Zadovoljna.si
Par ima težave - 1

Brane, pomagaj!

'Vrača se k bivši in mi to prikriva. Naj spokam in grem že takoj?'

Brane Kastelic
2017-05-17 09:50
3

Pozdravljen, Brane. Sem ženska zrelih let, že nekaj let v razmerju z deset let starejšim moškim. Spoznala sva se kot samska na enem izmed portalov. Zaradi mojih delovnih obveznosti živiva pogosto ločeno, vsak na drugem koncu Slovenije, tako da skupaj preživiva le nekaj dni v tednu in seveda dopust ter vse praznike. V času najinega razmerja se ves čas menjavajo obdobja zadovoljstva, v katerih delujeva kot najbolj usklajen par, z obdobji popolnega nezadovoljstva. Trenutno je spet tako obdobje, ko razmišljam, da je verjetno prišel čas, da se razideva. V čem je problem? Partner se občasno še kar vrača k svoji bivši, jo pogosto kliče, ali ona njega, a mi to prikriva in si izmišljuje najbolj nemogoče razloge. V moji odsotnosti pa z menoj sploh ne želi komunicirati. V zadnjem obdobju sem postala sumničava in ob priložnosti preverjam njegovo gmail pošto in sem med drugim odkrila njegova kontaktiranja z mladimi dekleti, ki jih vabi k sebi in ponuja pijačo, jedačo in nočitev. Kadar se želim pogovoriti, vzroji in vse zanika, češ da so to otročarije, da je samo prijazen. Takrat postane zelo hladen do mene, aroganten, prepirljiv. Je pretirano komunikativen, v vsakodnevnih stikih s sosedi, zaradi česar skoraj nimava več zasebnega življenja. Tip človeka, ki na navidezno nevsiljiv način vsakemu priliznjeno zleze pod kožo, nasprotno pa vsakogar kritizira in večinoma o nikomur ne zna povedati nič lepega. Hudo mi je, ko čutim, da z menoj čustveno manipulira, enkrat me ponižuje, se mi posmehuje, spet drugič je dober, ljubeč, kot da se v njem skrivata dve osebi. Edino seksualnost je tisto, v čemer se ujemava. A kaj, ko so najina vedno pogostejša nesoglasja začela v meni ugašati željo po intimnostih. Imam ga rada, ne želim ga izgubiti, vendar se bojim, da bom pod težo bremen otopela in naposled omagala, saj vedno pogosteje ne čutim več tistega zanosa, ki bi me moral voditi k njemu. Naj spokam in grem že takoj?

Pozdravljena!

Problem razmerij v zrelih in starejših letih je, da vanje ljudje, moški in ženske, ponavadi prihajajo z veliko različne “prtljage” in “kilometrine”, ki so od človeka do človeka različne, pa naj gre za čustva ali navade ali razvade ali kaj četrtega, s čimer se je težko sprijazniti ali, kar je težko, sprejeti. Poznaš pregovor, po katerem je starega psa težko naučiti novih trikov? Z drugimi besedami: v zrelih letih in kasnejših letih se ljudje, moški in ženske, težko spremenijo oziroma prilagodijo drug drugemu. Moški verjetno še težje kot ženske. Pri tvojem je del težke prtljage očitno tudi bivša, ki je očitno že kar dolgo bivša, če sta vidva že nekaj let v razmerju. Zakaj on ohranja stike z njo, ne vem, možno pa je vse, celo seks, saj ti v zvezi z njo laže, prikriva, si izmišljuje “najbolj nemogoče razloge”. Vem pa, zakaj ona ohranja stike z njim.

Ženske ste ljubosumne na naslednice, moški (kako neracionalno) na predhodnike. Dvomim, da obstaja kakšna nevarnost, da bi ga vzela nazaj, noče pa še, da bi ga imela ti (ali kakšna druga), ker (tega pač ne vem) morda nima novega partnerja. Laže ti v bistvu tudi s temi “kontaktiranji z mladimi dekleti, ki jih vabi k sebi in ponuja pijačo, jedačo in nočitev”. To niso otročarije ali prijaznost. Če bi bile, ne bi postal zelo hladen, aroganten in prepirljiv, ko se hočeš o tem pogovoriti. Bolj, ko berem, kar si napisala o njem, od te priliznjene dvolične pretirane komunikacije s sosedi, do manipuliranja s teboj, manj mi je tale tvoj moški všeč in bolj mislim, da je čas za “pogovorjanje” minil.

Še daleč ni nujno, da zrela leta prinašajo zrela razmerja. Posebno domnevno zreli moški znajo biti zelo nezreli, ker radi mislijo, da lahko še vedno ujamejo kakšno “nezrelo” (mlado) žensko, vsaj za seks. Mislim, da imaš dve opciji. Ali ga povsem ukineš iz svojega življenja, ker se ne bo spremenil, ali pa, če ti to znese, odklopiš čustva in ga “uporabljaš” samo za seks, v katerem se ujemata, dokler ne srečaš zrelega moškega brez “prtljage”, ki mu boš lahko zaupala, ker te bo spoštoval, in bil zato v razmerju 100-odstotno, ne pa tam okoli 30-odstotno, kot je ta tvoj precej zmedeni moški, ki verjetno še sam ne vem, kaj bi rad. Več sreče v ... prihodnjem razmerju.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133