Zadovoljna.si
Par na zmenku uporablja telefon - 2

Brane, pomagaj!

To je težava, s katero se sooča večina parov!

Brane Kastelic
07. 07. 2016 08.02
8

Brane, zdravo! Na tebe se obračam, ker imam probleme s partnerjem in si želim slišati tvoje mnenje. Že štiri leta sva skupaj in zadnje čase imava problem v komunikaciji. On je tip človeka, ki je zelo ljubosumen in s težkim srcem zaupa, veliko hodi ven in veliko časa preživi s kolegi. Sicer me rad razvaja, a si želim več skupnega čveka, spontanih stvari ... Pravi, da si želi resne zveze, ampak se mi zdi, da čas raje posveti družbenim omrežjem kot druženju z mano. Zdi se mi, da naju to zelo oddaljuje, govorim mu, da se mi ne zdi prav, ampak me ne posluša. Njegov značaj je zelo močen in ne morem mu dopovedati, kako zelo si želim, da bi dejanja prenehal in čas posvetil meni, brez telefona in interneta. Sem ženska, ki potrebuje pozornost, ljubezen, naklonjenost, zaupanje in predvsem spoštovanje. Skrbi me tudi njegova družba, ki je predvsem neresna, a sem jo sprejela. Včasih se ne javlja na telefon in vedno najde izgovor, za druženje s kolegi pa izvem tik pred zdajci, kar me moti. Imela sva veliko pogovorov o tem, a se mi zdi, da to več ne zadostuje. Včasih je z glavo čisto nekje drugje, na tretjem planetu, in če sem čisto iskrena, me skrbi zanj ... Zanima me, ali bi mu morala dopustiti, da to počne še naprej, ampak me zelo skrbi da bo to vplivalo na naju ... Po pogovoru z žensko družbo sem še bolj razdvojena, saj menijo, da si nekega drugega mesta ne zaslužim. Nekaj punc, ki jih poznam, so bile v podobnih okoliščinah, in zdi se mi, da so v današnjem času moškemu spolu pomembni samo še TV, internet in kakšna Fifa in pivo, in to bi naj bil smisel življenja. Menim, da se je zelo navezal name in sem zdaj že njegov vsakdanjik oz. ritual in mu je bolj pomembno druženje s fanti. Težko je, ker ga imam rada, ampak se zelo bojim, da me bo enkrat na račun svojih dejanj izgubil. Trudim se na področju izobrazbe, hobijih in predvsem mi je pomemben odnos s komerkoli, posebej z njim, če si res želiva skupne prihodnosti. Nate sem se obrnila zato, ker ne vem več, kako naprej in sem v dvomih, in me zanima mnenje moškega z veliko izkušnjami. Imaš morda kak nasvet? Hvala! Lp, Punca

Par na zmenku uporablja telefon - 2
Par na zmenku uporablja telefon - 2FOTO: Thinkstock

Pozdravljena, Punca!

Bojim se, da imata veliko večji problem, kot je »problem v komunikaciji«. Ta tvoj moški, ki po štirih skupnih letih pravi, da si želi »resnega razmerja«, kaže vse simptome stereotipnega moškega egoista, ki čeprav je v razmerju, pravzaprav še vedno živi samsko življenje. Če bi sodil po tem, kako porablja svoj čas (internet, družbena omrežja, televizija, Fifa, pivo, veliko druženja s prijatelji), bi sklepal, da ima tam okoli devetnajst let, pa jih ima verjetno več, a ne? Mislim tudi, da ne goji kakšnih posebno globokih čustev do tebe. S čim neki te razvaja? In kdaj, če je tako zaseden, zunaj vajine zveze? Po čem sklepaš, da se je zelo navezal nate? Če morda sklepaš po tem, da je zelo ljubosumen, se motiš: pri takih moških egoistih je veliko ljubosumje največkrat posledica tega, kar sami počnejo, ko se ne primer »ne javljajo na telefon«. To »nejavljanje« je v najboljšem primeru nesramno ignorantsko dejanje, v najslabšem pa pomeni, da se ne more »javiti«, ker ni s kolegi, ampak z drugo žensko. Na to, da za tvojim hrbtom počne nekaj »prepovedanega«, kaže tudi, da je vpričo tebe včasih »z glavo čisto nekje drugje« (ne na tretjem planetu) in da je tako zelo veliko na družbenih omrežjih. Za njegovo samsko življenje v štiriletni zvezi ne krivim njega, ampak tebe. Ker ga dopuščaš. Ker mu dovoliš, da se do tebe vede, kot se vede. Vse ženske potrebujejo pozornost, ljubezen, naklonjenost, zaupanje in predvsem spoštovanje, draga Punca.

ljubezenski ugriz
ljubezenski ugrizFOTO: Thinkstock
Si res želiš skupne prihodnosti s tem moškim, ki je očitno na vseh teh področjih odpovedal? Resno razmisli o tem. Vprašaj se tudi, zakaj je pravzaprav s teboj, kadar ima čas zate? Je mogoče, da je razlog za to samo reden »dostop« do seksa? Mu morda tudi kuhaš, pereš, mu pospravljaš (ne vem, ker iz tvojega pisanja ni povsem jasno, ali živita skupaj)? Če res želiš ostati z njim, se odločno postavi zase in mu povej, da tako, kot je, ne more biti, in da ga boš zapustila, če se ne bo zelo hitro spremenil. Verjetnost, da se bo to zgodilo, je, žal, minimalna. Mislim, da si zaslužiš veliko boljšega moškega, kot je ta egoist (ne skrbi zanj, hitro bo našel novo »žrtev«). Vsaka ženska si ga! Več sreče v novem razmerju.
Poljub
PoljubFOTO: Thinkstock

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324