti zmage, svetujem pa ti (če ga imaš zares rada in želiš biti z njim): pozabi, kar je bilo, pozabi njo (ga ne spominjaj nanjo) in se posveti njemu.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478