Zadovoljna.si
Tašča - 2

Brane, pomagaj!

Včasih je veljala za prešuštnico, danes pa je del kraljeve družine

Brane Kastelic
11. 12. 2015 11.55
10

Pozdravljen. Oglašam se prvič. Imam kar veliko težavo. Nedolgo nazaj sem prekinila razmerje, ker mi je šlo čisto vse na živce. Nekega dne sem odkrila zapise s kočljivo vsebino, ki so se mi vtisnili v spomin. Takrat sem tudi začela vsak dan uživati alkohol, na kar nisem ponosna. Takrat so se tudi začeli prepiri med nama. Sedaj, ko sem se pobrala in se raje vrgla v šport, kot pa v alkohol, sem se zaljubila v njegovega prijatelja, ki me pozna že 4 leta. Tudi on čuti veliko do mene. Problem pa je v tem, da me pozna tudi njegova družina in pozna mojo preteklost. Nasprotujejo temu, da bi kaj imel z mano zaradi mojega pitja. Drugačne me niso poznali, vedo samo to, da sem na vsakem pikniku preveč pila. Kaj naj narediva, da bi nama uspelo? Hvala za odgovor

Camilla in princ Charles
Camilla in princ Charles FOTO: Reuters

Pozdravljena! Koliko ljudi na vsakem pikniku preveč pije? Velika večina? Skoraj vsi? Po mojem ti ne moreš narediti veliko več, kot si že: sama si (brez strokovne ali kakšne druge pomoči) nadomestila alkohol s športom, za kar si zaslužiš vso pohvalo. Ne samo mojo, ampak vseh. Tudi njegove družine. Namesto njenega zavračanja. Mislim, da tvoj problem z družino prijatelja nekdanjega fanta/partnerja, v katerega si se (trezna) zaljubila, ni samo to, da te poznajo samo po tem, da si na piknikih preveč pila, ampak cel “komplet”: zlasti to, da so te spoznali kot dekle/partnerico njegovega prijatelja. Ne zaupajo ti. Pridobiti moraš njihovo zaupanje, spoštovanje, simpatije … Moraš pa imeti priložnost(i) za to: druženje z njegovo družino.

Tvoj novi fant/partner, o katerem praviš, da “čuti veliko do tebe”, je tisti, ki mora narediti skoraj vse za to, da bi te njegova družina sprejela. Ta trenutek sem se spomnil na ... ne boš verjela koga … na britanskega prestolonaslednika princa Charlesa, ki je po umazani ločitvi od kasneje tragično umrle princese Diane, javno nadaljeval dolgoletno skrito razmerje s svojo ljubico Camillo (ta je bila veliko let poročena z njegovim dobrim prijateljem) in vsem, tudi svoji družini in njeni poglavarki kraljici, zelo jasno in glasno povedal, da njegovo razmerje s Camillo ne more biti “predmet pogajanj”. Skratka: da se ji ne misli odpovedati, tudi če bi se zato moral odpovedati prestolu (tega sicer ni rekel, bilo pa je samoumevno).

Poglej jih danes: Charles in Camilla sta srečno poročena, Camilla pa je ne samo del kraljeve družine, ampak tudi v zelo prijateljskih odnosih s krepostno kraljico, čeprav jo je ta nekoč imela za prešuštnico in je ni omenjala drugače kot “ta ženska”. Kaj hočem reči? To, da mora prvi, “charlesovski” odločen korak narediti tvoj novi fant/partner: svoji družini mora jasno in glasno povedati, da zveza s teboj ne more biti predmet pogajanj. To lahko reče tudi veliko lepše: da te ljubi (da si njegova velika ljubezen), da želi biti s teboj in da bo s teboj ne oziraje se na to, kaj si mislijo o tebi, da si se spremenila, ker si z njim srečna, in da si bila takšna, kot si bila, ko so te spoznali, ker si bila nesrečna. Pogoj za to njegovo jasnost in glasnost do družine je seveda dovolj velika ljubezen do tebe. Srečno!

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404