Zadovoljna.si
Varanje - 1

Brane, pomagaj!

Varal me je, zdaj pa hoče nazaj ...

Brane Kastelic
16. 05. 2012 12.34
0

Brane, imam 17 let. Imela sem nekoliko starejšega fanta in skupaj sva se imela vedno lepo. Imela sem ga res rada. In po skoraj letu dni, sem izvedela, da me je nekajkrat prevaral. Zvezi sem naredila konec, ker sem enostavno mislila, da si zaslužim fanta, ki bi imel rad le mene. In sedaj, po pol leta, se ta isti fant zopet zanima zame. Nekajkrat sva šla na pijačo in se veliko pogovarjala. Vse mi je priznal in rekel, da me ima še vedno rad. Ne vem kaj naj naredim. Naj ga vzamem spet nazaj? LP Urša

Varanje - 1
Varanje - 1FOTO: Thinkstockphotos

Urša, razumem tvojo dilemo, vendar ti bom že na samem začetku svetoval, da ga vzemi nazaj. Vendar ga bova najprej malo “pomučila” oziroma nekaj “preverila”.
Zakaj ti svetujem, da ga vzemi nazaj? Zaradi štirih razlogov. Zato, ker ga imaš očitno še vedno rada, saj sicer ne bi niti razmišljala o tem. Zato, ker on pravi, da te ima še vedno rad (o tem mičkeno več proti koncu). Zato, ker sta se vedno imela lepo. In zato, ker si vsakdo, no, skoraj vsakdo zasluži še eno priložnost.
Nisi napisala, kako je “opravičeval” to, da te je nekajkrat prevaral. Morda je pomembno, morda ne. A trdi, da je iskal nekaj, česar ni dobil pri tebi? Je bil radoveden? Se ni mogel upreti priložnosti ali skušnjavi? Od njegovih opravičil je v veliki meri odvisno to, ali se bo zgodba ponovila… Ker ne vem, ne morem presoditi. V idealnem ljubezenskem svetu imamo radi in spimo samo z enim partnerjem, a monogamija ni nekaj enostavnega.
Kaj sem mislil z mučenjem in preverjanjem? Moški pogosto, potem ko se razide s stalno partnerico, posebej, če ji je bil občasno nezvest, misli, da bo zdaj, “na svobodi”, seksal sto na uro, levo in desno, pa se mu lahko zgodi suša, posebej v primerjavi z obiljem, ki ga je užival v dolgoročnem stalnem razmerju, v katerem je poleg tega seks pogosto veliko boljši. Zato je možno, da fant samo pravi, da te ima še vedno rad in da si te želi nazaj. Ne pravim, da je tako, vendar je povsem možno, da si želi samo seksa s teboj. Žal tega ne boš vedela pred, ampak po seksu, dveh, treh… Če mu gre samo za to, se bo potem spet prejkoslej oddaljil od tebe takoj, ker bo našel nekaj novega.
Zato ga bova malo pomučila in preverila. Pobotaj se, vendar ne seksaj z njim na primer – ne smeva biti prestroga – od štiri do šest tednov. Če te v tem času ne bo zašel k drugi, se noče vrniti k tebi samo zaradi seksa, ampak te ima še vedno rad. Če te spet zašel, ali če ne bo pristal na ta post, ga čimprej pozabi. Če si bila lahko brez njega šest mesecev, boš tudi preostanek življenja.
Samo še nekaj splošnega: Nekateri se vračajo na seks, moški in ženske, k nekdanjemu partnerju še dolgo potem, ko je razmerja konec. Ženske tudi zato, ker ne želijo spati s komer koli, niso pa se še zaljubile, ali pa jim ni še noben tako všeč, da bi šle z njim v posteljo.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413