Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

Groza, v postelji je pravi hlod ...

Brane Kastelic
09. 07. 2012 11.49
48

Star sem 28 let, punca pa 33 let, imava sina, starega 2 leti, in od njegovega rojstva je seks za njo španska vas. Probal sem že na vse načine, da bi bilo najino spolno življenje pestro kot prej, tudi z raznimi pripomočki sem probal, a vse zaman, kajti njena potreba je enkrat na teden! Ne paše ji nobena poza, če ji ližem muco, ji spet ne paše, dobesedno jo moram prosti za seks!!!! Je totalni hlod v postelji, če se hočem pogovoriti z njo, pa sama ne ve, zakaj ji ni do seksa z mano! Verjetno se je prenaseksala do najine zveze, jaz pa tudi ne mislim v zvezi več drkati, kot pa seksati! Prosim za nasvet!! Caliboy

Par
ParFOTO:

Caliboy, niti malo me ne preseneča tvoja jeza, ki jo najbolje ponazarja stavek »ne mislim v zvezi več drkati, kot pa seksati«. V razmerju, v katerem mora moški ali ženska seksualne potrebe in želje zadovoljevati »solistično«, je nekaj gotovo narobe. Seks beraštvo mora biti nekaj zelo groznega: navsezadnje je seks, pa naj to zveni še tako neromantično, praktično in pragmatično, eden izmed glavnih razlogov, vsekakor za moške, za to, da smo v parih, da živimo skupaj in da imamo »urejeno« seksualno življenje. Da nam, kot praviš ti, ni treba »drkat'«, kadar si zaželimo seksa. A tukaj pozor! Ženske si želijo, da si želimo njih, ali vsaj seksa prav z njimi, ne pa samo seksa! Poudarjam zato, ker ni malo moških, ki tega ne ločijo, in nekatere ženske, ki imajo občutek, da si želimo samo seksa oziroma zadovoljiti potrebo, znajo odgovoriti s košaricami ali posnemanjem hloda v postelji.
Ni malo žensk, ki jih po porodu za krajši ali daljši čas mine veselje do seksa. Dve leti je zelo dolga, nesprejemljiva doba, posebej, če je bilo vajino seks življenje prej pestro. Dobro znamenje je to, da je ni povsem minilo veselje do seksa, saj praviš »njena potreba je enkrat na teden«, slabo pa to, da je drugače »totalni hlod v postelji«. To, da ji ne bi bilo do seksa s teboj, ker se je, kot praviš, »preseksala do vajine zveze«, pozabi: zaradi obilja seksa v preteklosti te ne mine veselje do seksa v novi zvezi, če si rad v tej zvezi.
Ljudje smo različni pri mnogih rečeh. Tudi pri seksu. Eni si ga želijo enkrat na dan, drugi enkrat na teden, tretji enkrat na mesec. Problemov ni, če se najdeta moški in ženska, ki si oba želita seksa enkrat na dan, velik problem pa je, če se najdeta moški, ki si želi seksa enkrat na dan, in ženska, ki si ga želi enkrat na teden (ali obratno: če je ženska tista, ki si želi veliko več seksa kot moški). Problem se pojavlja približno šestkrat na teden, vsakič, ko eden bi, drugi pa ne bi. Enkrat na teden je vsekakor več kot premalo. Posebej pri vajinih letih.
Premisli o sebi. Je možno, da ti k seksu pristopaš preveč tehnično in premalo romantično, da si sicer premalo pozoren, nežen in ljubeč do nje, in se začneš zanimati zanjo šele po tem, ko se ti seksa? Ženske imajo rade dolgo predigro, pa s tem ne mislim samo predigro v postelji: nekatere trdijo, da je del predigre tudi pomoč v kuhinji. Ji ni prav kaj drugega v zvezi s teboj in te s posnemanjem »hloda« v postelji na neki način kaznuje? Najslabša možnost je, da se je ohladila v postelji zato, ker se je ohladila do tebe. Upam, da to ni to. Včasih se nam v življenju zgodi, da seksualno zaspimo in da nas je treba na neki nov, domiseln način seksualno prebuditi. Spomni se, kaj je imela na začetku najraje ali kakšne seksualne fantazije, ki ti jo je zaupala. Poskusi z erotično masažo, pripravi ji dišečo kopel, prinesi ji v banjo kozarec penine ...
To, da si se odločil vprašati za nasvet, je dobro znamenje, saj mi pove, da ti ni vseeno: da si želiš problem, ki ga imata s partnerico, rešiti, zavestno ali podzavestno tudi zato, ker imata dve leti starega otroka. Sam ga ne boš mogel rešiti. Pogovoriti se morata. Čim prej, saj se takšni problemi samo povečujejo. Pošteno in iskreno. Povej ji, kaj ti ni prav, vendar na tako kot meni – »ne mislim več drkati, kot seksati«, ampak, da si je želiš. Vprašaj jo, kaj, kako in kje bi rada (dvomim, da sama ne ve, zakaj ji ni do seksa). In ji potem ustrezi. In piši, kako je bilo, pa tudi, ali se je stanje kaj izboljšalo.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368