Zadovoljna.si
Prepir

Brane, pomagaj!

Veže naju samo še otrok

Brane Kastelic
08. 10. 2012 12.36
4

Hej Brane, spet jaz. Tokrat eno bolj pomembno vprašanje. Imam partnerja, s katerim naju veže samo najin otrok, on se ne pogovarja z menoj, v postelji je prehiter, ne pomaga mi pri vzgoji otroka in še doma me pred vsemi opravlja, kakšna sem. Včasih gre na pivo, pa nisem jezna zaradi tega, ampak zato, ker je kosilo doma kuhano, njega pa nikjer. Potem pa doma rogovili, da je kosilo mrzlo, pa še dosti drugih problemov imava poleg. Kaj naj naredim, naj ostanem z njim ali naj z malim odideva? Ne vem več, kaj čutim do njega. Hvala, mala nimfomanka.

Prepir
PrepirFOTO: iStockphoto

Hej, mala nimfomanka, pa si res bolj ... mala nimfomanka, če si v postelji želiš samo počasnejšega partnerja. Hmm, veliko reči je narobe s tem tvojim partnerjem. V ozadju večine je njegov staromodni moški egoizem, ki ga najbolj izdaja tole odhajanje na pivo ob nepravem času: kot bi namerno iskal razlog in priložnost (medtem ko on pije mrzlo pivo, postane mrzlo tudi kosilo) za rogoviljenje ob vrnitvi. Rogoviljenje in kritika, ki ti ju namenja, je posredno tudi posledica tega, da je prehiter v postelji. To seveda ve in to ga muči. Pozornost preusmerja s svojega »felerja« na tvoje domnevne slabosti. Glej, sam v tem, kar si napisala, ne vidim niti enega razloga, zaradi katerega bi ti na konkretno vprašanje (kaj naj naredim, naj ostanem z njim ali naj z malim odideva?) odgovoril, da ostani. Tudi otrok ni razlog za to. Otrokom je slabše z očetom in materjo, če je med njima vse narobe, kot pa samo z enim, za katerega tudi drugi lepo skrbi. Če bi rekla, da ga imaš zelo rada, bi ti rekel drugače. Tako pa praviš, da ne veš več, kaj čutiš do njega ... Sta se že kdaj odkrito pogovarjala o vseh teh problemih, posebej o njegovem prehitrem prihajanju, ki je verjetno vajin izvirni problem in povzroča druge probleme? Globoko razmisli o tem, ali je smiselno oziroma ali ga imaš dovolj rada, da rešita ta rešljiv problem. Če misliš, da je smiselno in da ga imaš dovolj rada, ga posedi in mu reci, da tako ne gre več in da se morata pogovoriti, če želi, da ostaneta skupaj. Odkrito mu povej, kaj te muči (pusti prehitrega za konec) ... Bodi pripravljena na vse: morda samo čaka na to, da ti reče, da si ne želi biti več s teboj, pa nima dovolj jajc za to. Občutek imam, da ni tip moškega, ki se bo rad pogovarjal o problemih (vseh niti nisi naštela, saj praviš samo: pa še dosti drugih problemov ...), posebej o svojem glavnem (prehiter v postelji). Morda bo jezno reagiral in odšel na pivo ... Tudi v tem primeru bi bilo najbolje spokati in oditi. Bolj ko berem tvoje vrstice, bolj se mi zdi brez veze vztrajati.

SORODNI ČLANKI

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478